لوبیا سبز تخمیری چیست؟ ( طرز تهیه لوبیا سبز تخمیری )
لوبیا سبز یکی از سبزیجات محبوب در سراسر جهان و البته ایران است. این سبزی خوشمزه و مغذی، منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است. اگر میخواهید یک طعم جدید و خوشمزه لوبیا سبز را امتحان کنید، حتما آن را تخمیر کنید!
تخمیر فرآیندی است که طی آن باکتریهای مفید، قندها و نشاستههای موجود در مواد غذایی را به اسیدهای مفید تبدیل میکنند. این فرآیند علاوه بر بهبود طعم و مزه مواد غذایی، خواص سودمند آنها را نیز افزایش میدهد.
لوبیا سبز تخمیری، علاوه بر طعم دلچسب، حاوی میلیونها پروبیوتیک، آنزیم و آنتیاکسیدان است. پروبیوتیکها برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید هستند برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند. آنزیمها به هضم غذا و جذب مواد مغذی کمک میکنند. آنتیاکسیدانها نیز از بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
لوبیا سبز تخمیر چه خواصی دارد؟
لوبیا سبز تخمیر شده سرشار از پروبیوتیک بوده و مغذی تر از لوبیا سبز ترشی یا استفاده شده در غذا می باشد. پروبیوتیک ها به میکروبایوم روده و هضم بهتر کمک می کنند. تحقیقات نشان میدهد که سلامت روده میتواند بر روی عملکرد سایر ارگانهای بدن ما تأثیر بگذارد!
لوبیا سبز تخمیری، دارای فواید سلامتی زیر است:
- بهبود سلامت دستگاه گوارش
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- بهبود هضم غذا
- جذب بهتر مواد مغذی
- کاهش التهاب
- پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی
- پیشگیری از سرطان
برخلاف لوبیا ترشی یا پخته شده ، لوبیا سبز تخمیری حرارت داده نمیشود که به حفظ مواد مغذی آن کمک میکند. لوبیا سبز حاوی سطوح بالایی از فیبر، فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان ها، ویتامین های A، C و K و همچنین بتاکاروتن، فولات (ویتامین B9) و پتاسیم است.طبق بررسی های وب سایت thespruceeats تخمیر این محصول به تقویت سیستم قلبی عروقی، گوارش و سیستم ایمنی کمک می کند.
ماده مغذی | مقدار (در 100 گرم) |
---|---|
انرژی | 40 کیلوکالری |
پروتئین | 2.5 گرم |
کربوهیدرات | 5.5 گرم |
چربی | 0.2 گرم |
فیبر غذایی | 2.5 گرم |
ویتامین C | 20 میلیگرم |
ویتامین K | 12 میکروگرم |
پتاسیم | 200 میلیگرم |
منیزیم | 20 میلیگرم |
آهن | 1 میلیگرم |
کلسیم | 20 میلیگرم |
موارد منع مصرف
افراد دارای اچ آی وی(ایدز) ، بیماران کلیوی ، افراد دارای آلرژی و آسم شدید ، مصرف کنندگان کورتون با دوز بالا از مصرف این محصول منع شده اند. همچنین افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی ، دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و اختلالات انعقادی باید قبل از مصرف لوبیاسبز تخمیری پروبیوتیک با پزشک خود مشورت کنند
طرز تهیه لوبیا سبز تخمیری
برای آماده سازی این تخمیری خوشمزه به این مواد و لوازم نیاز داریم:
- ظرف تخمیر شیشه ای
- لوبیا سبز تازه و ارگانیک
- نمک دریایی یا بدون ید
- آب تصفیه شده
- شوید تازه
- افزودنی های مورد علاقه شما مثل سیر، دانه فلفل، فلفل چیلی، یا تکه های فلفل قرمز
قدم اول: آماده سازی لوازم و ظروف
برای اطممینان از تمیز بودن ظرف تخمیر شیشه ای آن را با سرکه سفید و آب داغ بشوئید.از صابون یا مایع ظرفشویی استفاده نکنید چون می تواند بر روی طعم محصول اثرگذار باشد.
قدم دوم: لوبیا سبز را آماده کنید
لوبیاها را بشویید. مانند ظرف شیشه ای نیازی به استریل کردن یا استفاده از صابون یا مواد شوینده ندارید. بهتر است از لوبیا سبز لطیف استفاده کنید.البته در زمان تخمیر کمی نرم می شوند، اما به نرمی زمان بخارپز شدن نمی رسد.
پس از شستشو، سر و دم سخت ساقه را جدا کنید. در صورت تمایل می توانید آنها را به اندازه های بند انگشتی تقسیم کنید.
قدم سوم: چاشنی های دلخواه را اضافه کنید
در کف ظرف تخمیر ، چند شاخه شوید تازه اضافه کنید. استفاده از شوید باعث می شود تا مزه ملایم و خوشمزه ای به همراه داشته باشد. در صورت تمایل می توانید افزودنی های دیگری از مثل سیرتازه و پوست کنده، دانه فلفل چیلی، یا تکه های فلفل قرمز یا حتی یک تکه کرفس یا خردل و زنجبیل تازه یا چوب زردچوبه استفاده کنید.
