فروشگاه پربیوتیک
آموزشکامبوجا

علت کپک کامبوجا چیست؟ (15 نکته طلایی مقابله با کپک کامبوچا)

نکات طلایی در تهیه نوشیدنی و مقابله با کپک کامبوجا

کامبوجا نوشیدنی شفابخش است که طریق تخمیر چای سیاه یا سیز با نوعی قارچ کامبوجا طبق دستورالعمل مشخص تهیه می شود. در پژوهش و تحقیقات بین الملی معتبر ثابت شده برای سلامت کلی معده و روده مفید است. همچنین برای به دست آوردن گستره وسیعی از باکتری های مفید ،مصرف نوشیدنی کمبوجا راه حلی مناسبی می باشد. اگر میخواهید چای کامبوجا را خودتان در منزل تهیه کنید حتما از مرجع معتبری قارچ کامبوجا تهیه کنید و از بروشور همراه محصول پیروی کنید. کپک زدن کامبوجا بسیار نادر اتفاق می افتد. اصلی ترین دلیل این اتفاق وجود آلودگی و یا عدم استفاده از موارد اولیه با کیفیت می باشد.در ادامه اصلی ترین دلایل کپک کامبوجا بررسی می شود .

بطری کامبوجا
اگر میخواهید چای کامبوجا را خودتان در منزل تهیه کنید حتما از مرجع معتبری قارچ کامبوجا تهیه کنید.

این نوشیدنی در طی مسیر خود تا دنیای غرب شگفتی های درمانی زیادی را از خود نشان داده و به همین علت نام هایی چون قارچ معجزه گر و اکسیر طول عمر به آن داده شد. کامبوجا دارای فواید و مزایای بسیار زیادی است. امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از دانشگاه های بزرگ در سرتاسر جهان مقالات علمی متعددی درمورد خواص و ترکیبات معجزه گر این نوشیدنی منتشر کرده اند. کامبوجا پس از عرضه در ایران مورد استقبال بسیاری از هموطنان قرار گرفته و مصرف کنندگان خواص درمانی این محصول را مشاهده کرده اند. در صفحه نظرات خریداران می توانید تجربه مصرف نوشیدنی کامبوجا را مطالعه کنید.

کامبوجا از کجا بخریم کپک نزند؟

فروشگاه پربیوتیک به عنوان اولین عرضه کننده قارچ کفیر و قارچ کامبوجا در ایران و تنها دارنده نماد اعتماد از وزارت صنعت معدن و تجارت می باشد. کارشناسان مرکز، قارچ کامبوجا با کیفیت ممتاز را در شرایط کاملاً سنتی و 100% بهداشتی پرورش داده و آماده عرضه به هموطنان عزیز می نمایند . تضمین بازپرداخت کل هزینه در صورت عدم رضایت ، مشاوره رایگان تلفنی و پشتیبانی خریداران بخشی دیگر از خدمات پربیوتیک می باشد.

نکته مهمی که در تهیه چای کمبوجا باید توجه داشت عدم ورود عامل آلودگی و باکتری به داخل ظرف و نوشیدنی است. دقت کنید دست ها ، شیشه ها و موارد اولیه خام تمیز باشند . همچنین باید مواد خام اولیه باکیفیت بالایی داشته باشید. برای حصول اطمینان در این مقاله با ما همراه باشید.

کپک کامبوجا (علت و علایم کپک) چگونه است؟

پس از سفارش محصول از پربیوتیک و دریافت آن ، طبق بروشور اقدام به تهیه نوشیدنی کامبوجا کنید. فرایند تخمیر 10 الی 14 روز زمان نیاز دارد. درصورتی که تمام موارد گفته شده را رعایت کرده باشید بر روی سطح نوشیدنی لایه جدیدی از قارچ کامبوجا تشکیل می شود. در دفعات بعدی می توانید از این قارچ جدید استفاده نمایید. قارچ جدید باید سطح صاف و کرم رنگ (با دمنوش چای سیاه) و شیری رنگ (با دمنوش چای سبز) داشته باشد.

