فروشگاه پربیوتیک
آموزشدستور پخت

سیر سیاه یا بلک گارلیک چیست؟ (طرز تهیه سیر سیاه در منزل)

سیر سیاه یا بلک گارلیک، نوعی از سیر است که با استفاده از فرآیند تخمیر پوست آن تغییر رنگ داده و به رنگ تیره تبدیل می شود. این فرآیند باعث تولید ترکیبات جدیدی می‌شود که طعم و خواص سیر سیاه را از سیر سفید متمایز می‌کند. در این مقاله به بررسی خواص این محصول و طرز تهیه آن می پرداریم با ما همراه باشید.

ویژگی‌های سیر سیاه ( تفاوت‌های سیر سیاه با سفید )

پوست سیر سیاه به رنگ سیاه یا قهوه‌ای تیره تغییر کرده که این تغییر رنگ به علت تخمیر طبیعی در شرایط خاص رخ می‌دهد. همچنین دارای طعم گرم و ملسی با بوی خاصی است که متفاوت از سیر سفید می باشد.
این محصول حاوی مقادیر بیشتری از آنتی‌اکسیدان و مواد مفید دیگر است که می تواند برای سلامتی قلب، سیستم ایمنی، و مقابله با التهابات بدن مفید باشد.
سیر سیاه علاوه بر خواص سلامتی به عنوان یک ادویه محبوب در آشپزی به کار می‌رود که می توان در تهیه غذاهای مختلف، خورش‌ها، و حتی سس‌ها استفاده کرد تا طعم خاص و خوشمزه‌ای به غذا بدهد.

خواص سلامتی سیر سیاه یا بلک گارلیک

مصرف این نوع سیر به دلیل فرآیند تخمیر خاص که تجربه می‌کند، موارد زیر را برای سلامتی بدن فراهم می‌کند:

  • تقویت سیستم ایمنی:

مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان‌ دارد، سیر سیاه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌ها و عفونت‌ها مؤثر باشد.

  • کاهش فشار خون:

برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سیر سیاه می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کرده و در مدیریت سلامت قلب موثر باشد.

  • ضد التهاب:

ترکیبات موجود در سیر سیاه ممکن است به کاهش التهابات در بدن کمک کنند و در پیشگیری از بروز بیماری‌های التهابی اهمیت داشته باشند.

  • حفاظت از سلامت قلب:

خواص خون‌گرفتگی و کاهش فشار خون سیر سیاه می‌تواند در حفظ سلامت قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی تأثیرگذار باشد.

  • ضد سرطان:

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در سیر سیاه ممکن است در پیشگیری از بعضی از انواع سرطان‌ها مؤثر باشد.

  • مدیریت قند خون:

برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف سیر سیاه ممکن است به مدیریت قند خون کمک کرده و در کاهش خطر ابتلا به دیابت نقش داشته باشد.

  • کاهش استرس:

مواد موجود در سیر سیاه ممکن است به کاهش استرس و افزایش سطح انرژی ویتامین C بخصوص، در این زمینه تأثیرگذار باشد.

در ادامه جدول ارزش غذایی و مواد مغذی این محصول را مشاهده می کنید:

ماده مغذی مقدار در 100 گرم سیر سیاه
انرژی 221 کیلوکالری
پروتئین 6.2 گرم
کربوهیدرات 33.3 گرم
فیبر 2.3 گرم
چربی 0.2 گرم
ویتامین C 1.2 میلی گرم
ویتامین B6 0.1 میلی گرم
منیزیم 24 میلی گرم
پتاسیم 320 میلی گرم
سلنیوم 2.1 میکروگرم
آنتی اکسیدان ها 30 برابر بیشتر از سیر تازه

طرز تهیه سیر سیاه در منزل

چند روش برای تهیه سیر سیاه در خانه وجود دارد که در اینجا بهترین و ساده ترین شیوه را توضیح می دهیم.در این روش شما به پلوپز با قابلیت تنظیم دما ، فویل آلومینیوم و سیر محلی نیاز دارید. پس از آنکه سیر های سالم را انتخاب کردید فویل آلومینیومی را چندین مرتبه به دورشان می پیچید و دمای پلوپز را روی 65 الی 70 درجه تنظیم می کنید و درون آن قرار می دهید. فرایند تخمیر در این روش 5 الی 6 هفته به طول می انجامد. ویدیو طرز تهیه سیرسیاه در منزل را مشاهده کنید:

بهترین قیمت و خرید سیر سیاه با کیفیت بالا:

عوامل زیادی بر روی قیمت و کیفیت نهایی این محصول تاثیرگذار هستند. از انتخاب سیر مناسب گرفته تا رعایت دقیق دما و مدت زمان تخمیر. اگر امکان فراوری این محصول را در خانه ندارید می توانید با اطمینان کامل از محصول سیرسیاه پروبیوتیک استفاده کنید:

سیر استفاده شده برای فرایند تخمیر سیر همدان است که به دلیل آب و هوای گرم و خشک و ترکیبات خاک ، مواد معدنی بیشتری دارد و در دنیا معروف می باشد. این انتخاب برای تخمیر ، سبب افزایش کیفیت و طعم مطلوب تر محصول می شود.