قدم چهارم: لوبیا سبز ها را اضافه کنید
پس از اضافه کردن چاشنی ها شروع به اضافه کردن لوبیا سبز به شیشه کنید. شیشه را به پهلو بخوابانید و لوبیا سبز های تازه و نرم را به صورت منظم داخل شیشه قرار دهید تا فضای کمی برای هوا باقی بماند.
قدم پنجم: آب نمک درست کنید
نسبت استاندارد آب نمک برای سبزیجات تخمیری 1 قاشق غذاخوری (نمک دریا یا بدون ید) به ازای 2 فنجان آب تصفیه شده است. روی اجاق گاز، آب را داخل قابلمه به حدی گرم کنید که نمک حل شود. پس از سرد شدن، آب نمک را به آرامی داخل شیشه بریزید تا زمانی که کاملاً لبریز شود.
فراموش نکنید گرمای بیش از حد، باکتری های مفید (لاکتوباسیلوس) مورد نیاز برای تخمیر لوبیا را از بین می برد. کمی به شیشه ضربه بزنید وآن را تکان دهید تا حباب های هوا خارج شده و مجدد آب نمک اضافه کنید.
قدم ششم: درب ظرف را به خوبی ببندید
لوبیاها باید زیر سطح آب نمک بمانند. اگر شناور شوند یا در تماس با هوا باشند، کپک می زنند! می توانید از یک شیشه کوچکتر یا سنگ تمیز برای زیرآب نگه داشتن لوبیا ها زمان بسته بودن در استفاده کنید. بعضی از ظروف شیشه ای درپوش مخصوصی برای پایین نگه داشتن دارند که در تصویر مشاهده می کنید. درب ظرف شیشه ای را به خوبی بسته تا فرایند تخمیر آغاز شود
قدم هفتم: شروع فرایند تخمیر
بعد از اینکه همه مواد را ترکیب کردید، 7 تا 14 روز فرصت دهید تا فرایند تخمیر در دمای اتاق انجام شود. مدت زمان تخمیر بسته به ذائقه و دمای خانه شما متفاوت است. بهترین زمان تخمیر بین 10 الی 14 روز است. محیط گرم باعث افزایش سرعت تخمیر و محیط خنک سرعت تخمیر را کاهش می دهد.
شرایط گرمتر چیزها را سریعتر تخمیر می کند و سردتر دقیقا برعکس. دمای ایده آل حدود 20 الی 25 درجه سانتیگراد است. در فصل تابستان سعی کنید مکان کمی خنکتر برای قرار دادن بطری پیدا کنید.می توانید مثل تخمیر کفیر و کامبوچا از کابینت استفاده کنید. شرایط خیلی گرم می تواند باعث بدبو یا خراب شدن تخمیر شود.
بعد از یک هفته ، متوجه تغییراتی در بطری خواهید شد. لاکتوباسیلوس در حال تبدیل نشاسته موجود به اسید لاکتیک است. در این فرآیند، دی اکسید کربن و مقداری حباب تشکیل می شود ، لوبیا ها نیز شروع به تغییر رنگ می دهند. آب نمک نیز کدر می شود که کاملا طبیعی است!
شاید بوی تخمیر کمی عجیب باشد که کاملا طبیعی است! برخی از تخمیرها می توانند ناخشایندی داشته باشند البته طعم آنها خیلی بهتر از بوی آنهاست!
قدم هشتم: در یخچال قرار دهید
بعد از اتمام زمان تخمیر درب قفل هوا را با یک درب معمولی جایگزین کنید و ظرف را دریخچال نگهداری کنید. لوبیا سبز تخمیری برای چند ماه در یخچال سالم میماند. ما دوست داریم از این لوبیا سبز همراه سالاد یا روی سبزیجات سرخ شده یا به همراه غذا استفاده کنیم. شماهم می توانید به صورت خرد شده روی ساندویچ یا مثل ترشی همراه غذا ، یا به صورت میان وعده مصرف کنید و لذت ببرید.
سلام روی لوبیا سبز من یک لایه سفید درست شده . آیا این لایه کپک هستش یا طبیعی هست ؟
فرشته جان سلام. بله لوبیا ها باید زیر سطح آب باشند تا کپک نزنه.
چرا برای بیمارانی که مبتلا به خودایمنی هستن مناسب نیست؟؟
زهرا جان سلام. تعادل میکروبیوم روده برای مبتلایان به بیماری های خودایمنی بسیار مهم هستش. غذاهای تخمیر شده حاوی پروبیوتیک هایی هستند که میکروبیوتای متنوع و قوی را تقویت می کنند که می تواند به تنظیم سیستم ایمنی کمک کند. با این حال برخی منابع مصرف این غذا هارا برای افراد دارای بیماری خود ایمنی مفید نمی دانند. پیشنهاد می کنیم در این خصوص با پزشکتان مشورت کنید.
منظور از بیماری خود ایمنی یعنی کسانی که anti tpo بالایی دارند؟
ترشی لوبیا سبز فوق العاده خوشمزه و مفیده حتما درست کنید و مصرف کنید. فقط فراموش نکنید که نمک به اندازه باشه
آیا موارد منع مصرف یا احتیاط شامل بیماری سرطان هم میشه؟
سعیده جان سلام. پیشنهاد میشه با پزشکتون مشورت کنید.