آموزشکفیر

طرز تهیه دوغ کفیر و ماست کفیر در منزل

با کمترین وقت و هزینه کفیر در منزل تهیه کنید

کفیر  نوشیدنی تخمیرشده از شیر است که اصالت آن به کوهستان‌های قفقاز در روسیه برمی‌گردد. این نام خودش اصالت روسی دارد و به معنای «نوشیدنی لذت‌بخش» است. برای ساخت این نوشیدنی، دانه‌های کفیر با شیر ترکیب می‌شود و آن را تخمیر می‌کند. امروز میلیون‌ها نفر در سرتاسر دنیا از آن لذت می‌برند و می‌‎تواند به آسانی در خانه‌ی شما ساخته شود.این دانه‌ها همانند گل‌کلم‌های کوچک هستند. توجه کنید که واژه‌ی دانه‌ها فریبتان ندهد. آن‌ها اساساً دانه ها زنده‌ای از مخمرها و باکتری‌های مفید هستند.پس از تهیه دانه با کیفیت و سالم کفیر می توانید از طریق این دستورالعمل نوشیدنی کفیر دلچسب و گوارا تهیه کنید.

طرز تهیه دوغ کفیر

کفیر منبعی سرشار از پروتئین ، مواد معدنی مخصوصا کلسیم و فسفر و ویتامین است. این نوشیدنی تخمیر شده گازدار خواص بسیاری برای سلامتی دارد. برخی از فواید کفیر شامل: تقویت سیستم ایمنی ،درمان آلرژی ،خاصیت ضد سرطان و ضد التهابی ، پیشگیری و درمان اسهال و یبوست و.. می باشد. طرز تهیه دوغ کفیر در منزل بسیار ساده می باشد . با کمترین وقت و هزینه می توانید این نوشیدنی شفابخش را در منزل تهیه کنید.

مواد و لوازم مورد نیاز:

  • قاشق چوبی یا پلاستیکی
  • یک بطری شیشه ای
  • یک لیتر شیر
  • قارچ کفیر

قدم اول: تهیه شیر
یک لیتر شیر را بجوشانید و منتظر باشید سرد شود. در صورتی که از شیرهای پاستوریزه با ماندگاری طولانی استفاده می کنید نیازی به جوشاندن نیست.

قدم دوم: کفیر اضافه کنید
داخل یک بطری شیشه ای مقدار 20 الی 30 گرم دانه کفیر که از فروشگاه پربیوتیک تهیه کردید ، به همراه یک لیتر شیر هم دمای محیط اضافه کنید.

کفیر
دانه های کفیر را برای تخمیر به شیر اضافه کنید

قدم سوم:منتظر تخمیر باشید!
در بطری را با پاچه نازکی بسته و در محل کاملا تاریک مانند کمد آشپزخانه با دمای بین 18 تا 20 درجه ی سانتیگراد به مدت تقریبا 24 الی 48 ساعت قرار دهید. سپس به دانه ها اجازه دهید تا شیر را کاملا تخمیر و به ماست تبدیل کند. فرایند تخمیر بسته به میزان قارچ شما ، دمای محل و مدت زمان ، متفاوت خواهد بود.

تخمیر کفیر
به دانه ها اجازه دهید تا شیر را کاملا تخمیر کند

قدم چهارم: فرایند تخمیر را بررسی کنید
در صورت رعایت نسبت بین شیر و گذشت زمان لازم ، فرایند تخمیر به خوبی انجام خواهد شد . هر چقدر میزان قارچ بیشتر و شیر کمتر باشد ، به همان نسبت زمان تخمیر کوتاه خواهد شد. از نشانه های تخمیر کامل : دلمه و ترش شدن می باشد.

تخمیر کفیر
از نشانه های تخمیر کامل دلمه و ترش شدن می باشد

قدم پنجم: مخلوط کنید!
بعد از مشاهده نشانه های تخمیر ، ظرف را به خوبی تکان داده تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط شوند.

ماست کفیر
اجسام فلزی نباید دانه های کفیر در ارتباط باشند

قدم ششم: دانه ها را جدا کنید
محتویات ظرف را با صافی پلاستیکی ( از صافی فلزی و یا قاشق فلزی استفاده نکنید ) صاف کنید تا دانه های کفیر جدا شده و برای دفعات آینده استفاده کنید.

ماست کفیر
دانه های کفیر سال ها قابل استفاده هستند

قدم هفتم: جداسازی دلمه های ماست
قارچ درون صافی را درون ظرف حاوی آب (با درجه دمای محیط) فرو کرده و تکان دهید تا دلمه های ماست از آن جدا شود.

دانه کفیر
بهتر است از آب بدون کلر برای شستن دانه ها استفاده کنید

قدم هشتم: افزایش دانه های کفیر
با هربار انجام عمل تخمیر (مراحل بالا) دانه های کفیر علاوه بر تخمیر از شیر نیز تغذیه می کنند و حجمشان بیشتر می شود. در قدم بعدی در صورت تمایل مجدد شیر تازه(جوشیده شده و هم دما با محیط آشپزخانه) به آن اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر نمایید. در غیر این صورت دانه های کفیر را در یخچال نگهداری کنید.

قدم نهم: نوشیدنی شما آمادست!
ماست به دست آمده را درون بطری درب بسته ریخته و بخوبی تکان دهید سپس میتوانید با کمی آب، رقیق و تبدیل به دوغ کرده و با اضافه نمودن کمی نمک ، نعناع خشک و سایر افزودنی ها و یا به تنهایی نوش جان کنید .

دوغ کفیر
دوغ کفیر را داخل یخچال نگهداری کنید

نکاتی که بایستی توجه کنید

  • دانه های کفیر به هیچ عنوان نباید اشیای فلزی مثل قاشق ، ظرف و آبکش فلزی در تماس باشند.
  • اگر تمایل دارید ماست کفیر غلیظ تهیه کنید می توانید تا 36 ساعت برای تخمیر زمان دهید البته این عمل باعث ترش شدن نیز می شود.
  • در صورت موجود نبودن شیر در منزل ، میتوانید قارچ را به مدت 72 ساعت درون آب در یخچال با درجه دمای مناسب نگهداری کنید.

پاسخگوی سوالات شما هستیم!

در صورتی که با مطالعه این مقاله همچنان پاسخ پرسش خود را دریافت نکردید از طریق بخش نظرات در انتهای این صفحه با ما در ارتباط باشید. همچنین از شما می خواهیم که تجربه خرید خود از این فروشگاه و یا مصرف کفیر با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید تا با این کار بتوانیم به یکدیگر در جهت بهبود و افزایش سلامت کمک کنیم.

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫21 نظرها

  1. سلام خدمت شما

    باتوجه به توصیه شما مبنی بر اینکه قارچ جداشده از صافی را بیش از یکهفته در یخچال نگهندارید این سیوال پیش میآید:

    چون مقدار کفیر بعد از هر بار استفاده زیاد تر میشود و ما ظرف اولیه (اصلی ) را در داخل یخچال قرار میدهیم تا مجددا از ان استفاده شود بدین ترتیب همیشه یک ظرف تقریبا پر از دانه کفیر که شیر هم به ان اضافه شده دریخچال باقی میماند که مدتها (ماهها) در داخل پخچال بوده است درچنین شرایط آیا دانه های کفیر قابل استفاده میباشد یا خیر

    ممنون از توضیح جامع تری

    1. با سلام خدمت شما
      پیشنهاد می شود بیش از ده روز در یخچال نگهداری نفرمائید.چون دانه رفته رفته ضعیف شده و قدرت تخمیر خود را از دست می دهند.

  2. بفرمایید ریزدانه های قارچ که هنگام صاف کردن وارد دوغ میشود قابل خوردن است یا نه باتشکر

    1. با سلام.
      مشکلی ندارد چون بافت دانه های کفیر از پروتئین خالص تشکیل شده است.مقدار مصرف نباید زیاد باشد.اگر داخل نوشیدنی تعدادی دانه کفیر باشد و مصرف شود موردی ندارد.

  3. سلام معمولا کفیری که من تهیه میکنم بعداز 24ساعت ازمرحله دلمه دلمه شدن گذشته و اب مایه شبیه ماست در ظرف جدا میشود ایا این امر مشکلی دارد یا خیر بهتر است جدا شود یا خیر لطفا توضیح کامل دهید ممنون از زحمات شما

    1. با سلام.
      نخیر کاملا عادی بوده و هیچ مشکلی ندارد.
      بهتر است برای راحتی کار قبل از جداسازی دانه ها، همانطور که در بروشور نیز اشاره شده ، ابتدا چندین بار به آهستگی با قاشقی پلاستیکی یا چوبی مایع بدست آمده را مخلوط کرده سپس از آبکش عبور دهید.

  4. سلام.برای تهیه کفیر که ضد اسهال باشد چقدر زمان نیازاست ودمای محیط چقدر باشد؟بهترین شیر برای تهیه کفیر کدام است؟

  5. درود
    اولین دوغ کفیرم رو با قارچهای نازنینی که آقای محبی فرستاده بود درست کردم. نتیجه ش شگفت زده م کرد. عالی شد و الان قارچهای عزیز در حال تخمیر دو لیتر دیگه شیر هستن.
    این قارچها همزمان با تخمیر شیر خودشون هم رشد میکنن؟
    با اون میزان قارچ اولیه که ارسال میشه دو لیتر شیر رو توی 72 ساعت تخمیر کردم.

  6. دومین محموله ی نوشیدنی کفیرم رو هم آماده کردم. حس میکنم قارچ ها دارن بزرگتر و بیشتر میشن. شایدم اشتباه میکنم.
    نوشیدنی این بار خیلی بهتر از بار قبل شد.

  7. من قارچ را ازسایت شما خریداری و مطابق برشور اقدام به تهیه نمودم.اما بعد از 24 ساعت شیر دو قسمت شده بودِقسمت بالا مثل پنیر و قسمت پایین مثل اب پنیر شده.قار چ هار و جدا و کلی هم هم زدم.اما متاسفانه هم شیرین شده هم حالت دون دون توش داره.خلاصه مثل اینکه برای بار اول خوب نشو و نمیدونم اشکال کار کجاس.رو در هم پارچه با کش بسته بودم

    1. باسلام . در اکثر موارد به علت گرمای هوا ، فراید تخمیر بصورت کامل انجام نمی شود . پیشنهاد می کند اگر در منطقه گرمسیری هستید اواسط زمان تخمیر ، بطری شامل دانه کفیر و شیر را به مدت 1 ساعت در یخچال قرار داده و مجدداً به کابینت انتقال دهید .

  8. سلام . من از شما سه ماه پیش کفیر تهیه کردم از همون روز اول عاشق طعمش شدم . خیلییی خوبه . دست کردنشم تو خونه اصلا سخت نیست و ده دقیقه هم زمان نمیبره .
    خیلی ممنونم ازتون

  9. سلام..من میخواستم قارچ کفیر رو سفارش بدم.ولی میخوام قارچ رو با خودم به سفر ببرم و نمیدونم شرایط نگهداریش به چه صورته و من جقدر میتونم توی دمای معمولی با خودم حمل کنم..با در نظر گرفتن اینکه زمان سفر بسیار طولانی هست میخواستم در صورت امکان راهنمایی کنید

  10. با سلام ، برای بار سوم از سایتتون کفیر برای مغازه لبنیاتیم خریدم همه چی مرتب و ارسال به موقع . از راهنمایی های تلفنیتون خیلی استفاده کردم پاینده باشید .

  11. کفیر خیلی خوبه بعد ازخرید از این سایت هر روز استفاده میکنیم و از شر نوشابه و دوغای بیرون راحت شدیم.مرسی از پربیوتیک

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن