مشاوره تلگرامکانال تلگرام
خانه / مقاله و مصاحبه / ترجمه شده / [تصویری]مصرف پربیوتیک چه تاثیری در سلامتی دارد؟

[تصویری]مصرف پربیوتیک چه تاثیری در سلامتی دارد؟

سلام. ما از اینورنس در هایلند می‌خواهیم یک آزمایش جالب انجام بدیم تا ببینیم مصرف پروبیوتیک ها می‌تواند تغییری در باکتری‌های معده ایجاد کند و یا سلامتی فرد را بهبود ببخشد؟

هرساله مردم در بریتانیا بیش از ۷۰۰ میلیون پوند برای خرید محصولات پربیوتیکی که ادعا می‌کنند با تقویت ترکیب باکتری‌های معده سلامت مارا بهبود می‌بخشند هزینه می‌کنند.تحقیقات و بررسی‌های بیشتر پزشکی نشان می‌دهند که چگونه باکتری‌های معده ما ، بر روی تمامی جنبه‌های سلامت تأثیر می‌گذارند. اما بااین‌حال هنوز خیلی چیزها را درباره این اکوسیستم درونی نمی‌دانیم.

اگر این گفته را باور داشته باشید، باکتری‌های معده ما می‌توانند در مقابله با طیف سرسام‌آوری از ناهنجاری‌ها از سو هاضمه گرفته تا آلرژی‌ها ، آکنه ، چاقی و حتی مشکلات سلامت روانی کمک کنند.

محصولات پروبیوتیک ادعا می‌کنند که می‌توانند باکتری‌های معده مارا تغییر داده و بهبود ببخشند اما این محصولات واقعاً نتیجه‌بخش هستند؟

محصولات پربیوتیک

پروبیوک ها در حقیقت دقیقاً مخالف آنتی‌بیوتیک ها عمل می‌کنند. گفته می‌شود که آن‌ها بجای از بین بردن باکتری‌های مضر در بدن ، باکتری‌های مفید جدیدی به ترکیب پیچیده میکروب‌هایی که در روده ما وجود دارد اضافه می‌کنند

پروبیوک ها در حقیقت دقیقاً مخالف آنتی‌بیوتیک ها عمل می‌کنند. گفته می‌شود که آن‌ها بجای از بین بردن باکتری‌های مضر در بدن ، باکتری‌های مفید جدیدی به ترکیب پیچیده میکروب‌هایی که در روده ما وجود دارد اضافه می‌کنند.بااین‌حال به این سادگی نیست!

باکتری‌های موجود در محصولات پروبیوتیک پیش‌ازاین که بتوانند وضعیت روده و معده مارا بهبود ببخشند باید از سفر بسیار خطرناکی در یک استخر اسیدی که در حقیقت همان معده ماست جان سالم به درببرند!

اینکه آن‌ها تا چه حد در این پروسه موفق هستند از مسائل داغ موردبحث در جهان است و در این برنامه می‌خواهیم پاسخگو باشیم.بنابراین ما با کمک بیمارستان خدمت ملی سلامت در هایلندس ۳۰ نفر از داوطلبینی که قصد دارند معده و روده‌هایشان را در اختیار علم قرار بدهند را جمع کردیم.

ما اینجا داوطلبان را به ۳ گروه تقسیم‌بندی کردیم. آن‌ها قرار است به ما در آزمایش محصولات پروبیتیکی رایج در برابر محصولات جایگزین کمک کنند.تمام این آزمایش‌ها تحت نظارت دقیق دکتر ادل کاستابل از دانشگاه روهمتون بریتانیا  انجام می‌شود.

گروه اول یک دوز روزانه از یکی از ماست‌های پروبیوتیک پرفروش که در اغلب سوپرمارکت‌ها موجود است را دریافت می‌کنند.این محصولات با فرمول ویژه حاوی انواع خاصی از باکتری‌ها هستند که تصور می‌شود برای ما مفید باشند.

