فروشگاه پربیوتیک
دستور پخت

خیارشور تخمیری چیست؟ (طرز تهیه خیارشور تخمیری)

خیارشور تخمیری یکی از انواع خیارشور است که با استفاده از فرآیند تخمیر تهیه می‌شود. در این فرآیند، باکتری‌های پروبیوتیک موجود در مواد اولیه، قندهای موجود در خیار را تخمیر می‌کنند و باعث ایجاد طعم ترشی خیارشور می‌شوند. خیارشور تخمیری خواص مفیدی بیشتری برای سلامتی داشته و حاوی مقادیر زیادی باکتری‌های پروبیوتیک است که برای سلامت دستگاه گوارش مفید هستند. این باکتری‌ها می‌توانند به بهبود هضم غذا، افزایش جذب مواد مغذی، کاهش التهاب و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کنند. در این مقاله با بررسی و مقایسه کامل این محصول همراهمان باشید.

فرق خیارشور تخمیری با خیارشور معمولی

خیارشور تخمیری و معمولی دو محصول متفاوت هستند که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شوند. در روش تخمیری نمک ماده اصلی در تولید این محصول است. در نوع معمولی ،از سرکه در فرایند تخمیر استفاده می شود. علاوه بر روش تهیه، این محصولات از نظر طعم، عطر، رنگ و ارزش غذایی نیز کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.

خیارشور تخمیری طعمی ترش و نمکی دارد و عطر خاصی دارد. این طعم و عطر ناشی از رشد باکتری‌های مفید در خیارها است. در نوع معمولی نیز طعمی ترش و نمکی دارد، اما عطر خاصی ندارد.

مواد لازم برای خیارشور تخمیری
مواد لازم برای خیارشور تخمیری

خیارشور تخمیری معمولاً رنگی روشن‌تر از خیارشور معمولی دارد که به دلیل وجود باکتری‌های مفید در خیارشور تخمیری می باشد.
این محصول منبع خوبی از پروبیوتیک‌ها است. پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری هستند. علاوه بر این منبع خوبی از ویتامین K است. ویتامین K برای انعقاد خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است. خیارشور معمولی فاقد پروبیوتیک‌ می باشد.

ویژگی خیارشور معمولی خیارشور تخمیری
کالری 15 10
چربی 0.2 گرم 0.1 گرم
کربوهیدرات 2.5 گرم 2.0 گرم
پروتئین 0.5 گرم 0.3 گرم
فیبر 0.5 گرم 0.2 گرم
سدیم 100 میلی گرم 140 میلی گرم
پتاسیم 120 میلی گرم 100 میلی گرم
کلسیم 10 میلی گرم 10 میلی گرم
منیزیم 10 میلی گرم 10 میلی گرم
فسفر 10 میلی گرم 10 میلی گرم
آهن 0.2 میلی گرم 0.2 میلی گرم
روی 0.1 میلی گرم 0.1 میلی گرم
ویتامین C 2 میلی گرم 2 میلی گرم
ویتامین K 1 میکروگرم 1 میکروگرم
پروبیوتیک ها ندارد 100 میلیون تا 1 میلیارد در هر 100 گرم

طرز تهیه خیارشور تخمیری

طرز تهیه این محصول در خانه راحت است و به مواد اولیه زیادی نیاز ندارد. چند نکته مهم وجود دارد که باید رعایت کنید تا سالم و خوشمزه شود.

مواد لازم:

  • خیار بوته‌ای تازه و سفت: به مقدار دلخواه
  • نمک بدون ید یا دریایی: ۴ درصد میزان آب
  • سبزیجات معطر: به دلخواه (سیر، شوید، ترخون، مرزه، کرفس، فلفل سبز)

دستور تهیه:

    1. خیارها را بشویید و خشک کنید.
    2. سبزیجات معطر را نیز بشویید و خرد کنید.
    3. یک ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک را آماده کنید.
    4. خیارها و سبزیجات معطر را به صورت لایه‌لایه در ظرف بچینید.
جمع کردن خیار ها در شیشه
جمع کردن خیار ها در شیشه
    1. در یک کاسه، آب را با نمک مخلوط کنید تا کاملاً حل شود.
از نمک بدون ید استفاده کنید
از نمک بدون ید استفاده کنید
    1. محلول نمک را روی خیارها و سبزیجات بریزید تا کاملاً پوشانده شوند.
    2. روی ظرف را با یک پارچه تمیز بپوشانید و با یک جسم سنگین مانند یک بشقاب یا سنگ روی آن قرار دهید تا خیارها به زیر آب فرو بروند.
خیار ها باید کاملا زیر آب باشند تا کپک نزند
خیار ها باید کاملا زیر آب باشند تا کپک نزند
  1. ظرف را در دمای اتاق قرار دهید.
  2. تخمیر خیارشور معمولاً ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد.
  3. پس از پایان تخمیر، خیارشور را در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم تهیه:

  • استفاده از نمک بدون ید برای تخمیر خیارشور ضروری است.
  • برای تهیه خیارشور تخمیری، حتماً از خیار بوته‌ای تازه و سفت استفاده کنید.
  • می‌توانید از هر نوع سبزیجات معطری که دوست دارید در تهیه خیارشور استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از رشد کپک، مهم است که خیارها به طور کامل زیر آب فرو رفته باشند.
  • خیارشور تخمیری معمولاً پس از ۲ تا ۳ هفته آماده می‌شود، اما می‌توانید آن را تا چند ماه در یخچال نگهداری کنید.

