مشاوره تلگرامکانال تلگرام
خانه / آموزش / دستورالعمل و طرز تهيه نوشيدني كمبوجا در منزل

دستورالعمل و طرز تهيه نوشيدني كمبوجا در منزل

کامبوجا

اگر بیماری خاصی دارید یا داروی خاصی مصرف می کنید برای اطمینان بیشتر از پزشک خود در مورد نحوه مصرف شربت کامبوجا سوال فرمائید.

۱-  سه ليتر آب را بجوشانيد.مي‌توانيد ۳ ليتر آب مورد نياز را از سماور و كتري كه در حال جوش است برداريد(اگر آب معدني يا آب تصفيه خانگي باشد بهتر است).

۲-  سه عدد ظرف  يك و نيم  ليتري یا دو عدد ظرف ۲ لیتری تهيه كنيد.(اگر شيشه‌اي باشد خيلي بهتر است به هیچ عنوان از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید).

پس از جوش آمدن اجاق را خاموش كنيد.

۳-  مقدار ۴ تا ۵ قاشق غذا خوري چاي خشك بدون اسانس معادل ۲۰ الی ۲۵ گرم را  ۱۵ الي ۲۰ دقيقه در یک قوری نسبتا بزرگ دم نموده.(مقدار آب برای دم کردن را از همان ۳ لیتر بردارید)

۴-  چاي دم كشيده را از صافي رد كنيد و تفاله چاي را بگيريد و دور بريزيد.

۵-  حالا چای دم کشیده  صاف شده یکرنگ را به سه لیتر آبجوش اضافه كنيد و هم بزنيد تا يكنواخت شود.

۶- حالا یک لیوان شکر معادل ۱۸۰ گرم شکر را به آبجوش و چای یکرنگ اضافه نمایید و هم بزنید.

 

۷-  صبر نمائيد تا دماي دمنوش با دماي محيط برابر شود(خنك شود يعني ۲۰ الي ۲۵ درجه سانتيگراد).

۸-  مقدار يك الي دو فنجان از مايع شربت استارتر كامبوجا را به ۳ ليتر شربت چاي سرد شده اضافه نموده و هم بزنيد.توجه اگر مقدار مايع اصلي كامبوجا در دسترس نبود مي‌توانيد به جاي آن از دو قاشق غذاخوري آب سركه جايگزين نمائيد.

تا اینجا ما فقط سه لیتر شربت چای ساده آماده کرده ایم.

۹- حالا ۳ ليتر مواد را بطور مساوي در سه ظرف تقسيم كنيد. ظرفها بايد كمي سر خالي باشند.

۱۰-  درون هر كدام از ظرفهاي دهان گشاد يك تكه قارچ كمبوجيا  به اندازه یک قوطی کبریت مثلا ۵*۵ سانتیمتر بياندازيد.بطوری که روی صافتر و براق آن رو به بالا یعنی سطح آب یا به عبارتی رو به سمت شما باشد.اگر قارچ به ته ظرف یا وارونه شد مشکلی پیش نخواهد آمد. و بعد از چند روز به بالا خواهد آمد.

قارچ کامبوجا

۱۱-  دهانه ظرفها را با يك پارچه كتاني يا با یک پارچه که  سوراخهاي ريز داشته باشد ببنديد به نحوي كه هوا براى تنفس باکترى‌هاى قارچ بتواند وارد ظرف شود.(همان پارچه كتاني بسته شده روي ظرف به جاي درب كفايت مي‌كند سپس با يك نخ يا كش پارچه كتاني را ببنديد)اگر پارچه بسته شده روی دهانه ظرفها نازک باشد یا توری نازک باشد دما و گرما و باد به سطح ظرف که لایه های کامبوجا می خواهد ایجاد شود برخورده کرده و در نتیجه لایه های تشکیل شده که اول بصورت کف و سپس بصورت یک ورقه نازک تشکیل می شود مانند نازکی پوست پیاز باد کرده و خشک شده و لایه کلفت و سفید رنگ کامبوجای نوزاد ایجادنمی شود .

کامبوجا

۱۲-  قارچ کمبوجا باید ۷ الي ۱۰  روز در مایع در محيطي كاملاً نيمه تاريك با دماي ۲۱ الي ۲۸ درجه بماند.بهترين مكان كابينت پائين آشپزخانه مي‌باشد.بهترین زمان ۷ روز میباشد البته بستگی به شرایط جوی و محیط نگهداری دارد.در طی این مدت ظرفها را جا بجا نکنید چون لایه های تشکیل شونده قارچ کمبوجا تا ۴ الی ۵ روز به صورت کف بوده و سپس فشرده می شوند. اگر جابجایی صورت گیرد بافت قارچها بهم خورده مدت بیشتری بطول خواهد انجامید تا لایه ها فشرده و پاستیل مانند شوند. فقط از روز هفتم میتوان با پس زدن پارچه بسته شده روی ظرف و مشاهده لایه مورد ذکر شده اقدام به خارج نمودن لایه ها و صاف کردن شربت اقدام کرد.

۱۳-  بعد از پايان مدت فوق متوجه خواهيد شد كه يك لايه قارچ جديد در بالاي لايه اولي قارچ مادر بوجود آمده.اگر ضخامت قارچ جديد تكثير شده به اندازه ۳ ميليمتر يا بيشتر باشد و قارچ جديد سفيد و روشن باشد،هنگام بهره‌برداري است.

تهیه کامبوجا

۱۴-دستها را خوب بشوئيد و يا با استفاده از يك دستكش نايلكس يكبار مصرف يا با يك وسيله غير فلزي قارچها را از درون ظرفها خارج نمائيد و موقتاً درون يك ظرف شيشه‌اي قرار دهيد و قارچها قديم و جديد را كه معمولا به هم چسبيده اند زير شير آب ولرم يا سرد شستشو دهيد و جرمهاي دمنوش را با ماساژ دست تميز كنيد  و كمي از مايع همان نوشيدني جديد بدست آمده خودتان را روي آن بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد.حتما درب ظرف حاوی لایه های قارچ کمبوجا باید کاملا شل باشد تا هوا برای تنفسی قارچها جابجا شوندو از ۳ الی ۶ ماه لایه های قارچ قابل نگهداری هستند. هرکدام از این قارچ‌ها مى‌تواند براى تهیه  یک ظرف دیگر نوشیدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گیرد.

لایه کامبوجا

۱۵-  در صورت که لایه های قارچ کمبوجا بزرگ و قطور باشند از کاردها دندنه دار پلاستیکی از فروشگاههای ظروف یک بار مصرف تهیه نمائید.

۱۶-  اگر مي‌خواهيد شربت آماده شده خودتان صاف و يكدست باشد و تيره و قهوه‌اي رنگ نشود ظرف حاوي شربت كامبوجا را خيلي خيلي آهسته به ظرف ديگري منتقل نمائيد وهنگام تخليه مواظب باشيد كه به اندازه دو تا سه قاشق جرم ته ظرف به ظرف جديد منتقل نشود زيرا همان جرم باعث كدر شدن شربت كامبوجا مي‌شود اگر چنين اتفاقي افتاد مي‌بايست ۲۴ ساعت ظرف را ثابت در جايي نگه داشت و عمل صاف كردن را مجددا انجام دهيد اگر از يك پارچه توري يا مرمر بسيار ريز براي صاف كردن استفاده كنيد بهتر است.

آماده سازی کامبوجا

 ۱۷-  شربت قارچ کومبوجا را در یک ظرف شیشه‌اى  در یخچال نگهداری نمائيد و درب ظرف را كمي شل كنيد تا زياد گازدار نشود .

نکات مهم:

دستها باید کاملا تمیز باشد

از ظرف یا قاشق فلزی نباید استفاده کرد

هیچگونه جسم خارجی نباید در ظرف باشد

در طول یک هفته نباید ظرف را تکان بدهیم یا مایع را هم بزنیم

قارچها را در ظرف شیشه ای در بسته می توانیم داخل یخچال به مدت طولانی نگهداری کنیم.