کامبوچا سالم
[قارچ سالم] پس از تخمیر روی سطح شیشه لایه جدیدی از قارچ کامبوجا تشکیل می شود.

احتمال دارد زیر لایه جدید لخته های چای مشاهده کنید که کاملاً طبیعی و شامل ناخالصی مواد اولیه مانند چای و شکر می باشد.این تکه ها زمان شستشو با آب سرد جدا می شوند. قارچ های تولید شده را می توان به مدت 2 ماه داخل یخچال درون نوشیدنی نگهداری کرد.

درصورتی که بر روی سطح قارچ لایه جدید دایره های کوچک با رنگ های متفاوت سبز ، قهوه ای ، قرمز ، مشکی و.. مشاهده کردید علائم کپک و باکتری مضر داخل بطری می باشد. دراین صورت نوشیدنی به همراه قارچ را دور ریخته و از دیگر بطری ها استفاده کنید. هیچ راهی برای نگهداری کامبوجا کپک زده وجود ندارد. در صورتی که علائم کپک را مشاهده کردید تمامی متعلاقات بطری را دور بریزید و با قارچ و نوشیدنی جدید مجدد اقدام به تهیه نمایید. توجه داشته باشید همیشه کپک کامبوجا همیشه در بالای قارچ تشکیل می شود.

لایه کامبوجا
[قارچ سالم] کپک کامبوجا همیشه در بالای قارچ تشکیل می شود

برای تولید نوشیدنی کامبوجا حتما از چای خالص بدون رنگ و اسانس استفاده کنید. بهتر است نسبت استفاده از چای آماده شده با شکر و استارتر 90 به 10 باشد. در برخی از موارد ، استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی عامل کپک بوده است. بهتر است از آب لوله کشی استفاده کنید. اگر از آب مطمئن نیستید می توانید به مدت 7 دقیقه (قبل از دم کردن چای) بجوشانید.

کپک کامبوچا
کپک کامبوجا احتمال دارد به رنگ های مختلف مشاهده شود

دلایل اصلی کپک کامبوجا

در ادامه شایع ترین دلایل ورود آلودگی و ایجاد کپک کامبوجا را بررسی می کنیم.

  1. قارچ مولد را حتما از فروشنده معتبر مانند فروشگاه پربیوتیک تهیه کنید.
  2. از ترکیب کردن دمنوش با هل و دارچین و گل محمدی و … اجتناب کنید.
  3. برای تهیه نوشیدنی حتماً از دستورالعمل تهیه کامبوجا پیروی کنید.
  4. بجای ظروف پلاستیکی از ظروف شیشه ای تمیز و پاکیزه استفاده کنید.
  5. مواد اولیه مثل چای و شکر را به اندازه و طبق گفته بروشور استفاده کنید.
  6. رطوبت محیط  بیش از حد نباشد. می توانید در بخشی از کابینت قرار دهید.
  7. به دلیل داشتن رنگ و اسانس به هیچ عنوان از چای خارجی استفاده نکنید.
  8. افراد سیگاری یا دارای بیماری حدالامکان در مجاورت محصول نباشند.
  9. بجای دستگاه تصفیه آب خانگی از آب لوله کشی استفاده کنید.
  10. بهترین دما برای تخمیر 24 الی 30 درجه سانتیگراد می باشد.
  11. از مواد اولیه با کیفیت ممتاز (چای ، شکر و…) استفاده کنید.
  12. از جابجایی ظرف در زمان تخمیر(14 روز) اجتناب کنید.
  13. دور از گرده افشانی گل ها و گیاهان خانه قرار دهید.
  14. در ظرف همیشه با پارچه نسبتا نازکی بسته باشد.
  15. امکان استفاده از عسل بجای شکر فراهم نیست.