فواید و مضرات خیارشور تخمیری

خیارشور تخمیری منبع خوبی از پروبیوتیک‌ها است. حضور پروبیوتیک‌ها در خیارشور تخمیری می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها را افزایش دهد. برخی تحقیقات و بررسی های سایت معتبر draxe نشان داده‌اند که مصرف پروبیوتیک‌ها ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین و کنترل قند خون کمک کند.

خیارشور تخمیری آماده
خیارشور تخمیری آماده

این محصول به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها، خواص ضد التهابی داشته و حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین K، مس، پتاسیم و آهن می باشد.

سایر فواید خیارشور تخمیری عبارتند از:

  1. کمک به کاهش وزن
  2. بهبود سلامت پوست
  3. کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
  4. کمک به کنترل دیابت
  5. حفظ سلامت کبد

مضرات خیارشور تخمیری

این محصول دارای سدیم بالایی است. مصرف زیاد سدیم می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. بنابراین، افراد مبتلا به فشار خون بالا یا بیماری‌های قلبی باید در مصرف آن احتیاط کنند. علاوه بر این، اگر به درستی تهیه نشود، ممکن است حاوی باکتری‌های مضر باشد. بنابراین، مهم است که این محصول را از منابع معتبر خریداری کنید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در ظاهر یا بوی خیارشور، آن را مصرف نکنید.

مقاله مفید بود؟ (31 امتیاز)
فروشگاه پربیوتیک

نوشته های مشابه

‫29 دیدگاه ها

  1. سلام و عرض ادب، ببخشید اول میخوام بدونم آب باید جوشیده باشه یا آب معدنی یا آبی که کلرش گرفته شده باشه خوبه؟
    دوم اینکه میشه در شیشه رو بست و هر روز یبار باز و بستش کرد یا بهتره در شیشه باز باشه؟

    1. مریم جان سلام. می تونین از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید. در ظرف تا پایان زمان تخمیر بایستی بسته باشه و تخمیر معمولاً 2 تا 3 هفته زمان نیاز داره.

      1. از کجا بفهمم واقعا خیارشورم تخمیر شده و پروبیوتیک هست؟من درست کردم.اما مزه اش هیچ فرقی با خیارشورای دیگ نداره میگم شاید تخمیر نشده. همه مراحلو هم درست انجام دادم.

        1. فائزه جان سلام. برای اینکه مطمئن بشید تخمیر کامل انجام شده میتونین به این نشانه ها توجه کنین: 1- خیارشور تخمیری بویی خاص و کمی ترش‌تری داره . 2- در فرایند تخمیر، رنگ خیارها ممکنه تغییر کنه و کمی کدرتر بشوند. 3-مزه خیارشورهای تخمیری شبیه یا کمی تند تر از خیارشور های معمولی هستش. اگه این نشانه هارو مشاهده کردید تخمیر درست انجام شده و محصول سرشار از پروبیوتیک هستش.

  2. ببخشید من کلم‌پیچ قرمز رو به روش تخمیری درست کردم درش رو محکم‌بستم بعد روزی یه بار درش رو باز میکردم همش میزدم دوباره میبستم تا چهارروز وقتی درش رو باز میکردم گاز جمع شده داخلش خارج میشد این‌ روش که شما میفرمایید درش رو نبندیم اون‌عمل تخمیر روش انجام میشه یعنی

    1. سلام اگر خیار شور بعد از چند روز که در محیط کنار گذاشتیم گاز دار بشه به حدی که درشو باز کنیم یه عالمه گاز ازش بریزه بیرون یعنی عملیات تخمیر درست انجام شده یا خراب شده ؟

  3. سلام به دلیل خوردن آنتی بیوتیک وسیع الطیف (سیپروفلوکساسین)نیاز سریع به پروبیوتیک دارم .حالا سوالم اینه که آب خیار شور تخمیری حاوی پروبیوتیک هست یا نیست ؟چون خیار شور هنوز نرسیده و تو دمای ۳۵درجه گذاشتم که سریع برسه و زود هم تغیر رنگ داده و آبش هم سفید شده .

    1. حامد جان سلام. بله آب خیار شور تخمیری حاوی پروبیوتیک‌ مفیدی به نام لاکتوباسیلوس هستش که نقش مهمی در بهبود سلامت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.

  4. درود. بسیار عالی.
    من در مورد بستن در ظرف بیشتر توضیح بدهید. در توضیحات فقط نوشته شده که روی در پارچه تمیز قرار دهیم. آیا بستن در نیاز نیست؟

      1. سلام چندین جا من به دنبال جایی گشتم که آموزش دقیق رو بدن من با کلم بروکلی درستش کردم و شاید تنها اشتباهم این بود کمی نمک زیاد زدم ولی بعد از تخمیر تلخ شده بود
        دلیلش چیه ؟
        هویج هم چند حلقه ریختم

        1. سرگل جان سلام. استفاده از نمک زیاد یا یددار، کلم بروکلی و تخمیر طولانی می تونه باعث عدم تعادل طعم‌ها و ایجاد طعم تلخی بشه. پیشنهاد می کنیم طبق دستور بالا اقدام کنین.

نظر شما چیست؟

تمامی سوالات و نظرات شما بررسی و کمتر از چند ساعت پاسخ داده خواهد شد بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
خانه
فروشگاه
0
سبد خرید
تماس با ما
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

محدود