22 نظر ها

  1. قارچ کامبوجایی که من داخل چایی انداختم بعد ده روز هنوز ته ظرف مونده روز اول روی ظزف بود دلیلش چیه؟

  2. بله یک لایه خیلی نازک تشکیل شده ولی خود قارچ همچنان ته ظرف هست۰

  3. سلام بی نهایت ممنون میشم اگر توضیح بدید باید چیکار بکنم ؟ من وسواس دارم به چیزی که میخوام بخورم یا بدم کسی بخوره این چایی کامبوجا ته ظرف موندنش منو نگران کرده قابل خوردن هست ازکجا بفهمم چایی که درست کردم قابل خوردنه و مشکلی نداره و مریض نمیکنه؟

    • نوشیدنی شما بعد از ۱۰ الی ۱۴ روز آماده مصرف کردن می باشد مگر اینکه روی لایه جدید کپک مشاهده کردین.در این صورت باید کل محتوای ظرف را دور ریخته و از لایه های دیگه استفاده کنید.

    • با سلام.
      تنها عاملی که شخص را از مصرف نوشیدنی کامبوچا منع می کند وجود کپک روی ظرف می باشد که نشانه ورود باکتری های مضر با داخل شیشه است.
      در غیر این صورت قارچ جدیدی که پرورش دادید را در ظرفی مخصوص داخل یخچال به همراه دیگر قارچ ها نگهداری کرده و طبق گفته بروشور از نوشیدنی استفاده کنید.

  4. درضمن تا شما جواب بدید چند روزم گذشته و من دست نزدم بیش از دوهفته از درست کردن چایی و انداختن کامبوجا گذشتع اشکالی نداره؟

  5. سلام خسته نباشید من بعد ۱۱ روز دیدم کنار قارچ جدید یک چیز سیاه لزج مانند تشکیل شده من نمیدونم این عادیه یا کپک اما قارچ اولی کاملا سفید و قطور شده لطفا راهنماییم کنید

    • سلام.اگر در زیر قارچ باشد لخته و ضایعات چایی هستش که با شستشو با آب برطرف می شود.
      ولی اگر روی لایه تشکیل شده و چسبناک باشد متاسفانه کپک هستش و نمیشه استفاده کرد.
      اگر شک دارید و میخواهید و مطمئن شوید لطفا به شماره بنده عکسش را در تلگرام بفرستید.
      سپاس

  6. باسلام خدمت دوستان بنده لازم دونستم درمورد فوايد ومعجزه قارچ كومبوجا تجربه خودم رو منعكس كنم چن سال قبل عمل جراحي داشتم بعدازمدتي عوارضشو نشون داد و مدام از ناحيه قسمت عمل شده چرك و خون بيرون ميامد با تجويز داروهاي إنتي بيوتيك و …خوب نميشدم درد رو حس ميكردم تااينكه توسط دوستان با كومبوجا اشنا شدم وبدون اتلاف وقت ازش استفاده كردم بعد ازيك هفته مصرف تمام درد و ديگر عوارض گفته شده آزم دور شد الان چن ساله كه زندگي عادي دارم ازاقاي محبي نهايت تشكر وقدرداني رو دارم هميشه شاد و سرافراز باشيد زير سايه حق تعالي! امين!

  7. باسلام. میشه از چای سبز برای تکثیر استفاده کرد؟ اگه میشه مقدارش چقدره

  8. باسلام میشه از قارچهای جدید و قدیمی با هم در یک ظرف برای تکثیر استفاده کرد؟

  9. پیشنهاد میکنم گروه تلگرام راه اندازی کنید تا دوستان از تجربیات همدیگه استفاده کنن و پرسش و پاسخ هم انجام بگیره. ممنون

  10. سلام . آیا لایه کلفت سفیدی که کنار قارچ اولی ایجاد می شود قارچ بچه است و باید برای استفاده در ظرف دیگر جدا شود یا لایه تیره ای که زیر قارچ اولی ایجاد شده؟ ممنون

    • با سلام بله.
      از هر لایه قارچ تا چهار بار می توانید استفاده کنید. برای دفعات آینده از لایه های جدیدی که خود پرورش داده اید باید استفاده شود.
      با تشکر

  11. با سلام و تشکر چرا من هرچی درست میکنم بعد دو سه روز روی ظرف کپک‌میزنه؟؟دلیلش چیه؟؟

    • با سلام.
      احتمالاً شما منظورتان ، لایه جدید کامبوچا می باشد که روی ظرف تشکیل می شود.گاهاً این لایه با کپک اشتباه گرفته می شود.
      برای دریافت اطلاعات دقیق تر لطفا تصویر محصول را به شماره داخل سایت تلگرام تا کارشناسان بصورت دقیق پاسخگو باشند.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.