نتیجه گیری

تهیه نوشیدنی کامبوجا در منزل بسیار ساده می باشد. شما با یکبار خرید قارچ مولد کامبوجا و رعایت نکات فوق می توانید اقدام به تهیه چای کامبوجا نموده و از خواص شفابخش آن بهره مند شوید. اگر شماهم تجربه ای در خصوص تهیه این نوشیدنی دارید لطفا در بخش نظرات با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید تا بتوانیم به یکدیگر در جهت بهبود و افزایش سلامت کمک کنیم.

مقاله مفید بود؟ (48 امتیاز)
منبع
growandmake
فروشگاه پربیوتیک

نوشته های مشابه

‫26 دیدگاه ها

  1. سلام. کامبوجای من بعد از گذشت دو هفته لایه خیلی نازکی تشکیل داده. آیا باید به همین صورت صافش کنم یا میتونم صبر کنم تا ضخیمتر بشه؟ اگر بله، تا چند وقت میتونم صبر کنم. ممنون

    1. مرجان عزیز سلام. لایه جدید اگه حتی 1 یا 2 میلیمتر ضخامت داشته باشه برای تخمیر های بعدی می تونین استفاده کنید.

  2. سلام وقت بخیر، من هر سه قارچ رو از سایت شما خریداری کردم.کامبوجا تازه آماده شده و توی دو طرف آماده اش کردم. یکی از ظرف ها بلندتر بود و قارچ روش کرم رنگ و محتوای داخلش نارنجی شده. ظرف دیگه کوتاه تر و قارچ روش نازک تر و محتواش به رنگ تیره و سبز لجنی شده. روی قارچ اثری از کپک ندیدم. نمیشه استفاده اش کرد؟؟؟

    1. مونا جان سلام. این مورد نیاز به بررسی دقیق تری داره لطفا از طریق پشتیبانی در ارتباط باشید تا بتونیم بهتر راهنمایی کنیم.

    1. مینا جان سلام. میتونه دلایل مختلفی از جمله دمای محیط، قطر دهانه ظرف تخمیر و.. داشته باشه. بله اگه ضخامت حداقل 2 میلی متر داشته باشه می تونی استفاده کنی.

  3. سلام،
    من قارچ رو از خودتون تهیه کردم و طبق دستور کامبوجارو توی دو ظرف درست کردم، ولی الان بعد از ۱۰ روز کرم گذاشته، دلیلش چی هست؟

    1. گلنوش جان سلام. دلیلش خیلی سادست در ظرفتون رو خوب نبستید و محیط مرطوب باعث ورود پشه و مگس شده. حتما در ظرف تخمیر رو با پاچه نسبتا ضخیمی ببندید. کل محتوای ظرف رو دور بریزید و از قارچ جدید استفاده کنید. ممنون از همراهیت

  4. سلام.وقتتون بخیر.من از پروبیوتیک قارچ کامبوجا تهیه کردم .در سه ظرف با زمان های متفاوت اقدام به تهیه نوشیدنی نمودم.شیشه اول هیچ تغییری ایجاد نشد محلول شیرین ولایه قارچ تشکیل نشد.شیشه دوم بعد از ۴ روز کپک مشاهده گردید.پرس وجو کردم ظاهرا مواد اولیه ام مناسب نبوده است.
    شیشه را قبل مصرف با بخار آب استریل کردم واز قاشق فلزی هم استفاده نکردم.لطفا راهنمایی فرمایید

    1. سمانه عزیز سلام. ظرف ها تا یک هفته الی ده روز از شروع زمان تخمیر نیاز به بررسی نداره. چون همزمان قارچ جدیدی تشکیل میشه شاید با کپک اشتباه گرفته بشه. از چای خارجی به دلیل داشتن رنگ ، اسانس و کود به هیچ عنوان استفاده نکنید. ممنون از همراهیت

        1. بهروز عزیز سلام. تمیز بودن لوازم و مواد اولیه نقش خیلی مهمی داره. همچنین در برخی موارد استفاده از آب دستگاه تصفیه خانگی باعث کپک میشه. اگر نکات بالا رو رعایت کنید قطعا محصول سالمی خواهید داشت.

  5. سلام خسته نباشید ببخشید میخواستم بپرسم میشه ازنوشیدن کامبوجاکارخانه‌ای تاریخ گدشته استفاده کرد ضرر نداره؟

    1. مسعود عزیز سلام. برای تهیه کامبوچا نیاز به دمنوش هستش . پیشنهاد میشه محصول کفیرآب رو امتحان کنی.

  6. با سلام منم دو ساله شربت کامبوجا رو تو خونه خودم درست میکنم وبسیار تند تیز وملس میشد تقریبا مثل سرکه سیب ولی ملایم تر خوشمزه تر وبرا چندین بیماری که داشتم واقعا معجزه اسا بوده ونتیجه گرفتم قارچ واستاتر اولیه هم از شرکت برتوبیوتیک خودتون گرفتم خدا خیرتون بده محشره ولی متاسفانه الان ۳ سری دارم درست میکنم وتمام مراحلشم دقیق مثل بروشور شرکت که گفته انجام میدم قارچ روش تشکیل میشه ولی شیرین میشه اشکال از کجاست ضمنا هر تیکه قارچم یه بار بیشتر استفاده نمیکنم قارچ ها جمع اوری شدمم تو یخچال تو ظرف شیشه ای داخل شربت کامبوجا نگه داری میکنم با تشکر از جواب شما

    1. دوست خوبم سلام. شیرینی ملایم نوشیدنی اشکال محسوب نمیشه البته اگه از تخمیر ثانویه استفاده کنید یا نوشیدنی مدتی داخل یخچال بمونه به حداقل میرسه.

  7. من نزدیک به 2 ساله که دارم کامبوجا درست میکنم و هر ماه لااقل یک بار میذارم تا درست بشه. اوایل خوب تکثیر میشدند و نوشیدنی خوب تیز و تند درمیومد اما الان تند و تیز نمیشن و ملس یا اصلاً شیرین درمیان ضمن اینکه قارچها یا حفره حفره میشن یا نقطه های سفتی روی قارچ ایجاد میشه و یا قارچ جدیدی که روی نوشیدنی درست میشه خرد خرد میشه و مثل کف درمیاد (معمولاً برای چای ترش اینجوری میشه) . من مراحل کارم رو میگم اگه اشکال در جایی هست بهم بگید تا دیگران هم استفاده کنند و یاد بگیرند.ممنون:
    1-آب رو جوش میارم > 2-میریزم توی پارچ شیشه ای با حجم کمی بیش از 1لیتر که قبلاً 10 قاشق غذاخوری شکر سفید ریختم > 3-شکر رو هم میزنم و بعد گلهای خشک چای ترش یا آویشن یا چای کوهی و بیشتر اوقات چای سبز قلم اضافه میکنم > 4- در پارچ رو میذارم تا دم بکشه و بعداز نیم ساعت که چای خنک شد اونو صاف میکنم > 5- یک دونه قارچ کلفت یا 2 تا نازک رو که قبلاً تکثیر کردم با آب لوله کشی میشورم تا لخته های چای ازش پاک بشه > 6-این قارچ رو میندازم کف پارچ شیشه ای و در حد نصف استکان از نوشیدنی کامبوجای قبلی یا سرکه سفید یا سرکه سیب روش میریزم. ناگفته نماند که گاهی نوشیدنی کامبوجای قبلی مزه کپک میده یا لخته چای داره > 7-چای شیرین صاف کرده سرد شده را به قارچ و استارترش اضافه میکنم > 8-در پارچ رو با یه پارچه خیلی نازک توری مانند یا دستمال کاغذی حوله ای میبندم و یک کش دورش میندازم > 9-پارچ رو توی کمد دیواری تاریک با دمای معتدل میذارم و تا 2هفته سراغش نمیرم > 10-بعداز دو هفته میرم ورمیدارم تیز و تند نشده
    در تمام این 2 سال هیچوقت قارچها با ظرف یا کارد و قاشق فلزی در تماس نبوده. هیچوقت چای داغ روی قارچها نریختم یا دمای محیط اونها بالا نبوده. هیچوقت از آبمعدنی یا تصفیه شده استفاده نکردم. چندبار محدود از عسل استفاده کردم. هیچوقت قارچها در معرض نور مستقیم خورشید نبوده اما تو روشنایی روز بوده. قارچهای قبلی رو هیچوقت دور ننداختم مگر اینکه خراب بوده باشند و هربار قارچ جدید تولید میشه میذارم توی ظرف قارچها که 2 ساله توش قارچ میریزم و نوشیدنی جدید رو توش میریزم. این ظرف قارچها همیشه توی یخچاله و قارچها تقریباً همیشه توی نوشیدنی کامبوجا شناور هستند. دمای یخچال هم 4درجه است.
    لطفاً راهنمایی کنید بدونم اشکال این فرآیند کجاست.ممنون و متشکر.

