خیارشور تخمیری چیست؟ (طرز تهیه خیارشور تخمیری)
خیارشور تخمیری یکی از انواع خیارشور است که با استفاده از فرآیند تخمیر تهیه میشود. در این فرآیند، باکتریهای پروبیوتیک موجود در مواد اولیه، قندهای موجود در خیار را تخمیر میکنند و باعث ایجاد طعم ترشی خیارشور میشوند. خیارشور تخمیری خواص مفیدی بیشتری برای سلامتی داشته و حاوی مقادیر زیادی باکتریهای پروبیوتیک است که برای سلامت دستگاه گوارش مفید هستند. این باکتریها میتوانند به بهبود هضم غذا، افزایش جذب مواد مغذی، کاهش التهاب و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کنند. در این مقاله با بررسی و مقایسه کامل این محصول همراهمان باشید.
فرق خیارشور تخمیری با خیارشور معمولی
خیارشور تخمیری و معمولی دو محصول متفاوت هستند که به روشهای مختلفی تهیه میشوند. در روش تخمیری نمک ماده اصلی در تولید این محصول است. در نوع معمولی ،از سرکه در فرایند تخمیر استفاده می شود. علاوه بر روش تهیه، این محصولات از نظر طعم، عطر، رنگ و ارزش غذایی نیز کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.
خیارشور تخمیری طعمی ترش و نمکی دارد و عطر خاصی دارد. این طعم و عطر ناشی از رشد باکتریهای مفید در خیارها است. در نوع معمولی نیز طعمی ترش و نمکی دارد، اما عطر خاصی ندارد.
خیارشور تخمیری معمولاً رنگی روشنتر از خیارشور معمولی دارد. این به دلیل وجود باکتریهای مفید در خیارشور تخمیری است.
این محصول منبع خوبی از پروبیوتیکها است. پروبیوتیکها باکتریهای مفیدی هستند که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری هستند. علاوه بر این منبع خوبی از ویتامین K است. ویتامین K برای انعقاد خون و سلامت استخوانها ضروری است. خیارشور معمولی فاقد پروبیوتیک است.
ویژگی | خیارشور معمولی | خیارشور تخمیری |
---|---|---|
کالری | 15 | 10 |
چربی | 0.2 گرم | 0.1 گرم |
کربوهیدرات | 2.5 گرم | 2.0 گرم |
پروتئین | 0.5 گرم | 0.3 گرم |
فیبر | 0.5 گرم | 0.2 گرم |
سدیم | 100 میلی گرم | 140 میلی گرم |
پتاسیم | 120 میلی گرم | 100 میلی گرم |
کلسیم | 10 میلی گرم | 10 میلی گرم |
منیزیم | 10 میلی گرم | 10 میلی گرم |
فسفر | 10 میلی گرم | 10 میلی گرم |
آهن | 0.2 میلی گرم | 0.2 میلی گرم |
روی | 0.1 میلی گرم | 0.1 میلی گرم |
ویتامین C | 2 میلی گرم | 2 میلی گرم |
ویتامین K | 1 میکروگرم | 1 میکروگرم |
پروبیوتیک ها | ندارد | 100 میلیون تا 1 میلیارد در هر 100 گرم |
طرز تهیه خیارشور تخمیری
طرز تهیه این محصول در خانه راحت است و به مواد اولیه زیادی نیاز ندارد. چند نکته مهم وجود دارد که باید رعایت کنید تا سالم و خوشمزه شود.
مواد لازم:
- خیار بوتهای تازه و سفت: به مقدار دلخواه
- نمک بدون ید یا دریایی: ۴ درصد میزان آب
- سبزیجات معطر: به دلخواه (سیر، شوید، ترخون، مرزه، کرفس، فلفل سبز)
طرز تهیه:
- خیارها را بشویید و خشک کنید.
- سبزیجات معطر را نیز بشویید و خرد کنید.
- یک ظرف شیشهای تمیز و خشک را آماده کنید.
- خیارها و سبزیجات معطر را به صورت لایهلایه در ظرف بچینید.
- در یک کاسه، آب را با نمک مخلوط کنید تا کاملاً حل شود.
- محلول نمک را روی خیارها و سبزیجات بریزید تا کاملاً پوشانده شوند.
- روی ظرف را با یک پارچه تمیز بپوشانید و با یک جسم سنگین مانند یک بشقاب یا سنگ روی آن قرار دهید تا خیارها به زیر آب فرو بروند.
- ظرف را در دمای اتاق قرار دهید.
- تخمیر خیارشور معمولاً ۲ تا ۳ هفته طول میکشد.
- پس از پایان تخمیر، خیارشور را در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم تهیه:
- استفاده از نمک بدون ید برای تخمیر خیارشور ضروری است.
- برای تهیه خیارشور تخمیری، حتماً از خیار بوتهای تازه و سفت استفاده کنید.
- میتوانید از هر نوع سبزیجات معطری که دوست دارید در تهیه خیارشور استفاده کنید.
- برای جلوگیری از رشد کپک، مهم است که خیارها به طور کامل زیر آب فرو رفته باشند.
- خیارشور تخمیری معمولاً پس از ۲ تا ۳ هفته آماده میشود، اما میتوانید آن را تا چند ماه در یخچال نگهداری کنید.
فواید و مضرات خیارشور تخمیری
خیارشور تخمیری منبع خوبی از پروبیوتیکها است. حضور پروبیوتیکها در خیارشور تخمیری میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و مقاومت بدن در برابر عفونتها را افزایش دهد. برخی تحقیقات و بررسی های سایت معتبر draxe نشان دادهاند که مصرف پروبیوتیکها ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین و کنترل قند خون کمک کند.
این محصول به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها، خواص ضد التهابی داشته و حاوی ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین K، مس، پتاسیم و آهن می باشد.
سایر فواید خیارشور تخمیری عبارتند از:
- کمک به کاهش وزن
- بهبود سلامت پوست
- کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
- کمک به کنترل دیابت
- حفظ سلامت کبد
مضرات خیارشور تخمیری
این محصول دارای سدیم بالایی است. مصرف زیاد سدیم میتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. بنابراین، افراد مبتلا به فشار خون بالا یا بیماریهای قلبی باید در مصرف آن احتیاط کنند. علاوه بر این، اگر به درستی تهیه نشود، ممکن است حاوی باکتریهای مضر باشد. بنابراین، مهم است که این محصول را از منابع معتبر خریداری کنید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در ظاهر یا بوی خیارشور، آن را مصرف نکنید.
توضیحات خوب و مفصل بود
یک سوال
درب شیشه را چند روزی شُل ببندیم ؟
دوست خوبم سلام. نخیر نیازی نیست