این نوع ماست تنها حاوی یک نوع باکتری ویژه است.یک باکتری خاص که می‌تواند به معده و روده ما کمک و سالم‌تر کند.بااین‌حال برخی محققین ادعا می‌کنند این محصول نتیجه‌بخش نیست.آن‌ها تصور می‌کنند اسید معده که باکتری‌های مضر را از بین می‌برد، باکتری‌های مفید داخل نوشیدنی راهم از بین می‌برد.آیا داوطلبین شاهدی تغییری خواهند بود؟

گروه دوم نوعی متفاوت از پروبیتک را تست می‌کند.یک نوشیدنی برپایه شیرتخمیر شده به نام کفیر.این نوشیدنی مدت‌هاست که جزئی از رژیم غذایی در آسیای مرکزی بوده اما اخیراً در سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شود.کفیر را می‌توانید از وب‌سایت پربیوتیک به آدرس Prebiotic.ir خریداری و استفاده نمایید. این محصول به‌صورت طبیعی حاوی ده‌ها نوع باکتری زنده است.درنتیجه به مقدار خیلی بیشتر از نوشیدنی‌های ماست باکتری مفید دارد.

کفیر صدها سال است که در رژیم غذایی ما وجود دارد و در آن تنها یک نوع باکتری وجود ندارد بلکه طیف گسترده‌ای از باکتری‌های مفید را شامل می‌شود.

آیا تعداد باکتری‌های مفید بیشتر، باعث در امان ماندن آن‌ها از اسید معده می‌شود؟

برای اجتناب از کامل از مشکل اسید معده (در از بین بردن باکتری‌های مفید) گروه سوم راهی متفاوت را برای تقویت باکتری‌های معده امتحان می‌کنند.

گروه سوم بجای مصرف محصولات پروبیوتیک از یک رژیم غذایی پروبیوتیک شامل پیاز ، سیر، مارچوبه و.. امتحان می‌کنند.

پیش‌ازاین که داوطلبین سه گروه آزمایش را آغاز کنند، نمونه‌های ادرار و مدفوع از آن‌ها گرفته تا حجم و تنوع باکتری‌های موجود در معده و روده آن‌ها را آزمایش کنیم.

در طول ۴هفته پس از شروع به مصرف محصولات پروبیوتیک توسط سه گروه داوطلبین  وضعیت آن‌ها را بررسی خواهیم نمود.

پس از چهار هفته، دکتر ادل کاستابل به بررسی نمونه‌های ادرار و مدفوع داوطلبین پرداخته تا تأثیر مصرف سه گروه متفاوت از مواد پروبیوتیک را بررسی کند.

گروه اول – ماست پروبیوتیک : در این گروه تغییر بسیار امیدبخشی در میزان باکتری‌هایی که به چاقی نیز مرتبط شده‌اند دیده شد.این نتیجه با یافته‌های تحقیقات دیگر هم مطابق بود که اظهار می‌کنند این محصولات فواید متعددی در درمان برخی بیماری‌های مختص معده و روده دارند.

گروه بعدی گروهی است که از رژیم غذایی سرشار از فیبر اینولین استفاده کرده‌اند.در آزمایش ما در این گروه افزایشی دریکی از انواع باکتری‌ها که برای حفظ سلامت معده و روده مفید است صورت گرفته. این نتیجه با یافته‌های به‌دست‌آمده از تحقیقات دیگر که ثابت می‌کند اینولین مفید است مطابق بود.

چشمگیرترین نتیجه را در گروهی دیدیم که از نوشیدنی شیر تخمیر شده بنام کفیر استفاده کرده بودند.ما در آزمایش این گروه تفاوت‌های بسیاری را در نتایج قبل و بعد دوره ۴ هفته‌ای داوطلبین مشاهده کردیم و تأثیرات مفیدی را مشاهده کردیم.