    1. اردلان عزیز سلام. توجه به چند نکته ضروریست: 1- قارچ ها طول عمر محدودی دارند از هر لایه بهتره بیش از 3 مرتبه استفاده نکنید. پیشنهاد میشه هر چندماه یکبار قارچ های جدید تهیه کنید 2-برای استارتر از خود نوشیدنی استفاده کنید و از سرکه استفاده نشود. 3- عسل اگه طبیعی باشه خاصیت آنتی بیوتیکی داره و باعث از بین رفتن باکتری های مفید پروبیوتیک میشه و نباید استفاده کنید. ممنون از همراهیت

  8. سلام. آقا در ظرف رو باید ببندیم یا باز بذاریم با پارچه نازک یا ضخیم چطور باید در ظرف رو ببندیم. در ظرف رو که با پارچه بستم لایه خیلی نازک بعد دو هفته تشکیل شد که اصلا انگار هیچی

    1. علی عزیز سلام. برای تخمیر حتما باید در ظرفتون رو با پارچه نسبتا ضخیمی ببندید. نازک شدن لایه جدید میتونه عوامل مختلفی داشته باشه ولی حتی اگه یک یا دو میلیمتر هم باشه برای تخمیر های بعدی میتونین استفاده کنید.

  9. باسلام وخسته نباشی آیا با شکر قرمز هم میشه شربت کامبوجا درست کرد و چه اتفاقی میفته

    1. زهرا عزیز سلام. بهترین و مطمئن ترین نوع شکر برای تهیه نوشیدنی شکر سفید هستش. شکر قهوه ای یا سرخ به دلیل ناخالصی هایی که داره احتمالش هست باعث ایجاد کپک بشه. ممنون از همراهیت

  10. سلام تجربمو به دوستان میگم شاید کمک کنه. من از این فروشگاه قارچ خریدم ولی متاسفانه کپک زد خیلی ناراحت شدم با پشتیبانی صحبت کردم باهام بررسی کردن تا بدونم مشکل کجاست. در کمال تعجب مشکل از چای ما بود. اصلا فکرش رو نمیکردم چون به اسم خالص و بدون اسانس میخریم. برام از چایی خودشون فرستادن طبق دستور قبلي درست کردم عالییی شد. خلاصه که چای رو دست کم نگیرین اگه مطمئن نیستید از چای این سایت استفاده کنین. ببخشید زیاد شد ممنون

  11. سلام آقای محبی خیلی ممنون بسته ما رسید. همه چی خوب بود برای خرید های بعدی تخفیف بدین از اقوام هم میخوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

محدود