سیر سیاه و لاغری

اما آیا می‌تواند در فرآیند لاغری نیز موثر باشد؟ در زیر به برخی از اثرات سیر سیاه برای لاغری طبق بررسی های وب سایت healthshots اشاره خواهیم کرد:

    • کاهش وزن به دلیل تاثیر ضد التهابی:

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف مواد ضد التهابی موجود در سیر سیاه ممکن است به کاهش التهاب‌های بدن کمک کند. این موضوع می‌تواند در کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن مؤثر باشد.

    • سیر سیاه و مدیریت قند خون:

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف سیر سیاه ممکن است به مدیریت قند خون و کاهش مقدار انسولین در بدن کمک کند. این موضوع می‌تواند در کنترل وزن و جلوگیری از افزایش چربی در بدن تأثیرگذار باشد.

    • افزایش انرژی و کاهش خستگی:

سیر سیاه معمولاً حاوی ویتامین C و مواد مغذی مفید دیگر است. این عناصر به افزایش انرژی و کاهش خستگی کمک می کنند، که در تحریک فعالیت بدنی و در نتیجه، کاهش وزن، تأثیرگذار باشد.

    • کاهش اشتها:

برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سیر سیاه ممکن است باعث کاهش اشتها و احساس سیری بیشتر شود. این موضوع می‌تواند در مدیریت و کنترل وزن مفید باشد.

عوارض مصرف سیر سیاه

افرادی که به سیر حساسیت دارند، باید از مصرف سیر سیاه خودداری کنند. این حساسیت ممکن است باعث علائم ناخوشایندی مانند خارش، حساسیت ،تورم یا افتادگی فشار خون شود.زنان باردار همچنین افرادی که به مشکلات معده یا دستگاه گوارش مبتلا هستند یا داروهای خاصی مصرف می‌کنند، به ویژه داروهای مرتبط با رقیق کننده خون، باید با پزشک خود مشورت کنند. چرا که سیر سیاه ممکن است با این داروها تداخل داشته باشد.

مقاله مفید بود؟ (47 امتیاز)
فروشگاه پربیوتیک

نوشته های مشابه

‫17 دیدگاه ها

  1. سلام اینکه میگن سیرسیاه باید در دستگاههای مخصوص تهیه و تولید بشه درغیراین صورت خودش باعث سرطان میشه صحت داره مثل دکتر بیز

    1. محمد عزیز سلام. در مورد اینکه سیر سیاه فقط در صورت تهیه در دستگاه‌های مخصوص قابل مصرف است و در غیر این صورت می‌تواند باعث سرطان شود، تاکنون هیچگونه شواهد علمی کافی وجود ندارد.

  2. سلام و عرض احترام
    در روش تهیه با دستگاه پلوپز اشاره شده که این فرآیند 5 الی 6 هفته زمان میبره.
    آیا در این مدت سیر باید داخل پلوپز باشه با همان دما تعریف شده یا که…؟

  3. جالبه نمی دونستم سیر سیاه چگونه درست میشه ممنون از مقاله خوبتون. لطفا در مورد فرقش با سیر ترشی بیشتر توضیح بدید

  4. سلام بر شما.ممنونم از راهنمایی شما.محبت بفرمایید وقتی فرمایش میکنید ۴تا ۵ هفته فرایند تهیه سیر سیاه می باشد.نگهداری درجه ۶۵ تا ۷۰ درجه در پلو پز یه چه صورت باید باشد؟

    1. آقای رسولی نژاد عزیز سلام. بعضی از پلوپز ها حالت گرم نگهدارنده غذا دارند که می توانید از این قابلیت استفاده کنید.

      1. سلام وقت بخیر .پلوپز من قابلیت گرم نگه داشتن رو نداره یعنی تنظیم دما نداره فقط تایمر داره .چطور میتونم سیر سیاه درست کنم باهاش؟ممتون میشم راهنمایی کنید

  5. باسلام،یک راهنمایی ومشاوره،ازخدمتتون تقاصامندم،در حد وسیعتر خواسته باشد کسی کار کند،برای خانواده وبستگان،یا شاید بیشتر ودرمقیاس بالاتر با خرید دستگاه بزرگتر،به عنوان،اشتغال ،در حدی که برای خود وخانواده خواسته باشی عمل آوری کنی،شما دستگاه بزرگتر را برای فروش یا کسی که در کار تولید این نوع دستگاه ها را که در کار تولید یا پخش وفروش این قبیل محصولات است را معرفی یا راهنمایی کنید،ممنون می شوم،باسپاس فراوان از همکاری شما عزیزان،دست اندر کار.

    1. آقای اصغری عزیز سلام. برای کار در مقیاس بزرگ نیاز به دستگاه انکوباتور آزمایشگاهی هستش. ولی بزودی یک روش ساده و بسیار ارزان تر معرفی خواهد شد . ممنون از همراهیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

محدود