اما چشمگیرترین نتیجه را در گروهی دیدیم که از نوشیدنی شیر تخمیر شده بنام کفیر استفاده کرده بودند.ما در آزمایش این گروه تفاوت‌های بسیاری را در نتایج قبل و بعد دوره ۴ هفته‌ای داوطلبین مشاهده کردیم و تأثیرات مفیدی را مشاهده کردیم.

در حقیقت باکتری‌های مفید موجود در معده و روده در مقایسه با شروع آزمایش تغییر کرده بودند و دستاورد بزرگی محسوب می‌شود.

در گروه کفیر افزایشی در یک خانواده از باکتری‌ها به نام لاکتوباسیلوس ها مشاهده کردیم.

این باکتری‌ها برای سلامت کلی معده و روده مفیدند و همچنین در درمان برخی بیماری‌ها مانند عدم تحمل لاکتوز و اسهال کمک می‌کنند.

در کمال تعجب نوشیدنی تخمیر شده کفیر که برخی داوطلبین حتی بانامش آشنا نبودند بیشتری تغییر و تأثیر را در باکتری‌های معده و روده ایجاد کرده بود.

بنابراین در آزمایش ما در کمال تعجب نوشیدنی تخمیر شده کفیر که برخی داوطلبین حتی بانامش آشنا نبودند بیشتری تغییر و تأثیر را در باکتری‌های معده و روده ایجاد کرده بود.

درنتیجه  کفیر و کامبوچا بهترین و غنی‌ترین منبع باکتری‌های مفید در بین محصولات پروبیتیکی موجود هستند.  برای تهیه این محصولات به وب سایت Prebiotic.ir  مراجعه بفرمایید.

کفیر برنده آزمایش است. چه عاملی باعث می‌شود این نوشیدنی مفید باشد و آیا مواد غذایی دیگری شبیه کفیر وجود دارد تا از آن‌هم استفاده کنیم؟

قبل از اختراع یخچال تخمیر یکی از شیوه‌های اصلی برای حفظ مواد غذایی بود.غذاهای تخمیر شده شامل‌ترشی های سبزی‌ها، پنیر ، چاشنی‌ها ، نان خمیرترش ،سس سویا و نوشیدنی‌هایی مانند کفیر و کامبوچا می‌شوند و ظاهراً به میزان زیادی هم برای سلامت ما مفید هستند.چون نحوه تولید آن‌ها به رشد سریع باکتری‌های مفید کمک می‌کنند.

پژوهش کفیر و کامبوچا

دانشمندان دانشگاه روهمپتون نمونه‌هایی از هر محصول را در ظرف‌های آزمایشی قراردادند و با دقت باکتری‌های مفید قابل رشد را بررسی کردند.

برای گفتگو و بحث در مورد نتایج از متخصص در مورد غذاهای تخمیری و باکتری‌های معده و روده ” دکتر پاول کاتر از مرکز تحقیقات غذایی کرک” کمک گرفتیم.

با توجه نتایج به‌دست‌آمده شاهد مقادیر بالایی باکتری به‌ویژه در کفیر و کامبوچا هستیم و در محصولات تجاری باکتری‌های مفید را فقط در کفیر و کامبوچا می‌بینیم.تولیدکنندگان این محصولات از فرایندهای سنتی برای تخمیر و آماده‌سازی استفاده کردند.برخی از محصولات تجاری برای اطمینان از اینکه سالم و ماندگاری بیشتری داشته باشند پاستوریزه می‌شوند اما این فرایند درعین‌حال باکتری‌های مفید راهم از بین می‌برد.

برای سلامت کلی معده و روده برای به دست آوردن طیف گسترده‌ای از باکتری‌های مفید غذاهای تخمیر شده (مخصوصاً کفیر و کامبوچا)  راهی بسیار عالی هستند.

پس از تهیه قارچ کفیر و کامبوچا از فروشگاه پربیوتیک حتماً از دستور تهیه پیروی کنید و دقت کنید دست‌ها ، شیشه‌ها و مواد اولیه خام تمیز باشند.

 

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.