فروشگاه پربیوتیک
وبلاگ

زیموخانه ملیحه حبیبی کجاست؟ محصولات زیموخانه واقعا مفید است؟

اگر علاقه مند به موضوعات تغذیه ،خام‌گیاه خواری یا پروبیوتیک باشید شاید نام ملیحه حبیبی را در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام شنیده باشید. ملیحه سالیان سال با مشکلات گوارشی متعدد مثل IBS و IBD درگیر بوده است ولی خودش اطلاعی نداشت. تا اینکه با محصولات پروبیوتک آشنا می شود و می تواند علاوه بر بهبود وضعیت سلامتی و غلبه بر بیماری ، کسب و کاری کوچکی در حوزه محصولات پروبیوتیک برای خودش ایجاد کند.

او آنقدر با پروبیوتیک ها و محصولات تخمیری درگیر می‌شود که تصمیم می‌گیرد از کارش استعفا بدهد و بر روی تهیه محصولات تخمیری تمرکز کند و زیموخانه متولد می‌شود. زیمو از کلمه (Zymology) به معنی علم تخمیر غذاها و نوشیدنی ها گرفته شده است.

از کجا شروع شد؟

ملیحه می گوید همیشه با دل و روده‌ام مشکل داشتم و بین اسهال و یبوست مداوم در نوسان بودم و تنها چیزی که در آن زمان برای من تجویز میشد داروهای کورتونی بود. او به تحقیق و مطالعه در خصوص وضعیت و بیماری خود ادامه می دهد و بعد از مدتی متوجه می شود که به بیماری IBD (نوعی بیماری خود ایمنی) مبتلا است.

IBD یک بیماری خود ایمنی می باشد که سلول های سیستم ایمنی بدن پرز ها و ترکیبات دیواره روده را به عنوان عوامل بیگانه شناسایی کرده و به مرور گلبول های سفید باعث از بین رفتن بخشی از روده و خون‌ریزی می شود. اکثر افراد مبتلا به IBD تجربه اسهال های خونی دارند که با کاهش وزن ، خستگی ، درد و.. همراه است.

علت بروز بیماری های خود ایمنی از جمله بیماری التهابی روده (IBD) هنوز به صورت دقیق مشخص نیست ولی اضطراب و استرس های مداوم و طولانی مدت می تواند یکی از دلایل شیوع آن باشد.

سرعت پیشرفت بیماری زیاد بود. او که از این بیماری بسیار خسته شده بود می گوید در مدت کوتاهی به شدت وزن کردم و متوجه شدم که با تغییر سبک زندگی و تغذیه می‌توانم بیماری ام را تا اندازه‌ای کنترل کنم و با پروبیوتیک ها آشنا شدم.

ملیحه و فروشگاه پربیوتیک

ملیحه حبیبی در تاریخ یازدهم مرداد 99 برای اولین بار از طریق فروشگاه پربیوتیک با دانه کفیرآب و قارچ کامبوجا و قارچ کفیر آشنا شد. در ادامه می گوید: «فکرش را هم نمی‌کردم سریع نتیجه بگیرم و نتیجه‌بخشی و تاثیرگذاری این محصولات بر پایه پروبیوتیک اینقدر بالا باشد که حتی همکاران پزشکم هم من را تحسین کنند.»

محصولات زیموخانه ملیحه حبیبی
محصولات زیموخانه ملیحه حبیبی

نتیجه‌بخشی و تاثیرگذاری این محصولات شگفت انگیز بود به طوری که او تصمیم گرفت از طریق پیج شخصی اینستاگرام این تجربه را با دیگران نیز به اشتراک بگذارد و افراد زیادی اقدام به تهیه محصولات نمودند. ملیحه سال‌هاست درگیر تحقیق پیرامون پروبیوتیک‌ها و محصولات تخمیری است. همچنین محصولات زیادی در کارگاه شخصی خود در مجیدیه تولید و به فروش می رساند. در ادامه برخی از این محصولات را بررسی کرده و به نقاط ضعف و قوت هرکدام می پردازیم.

طرز تهیه کلم ترش (ساورکرات) چگونه است؟

یکی از محصولات زیموخانه کلم ترش می باشد. کلم ترش تخمیری طرز تهیه بسیار ساده ای دارد. ابتدا کلم و مقداری هویج را خوب ریز می کنیم. سپس مقداری نمک اضافه می کنیم در حدی که شوری کاملا حس شود. سپس چندین مرتبه این ترکیبات را ورز می دهیم تا آب کلم خارج شود.

ساورکرات
طرز تهیه کلم ترش ساورکرات

در مرحله بعدی مواد را داخل شیشه ریخته و تا حد امکان فشار دهید تا آب کلم ها خارج شود. درب ظرف نیمه باز باشد و بعد از 7 الی 14 روز کلم ترش شما آماده است.

خواص مفید و معایب کلم ترش تخمیری (ساورکرات)

با وجود این که کلم ترش یک محصول بسیار مفید برای بزرگسالان و کودکان است، اما هنوز برای برخی  افراد منع مصرف دارد. اگرچه استفاده از آن برای زخم های اثنی عشر و معده توصیه می شود، اما در هنگام تشدید این بیماری ها، بهتر است از کلم ترش خودداری کنید. سبزی استفاده شده در کلم ترش برای افرادی که اسیدیته معده آنها افزایش یافته ممنوع است.

همچنین برای افراد با بیماری های لوزالمعده، هرگونه مشکل با غده تیروئید، فشار خون بالا (به دلیل داشتن اسیدهای آلی بیش از حد)، نارسایی کلیه و سنگ کیسه صفرا پزشکان اکیداً توصیه می کنند از مصرف این میان وعده خودداری کنند. بهتر است کسانی که از نفخ شکم رنج می برند نیز از مصرف آن خودداری کنند.

تاثیرات ساورکرات
مزایا و معایب ساورکرات

موارد منع مصرف کلم ترش

با وجود خواص مفید، کلم ترش موارد منع مصرف دارد. این محصول می تواند به بیماران مبتلا به زخم معده و اثنی عشر، گاستریت (ورم حاد معده)، پانکراتیت، هپاتیت، کوله سیستیت، سنگ کلیه و سایر بیماری های دستگاه گوارش آسیب برساند.

  • تشدید دستگاه گوارش؛
  • پانکراتیت حاد؛
  • فشار خون قلبی؛
  • تشکیل سنگ کلیه و ادرار.
  • نقرس و بیماری های مفصلی
  • تشدید زخم های اثنی عشر و معده
  • احتمال بروز حساسیت در برخی افراد
  • احتمال افزایش فشار خون بابت شوری زیاد
  • منع مصرف در بیماری هایی مثل کم کاری تیروئید

کیمچی چگونه تهیه می شود؟

کیمچی نوعی غذای سنتی در کشور کره جنوبی است که با استفاده از مواد اولیه چون سبزیجات تخمیر شده و نمک تهیه می شود. برای تهیه ابتدا باید کلم چینی را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و آن را با آب بشویید. بهتر است برگ‌هایش از هم جدا نشوند.

طرز تهیه کیمچی

در ادامه لا‌به‌لای برگ‌ها نمک بپاشید و آن را برای دو الی سه ساعت در دمای محیط بگذارید تا کلم‌تان کاملا نرم شود و آب بیندازد. درون ظرفی آب، پودر چیلی، سیر، زنجبیل، پیازچه و ترب را با هم مخلوط کنید. پس از سه ساعت که از نرم شدن کلم گذشت، آن را به آرامی آبکش کنید.

دستکش به دست کنید و بدون اینکه برگ‏‌های کلم از هم جدا شود بین برگ‌هایش را از موادی که آماده کردید بریزید. این مواد را در ظرف در بسته قرار دهید. کیمچی را دو روز در دمای محیط و سپس در یخچال نگهداری کنید.

خواص سلامتی و عوارض کیمچی

کیمچی به دلیل محتوای پروبیوتیک ها، ویتامین ها و مواد معدنی خود دارای برخی خواص سلامتی است. با این وجود نگرانی هایی در خصوص مضرات کیمچی نیز وجود دارد.

عوارض احتمالی کیمچی
عوارض احتمالی کیمچی

پیشنهاد می شود کیمچی به صورت خانگی تهیه شود زیرا اگر طرز تهیه و نگهداری آن به درستی انجام شود خطر رشد باکتری های بیماری زا در این روند وجود دارد. در 10 سال گذشته، اعتقاد بر این بوده که کیمچی با شیوع بیماری اشریشیا کلی و عفونت نورو ویروس در ارتباط است.به گفته howstuffworks نکته دیگر میزان بالای سدیم در کیمچی است. به دلیل مضرات ناشی از نمک، افراد در معرض فشار خون بالا باید نگران میزان بالای آن در کیمچی باشند.

نوشیدنی کفیرآب و کامبوجا آماده

از دیگر محصولات زیموخانه نوشیدنی کامبوجا و کفیرآب می باشد. همینطور که بالاتر اشاره شد ملیحه حبیبی مواد اولیه خود از جمله قارچ کامبوجا و دانه کفیرآب را از این فروشگاه تهیه کرده است. از این رو می توان به اصالت نوشیدنی اعتماد داشت. کامبوجا و کفیرآب هر دو طرز تهیه ساده ای دارند. شما با تهیه قارچ کامبوجا و دانه کفیرآب می توانید به سادگی . به صورت نامحدود این نوشیدنی مفید و پروبیوتیک را تهیه کنید.

نتیجه گیری

کفیر، کامبوجا ، کفیرآب از غنی ترین منابع پروبیوتیک ها به شمار می رود که می توانید در رژیم غذایی روزانه ی خودتان قرار دهید. در زمان تخمیر و تهیه محصولات پروبیوتیک بهداشت محیط و مواد اولیه اهمیت بسیاری دارد. برای بهره مندی کامل خواص روبیوتیک نیاز است به برنامه غذایی شما اضافه شود. از این رو پیشنهاد می شود حد الامکان خودتان به صورت خانگی اقدام به تهیه و مصرف محصولات پروبیوتیک نمائید.

4.9/5 - (11 امتیاز)
منبع
FoodSceneoprahBBC Food
فروشگاه پربیوتیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

محدود

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds