فروشگاه پربیوتیک
آموزشکفیر

طرز تهیه کفیر اصل در منزل ( 0 تا 100 همراه ویدئو آموزشی )

با حداقل وقت و امکانات نوشیدنی خوشمزه و مفید درست کنید

طرز تهیه ماست و دوغ کفیر بسیار سادست . شما با حداقل هزینه و امکانات می توانید نوشیدنی پرخاصیت و سرشار از پروبیوتیک در منزل تهیه و نوش جان کنید. کفیر خواصی بسیاری دارد. این نوشیدنی سیستم ایمنی را تقویت می کند. با پوکی استخوان و مشکلات گوارشی مبارزه می کند. نقش مهمی در بهبود و درمان سندرم روده تحریک پذیر و عدم تحمل لاکتوز دارد. همچنین باعث کاهش آلرژی و حساسیت ، خطر ابتلا به سرطان و عوامل بیماری‌زا روده می شود و قوی‌ترین پروبیوتیک طبیعی دنیاست!

نسخه صوتی آموزش را همینجا بشنوید!

نوشیدنی کفیر، از تخمیر شیر توسط دانه های کفیر تهیه می شود. این دانه ها زنده هستند شما با یکبار خرید قارچ کفیر می‌توانید برای ماه ها و حتی سال ها نوشیدنی تهیه و مصرف کنید. این نوشیدنی خوشمزه و گازدار علاوه برخواص فوق العده مفید، مضرات نوشابه ، ماءالشعیر و دوغ های صنعتی و کارخانه ای را ندارد و بهترین جایگزین آنها می باشد. برای خرید این محصول می‌توانید به فروشگاه اینترنتی پربیوتیک مراجعه کنید.

این دانه ها به آسانی در منزل قابل استفاده می باشد . هر دفعه که اقدام به تهیه نوشیدنی می کنید ، کفیر از لاکتوز (قند شیر) تغذیه و رشد می کند. در نتیجه با کمی مراقبت سال ها می توانید از خواص مفید و ارزشمند آن استفاده کنید. همراه محصولات ارسالی این فروشگاه ، بروشور آموزشی نحوه استفاده نیز ارسال می شود. اگر به دنبال دانه اصل و با کیفیتی هستید از طریق فروشگاه پروبیوتیک اقدام به تهیه این محصول ارزشمند کرده و سلامت خود و اطرافیانتان را افزایش دهید.

طرز تهیه دوغ کفیر

این نوشیدنی طرز تهیه بسیار ساده ای دارد و به راحتی در خانه قابل تهیه است.در اینجا روش تهیه کفیر به طور خلاصه توضیح داده می شود:

  1. یک لیتر شیر تهیه کنید اگر پاستوریزه نیست بجوشانید و سرد کنید.
  2. دانه های کفیر را اضافه کنید و تا 48 ساعت منتظر تخمیر باشید.
  3. شیر تخمیر شده را از آبکش پلاستیکی عبور داده تا دانه ها جدا شوند.
  4. نوشیدنی کفیر شما آماده است. می توانید داخل یخچال نگهداری کنید.
  5. در مرحله آخر مجددا به دانه ها شیر افزوده تا فرایند تخمیر تکرار شود.

در ادامه تمامی مراحل به صورت کامل و قدم به قدم توضیح داده می شود. همراه باشید.

مواد و لوازم مورد نیاز:

  • قارچ کفیر
  • یک قاشق چوبی یا پلاستیکی
  • یک بطری یا ظرف شیشه ای
  • یک لیتر شیر

قدم اول: تهیه شیر

یک لیتر شیر را بجوشانید و منتظر باشید سرد شود. در صورتی که از شیرهای پاستوریزه استفاده می کنید نیازی به جوشاندن نیست.

قدم دوم: دانه ها را اضافه کنید

داخل یک بطری شیشه ای مقدار 20 الی 30 گرم دانه که از فروشگاه پربیوتیک تهیه کردید ، به همراه یک لیتر شیر هم دمای محیط اضافه کنید.

دانه کفیر
دانه های کفیر را برای تخمیر به شیر اضافه کنید

قدم سوم:منتظر تخمیر باشید!

در بطری را با پارچه نازکی بسته و در محل تاریک مانند کابینت آشپزخانه به مدت تقریبا 24 الی 48 ساعت قرار دهید. در این مرحله دانه ها شیر را  تخمیر و به ماست تبدیل می کند. فرایند تخمیر بسته به میزان قارچ شما ، دمای محل و مدت زمان ، متفاوت خواهد بود. نیازی به گرم نگه داشتن بطری نیست و دمای محیط کافیست.

تخمیر کفیر
به دانه ها اجازه دهید تا شیر را کاملا تخمیر کند

قدم چهارم: فرایند تخمیر را بررسی کنید

پس از گذشت چند ساعت ، فرایند تخمیر به خوبی انجام خواهد شد . هر چقدر میزان قارچ بیشتر و شیر کمتر باشد ، به همان نسبت زمان تخمیر کوتاه خواهد بود. از نشانه های تخمیر ،دلمه شدن می باشد.

دلمه شدن ماست
از نشانه های تخمیر کامل دلمه و ترش شدن می باشد

قدم پنجم: مخلوط کنید!

بعد از مشاهده نشانه های تخمیر ، ظرف را به خوبی تکان داده تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط شوند.

ماست کفیر
اجسام فلزی نباید دانه ها در ارتباط باشند

قدم ششم: دانه ها را جدا کنید

محتویات ظرف را با صافی پلاستیکی ( از صافی فلزی و یا قاشق فلزی استفاده نکنید ) صاف کنید تا دانه های کفیر جدا شده و برای دفعات آینده قابل استفاده باشند.

ماست کفیر
این دانه ها در صورت نگهداری صحیح مدت ها قابل استفاده هستند

قدم هفتم: جداسازی دلمه های ماست

قارچ درون صافی را درون ظرف حاوی آب (هم دمای محیط) وارد کرده و تکان دهید تا دلمه های ماست از آن جدا شود.

جداسازی کفیر
بهتر است از آب بدون کلر برای شستن دانه ها استفاده کنید

قدم هشتم: افزایش دانه های کفیر

با هربار انجام عمل تخمیر (مراحل بالا) دانه های کفیر علاوه بر تخمیر ، از شیر تغذیه می کنند و حجم‌شان بیشتر می شود. در قدم بعدی می توانید مجدد شیر تازه(جوشیده شده و هم دما با محیط آشپزخانه) به آن اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر کنید. در غیر این صورت دانه های کفیر را در یخچال نگهداری کنید.

قدم نهم: نوشیدنی شما آمادست!

ماست به دست آمده را درون بطری درب بسته ریخته و بخوبی تکان دهید سپس میتوانید با کمی آب، رقیق و تبدیل به دوغ کرده و با اضافه نمودن کمی نمک ، نعناع خشک و سایر افزودنی ها و یا به تنهایی نوش جان کنید .

دوغ یا نوشیدنی کفیر
دوغ کفیر را تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید

نکاتی که بایستی توجه کنید

  • کیفیت محصول نهایی ارتباط مستقیم به کیفیت دانه کفیر دارد. حتما از مرجعی معتبر مانند فروشگاه پربیوتیک اقدام به تهیه کنید.
  • این دانه ها به هیچ عنوان نباید اشیای فلزی مثل قاشق ، ظرف و آبکش فلزی در تماس باشند.
  • اگر تمایل دارید نوشیدنی غلیظ تهیه کنید می توانید تا 36 ساعت برای تخمیر زمان دهید البته این عمل باعث ترش شدن نیز می شود.
  • در صورت موجود نبودن شیر در منزل ، میتوانید قارچ را به مدت 72 ساعت درون آب در یخچال با درجه دمای مناسب نگهداری کنید.
  • دمای بالا و انجماد باعث از بین رفتن دانه ها می شود. سعی کنید از آب جوشیده سرد شده که کلر از بین رفته استفاده کنید.

طرز تهیه ماست کفیر

در صورتی که میخواهید به جای نوشیدنی ماست کفیر تهیه کنید ، می توانید از این روش استفاده کنید. در این روش ابتدا شیر پخته می شود. بعد از کمی خنک شدن ، مقدار کمی ماست آماده شده کفیر به عنوان استارتر به شیر اضافه می شود . در ادامه به شما توضیح می دهیم چگونه تهیه کنید.

طرز تهیه ماست کفیر
طرز تهیه ماست کفیر

شما می توانید به جای استفاده از ماست ، از کفیر به عنوان استارتر استفاده کنید. در تهیه ماست با کفیر ،گرمای شیر باعث افزایش باکتری های مفید می شود. در این روش نیز می توانید ماست غلیظ و خوشمزه ای تهیه کنید. برای این منظور شما نیاز به یک قابلمه (برای پخت شیر) و دو یا سه شیشه یک لیتری دارید.

  • ابتدا 4 لیتر شیر پرچرب (پاستوریزه یا ترجیحاً خام) بجوشانید و مرتب هم بزنید. پس از به جوش آمدن حرارت شعله را کم نموده و به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت بدون توقف هم بزنید. هرچه شیر پخته شود ، ماست غلیظ تری خواهد داشت.
  • سپس قابلمه شیر را از روی حرارت برداشته و آنرا هم بزنید تا دما به 43 درجه سانتیگراد برسد. اگر دماسنج مایعات ندارید روش قدیمی برای تشخیص دمای مناسب ، فرو کردن انگشت خود در شیر است. اگر مجبور شوید بعد از 10 ثانیه آن را از حرارت بیرون بکشید ، دما درست است!
  • برای انجام تخمیر بهتر می توانید از ظروف شیشه ای یک لیتری استفاده کنید.
  • حالا نوبت اضافه کردن نوشیدنی کفیر به عنوان استارتر است. به هر شیشه 1⁄4 فنجان یا 60 میلی لیتر کفیر (مجموعاً 240 میلی لیتر) اضافه کنید. ، سپس مقدار مساوی شیر افزوده و مخلوط کنید.
  • شیشه ها را به مدت 4 تا 12 ساعت در یک مکان گرم و تاریک با دمای 39-43 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
  • بعد از 4 ساعت ، ماست کفیر شما تقریبا آماده است. در این مرحله به آرامی به یخچال منتقل کنید . اگر بگذارید برای مدت زمان بیشتری تخمیر شود ، طعم و مزه فوق العاده ای دریافت می کنید.

چرا مزه کفیر من تلخ است؟

تلخ شدن نوشیدنی نشانه عدم تعادل در طول فرآیند تخمیر است.این نوشیدنی طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی دارد و نباید تلخ باشد. یکی از عواملی که باعث این مشکل می شود اسیدیته بالا است. این مزه ناخوشایند می تواند دلایل مختلفی داشته باشد در ادامه به برخی اشاره می کنیم:

  • دانه های بیش از حد فعال
  • دما و گرمای بیش از حد
  • نگهداری طولانی مدت در یخچال
  • شیر نامناسب یا فاسد

بهبود تلخی دانه ها و بدست آوردن شرایط تخمیر مناسب در اکثر مواقع ساده است . این نکات را رعایت کنید تا مزه نوشیدنی شما بهتر شود:

  1. شستشو با شیر: این کار اسیدیته بالا را از دانه ها پاک کرده و در عین حال لایه میکروارگانیسم ها را حفظ می کند.
  2. شستن با آب فیلتر شده: اگر با شستشو شیر به نتیجه نرسیدید، این روش را امتحان کنید.اگر به آب فیلتر شده دسترسی ندارید با آب جوشیده و سرد شده کتری انجام دهید.
  3. محیط سردتر: شاید این تلخی فقط به دلیل درجه حرارت بالا ایجاد شده باشد و شما باید یک نقطه خنک تر در خانه خود پیدا کنید. به خصوص در تابستان!
  4. دانه های جدیدی تهیه کنید: اگر با انجام روش های بالا نتیجه نگرفتید می توانید دانه های جدیدی برای استفاده و تهیه نوشیدنی تهیه کنید.

پاسخگوی سوالات شما هستیم!

در صورتی که در مورد تهیه ، نگهداری یا استفاده از کفیر سوالی دارید و با مطالعه این مقاله همچنان پاسخ پرسش خود را دریافت نکردید از طریق بخش نظرات در انتهای این صفحه با ما در ارتباط باشید. همچنین از شما می خواهیم که تجربه خرید خود از این فروشگاه و یا مصرف کفیر با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید تا با این کار بتوانیم به یکدیگر در جهت بهبود و افزایش سلامت کمک کنیم.

مقاله مفید بود؟ (172 امتیاز)
منبع
thekitchn.com
فروشگاه پربیوتیک

نوشته های مشابه

‫147 دیدگاه ها

  1. سلام من برای اولین بار ازتون کفیر خریدم ولی نوشیدنیم شیرینه و مزه شیر میده اصلا خوشمزه نیست.باید چکار کنم این مشکل برطرف بشه؟

  2. با سلام باید دوغ کفیر رو بدون هیچ گونه حرارت دادن بریزم تو سبد توری و از جایی اویزان کنم تا بهم پنیر بده

    1. به طور خلاصه کفیر برای تهیه نوشیدنی نیاز به شیر داره ولی کفیرآب نیازی نداره و با آب کمی شکر و تکه های میوه تخمیر رو انجام میده. دو محصول متفاوت هستند.

  3. با عرض خسته نباشید میخواستم بدونم آیا قارچ کفیر خاصیتش رو به شیری که قارچها رو‌داخلش نگهداری میکنیم هم پس میده و قابل استفاده هست؟ یا فقط باید تبدیل به ماست و‌نوشیدنی بشه که خاصیت داشته باشه؟

    1. مینا جان سلام. بله نوشیدنی که با استفاده از این دونه ها تهیه میشه خواص فوق العاده ای برای سلامتی داره و سرشار از پروبیوتیک هستش.

    2. ممنون از پاسخگوییتون
      فقط دقیق متوجه نشدم اون شیری هم که قارچ رو توش نگهداری میکنیم دارای خاصیت کفیر میشه یا برای اینکه قارچ خواصش رو‌ پس بده حتما باید تخمیر صورت بگیره ؟

    3. سلام من دوغ کفیر را خریدم وبعد از تمام شدن دوغ شیر تازه تهیه کردم و دوباره به همان بطری شیر سرد را اضافه کردم و دوغ داخلش مثل پنیر لاکتیک شد آیا دوغ من آماده است یا نه

  4. سلام خسته نباشید من همه ی آموزشی که دادین را به درستی انجام دادم ۴۸ ساعت گذاشتم بمونه که ترش تربشه ولی بعد از ۴۸ ساعت دیدم کل شیر آمده بالا و سفت شده و آب شیر پایین هست.اصلن هم مخلوط نمیشد شیر با آب.دلیلش چی میتونه باشه،من تمام مراحل را درست طبق آموزش رفتم

    1. مهدی جان سلام. دلیل این موضوع گرمای محیط هستش. برخلاف باور عموم این دونه ها برای تخمیر نیازی به محیط گرم ندارند و اتفاقا محیط خنک بهتر هستش. در پشتیانی راهنمایی های لازم انجام شد.

  5. سلام من تقریبا چهل سال هست که از کفیر استفاده میکنم.
    نه برای تبلیغ گفتم برای اینکه خیلی سالم و مفید برای بدنه.
    اگر مردم حوصله به خرج بدن به خواص بسیار آن آشنا میشن .
    فقط یک نکته که این قارچ نباید نور ببینه وگرنه زرد میشه وبعد میمیره.
    تشکر

  6. سلام. وقت بخیر
    بعداز انجام مراحل دونه های قارچ رو چطور نگهداری کنیم ازشون برای دفعات بعدی؟و چه مدت میمونه؟

    1. لی لی جان سلام. پس از تخمیر باید محتوای بطری رو از صافی عبور بدین تا دونه ها برای تخمیر های بعدی جدا بشند. اگه نکات داخل بروشور آموزشی رو رعایت کنید حداقل چند ماه قابل مصرف هستش.

        1. حسین عزیز سلام. شما داخل ظروف فلزی می تونین شیر را بجوشانید و سرد کنید ولی زمان تخمیر باید از ظروف غیرفلزی استفاده کنی. ممنون از همراهیت.

    1. نیکی عزیز سلام. اگه مطمئن هستی با آبکش کل دونه هارو جدا کردی میتونی مایع رو دور بریزی. برای اینکه محصول سالم به دستت برسه اضافه کردیم.

    2. چگونه دانه های کفیر و از ماست جدا کنیم اگر دانه های کفیر خورده بشه چه مشکلی پیش میاد؟

      1. سلام. کافیه بعد تخمیر محتوای بطری رو از صافی پلاستیکی عبور بدین تا دونه ها از نوشیدنی جدا بشند. اگه سهوا خورده بشه مشکلی پیش نمیاد پروتئین هستش.

        1. سلام اگه من بخوام با حجم زیاد مثلا ۲۰۰ کیلو شیر چقدر باید از دونه ها استفاده کنم چند گرم؟
          و سوال بعدی اینکه امکانش هست با مقدار زیاد استفاده از دونه ها یک ساعته شیر تخمیر بشه؟
          البته نه به اندازه ای که تبدیل به ماست بشه.ممنون میشم اگه جواب بدید

          1. میثم جان بستگی به کیفیت قارچ داره. لطفا برای دریافت اطلاعات تخصصی تر با پشتیبانی در ارتباط باشید

  7. سلام
    خواستم بپرسم که بعد انجام مراحل خرید چطور پیگیر مرسوله باشیم – سایت شما چنین امکانی رو نگذاشته مراحل بعد خرید – آماده سازی – ارسال به پست – کدرهگیری و….

    1. ذوالفقار عزیز سلام. می تونی از طریق دکمه پشتیبانی آنلاین در سمت راست سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشی . ممنون از همراهیت

  8. دم شما گرم محصول عالی ارسال سریع خوشمزه مفید 🙂 لذت بردیم علاوه بر همه اینا طرز تهیه ساده ای داره ممنون ازتون

  9. سلام
    وقت بخیر
    از شیر خام(دوشیده شده و نجوشیده) میشه استفاده کرد؟ بسیاری تاکید دارند که شیر خام یه سری باکتری خطرناک ممکنه داشته باشه و حتما باید قبل مصرف جوشیده بشن.آیا بجوشونمشون؟ اگه بجوشه بعد دانه کفیر رو اضافه کنم ماست میشه یا نوشیدنی کفیر؟

    1. امین عزیز سلام. اگه از شیر فله که در لبنیاتی ها عرضه میشه استفاده می کنید قبل از مصرف حتما باید بجوشانید و پس از خنک شدن و جدا کردن سرشیر استفاده کنید

  10. سلام جناب
    قبلاً از شیر پرچرب واسه تخمیر استفاده میکردم
    این سری از شیر کم چرب استفاده کردم,حالت پنیر مانند شده
    الان نمیتونم قارچ رو دلمه ها تشخیص بدم و با صافی هم نمیتونم جداشون کنم
    راه حل واسه جدا کردن قارچ با دلمه های پنیر چیه؟
    اگه مایع رو کلا به شیر جدید انتقال بدم تا تخمیر بعدی قارچها جدا میشن؟

    1. محمد عزیز سلام.
      اگه حالت پنیر داره یعنی بافتش با فشار له نمیشه محیط تخمیر گرم بوده و یا شیر فاسد بود و بریده.
      جدا کردن دونه ها در این حالت بسیار سخت هستش . پیشنهاد میکنم مجدد تهیه کنین. ممنون از همراهیت

  11. سلام من تازه سفارش دادم و 4 روزه دریافت کردم و دوبار هم درست کردم که متاسفانه اصلا خوب نشد و بعد از یک روز و دلمه بستن شیر محصول نهایی مزه شیر ترشیده رو میده شبیه همون چیزی که توی بسته ارسالی دریافت کرده بودم. کفیر کارخونه ای به مراتب بهتر ازینه و این حتی نزدیک اون هم نیست. این اصلا شبیه حروم کردن شیره. اگر قارچ ها سالم رسیده بودن و همین باشه اصلا ارزش خرید نداره.

    1. علی عزیز سلام. اگه مراحل تخمیر رو صحیح انجام بدین به مراتب محصول کارخانه های خوشمزه تر و مفید تر خواهد بود. همچنین طعم مزه نوشیدنی کامل در اختیار شما هستش. اگه زمان تخمیر طولانی باشه نوشیدنی ترش و گازدار میشه و برعکس. یکی دو دفعه اول تا دانه ها به شرایط محیط عادت کنند احتمال داره تخمیر کامل انجام نشه. لطفا برای راهنمایی بیشتر با پشتیبانی در ارتباط باش ممنون از همراهیت.

  12. سلام و سپاس بابت محصول خوبتون
    من با توری پلاستیکی یه استوانه درست کردم و قارچ ها رو داخل اون قرار دادم هر بار که تخمیر میکنم فقط استوانه رو از داخل ماست خارج میکنم و داخل ظرف بعدی میزارم با این پروسه قارچ ها طی فرایند جدا سازی از دست نمیرن

    1. حمید عزیز سلام. ممنون از اینکه تجربیاتت رو به اشتراک گذاشتی. بله این مورد هم امکان پذیر هستش.

  13. سلام. دانه های کفیر من بعد از چندماه تخمیر بسیار ریز شدن ولی هنوز قدرت تخمیر دارن. میخوام بزرگتر بشن . به این صورت که بسیار ریز شدن جداکردنشون از کفیر آماده شده خیلی سخت و زمانبر هست. چه راهکاری داره؟
    سوال بعد اینه که بعد از تخمیر حالت تارعنکبوتی روی کفیر ایجاد میشه و کمی مایل به زرد میشه لایه ی رویی، خیلی کمرنگ. این خراب شدن دانه هاست؟

    1. دوست خوبم سلام. بله نشانه خراب شدن دانه ها هستش. در این حالت بازهم تخمیر انجام میشه ولی خواص مفیدی نداره می تونین مجددا تهیه کنین. ممنون از همراهیت

  14. اگه نگران گرمای هوا هستین میتونین کاری که من کردم رو انجام بدین. چندتا بطری (آب معدنی یا نوشابه و…) رو آب کنید بذارید فریزر یخ بزنه بعد داخل کابینت دور تا دور یا هر شکلی که دوست دارین:) بچینین. قبل از اینکه این کار رو انجام بدم دمای داخل کابینت 27 در جه بود 5 تا بطری آب یخ زده گذاشتم دما رسید به 16 که مجبور شدم دوتاش رو بردارم الانم دما رو 19 درجه ثابت مونده.

    1. سلام حسین عزیز. ممنون بابت توضیحاتی که دادی. یک روش دیگه هم اینه که اواسط زمان تخمیر ، ظرف حاوی شیر و قارچ رو یکی دو ساعتی در یخچال قرار بدیم و بعد از خنک شدن مجدد به کابینت آشپزخانه منتقل کنیم. ممنون از همراهیت.

    2. سلام ماست کیفر رو میشه با اضافه کردن آب به دوغ تبدیل کرد یانه همون مایعی که صاف میکنیم میشه دوغ

  15. سلام وقت بخیر. من بار اولی هست که کفیر استفاده می کنم. خواستم ماست کفیر درست کنم و دقیقا تمام مراحل گفته شده رو انجام دادم اما هم خیلی طول کشید تا تخمیر انجام بشه هم ماست بدست اومده خیلی رقیق بود و بیشتر شبیه دوغ شده بود. علتش چیه؟ آیا شیر رو کمتر از مقدار گفته شده بذارم سفت تر میشه؟ نمی خوام ماست ترش بشه. و وقتی هم توی یخچال گذاشتم آب و ماست از هم جدا شده بودن با اینکه مخلوط کرده بودمش. و میشه توی ظرف سفالی هم درست کرد؟

    1. رافه عزیز سلام. اصولا محصول نهایی از ماست کمی رقیق تر هستش برای اینکه غلیظ تر باشه میتونین از شیر با کیفیت تری استفاده کنید (سنتی) و یا به روش کیسه کردن تبدیل به ماست کفیر کنید. ولی مصرف به عنوان نوشیدنی ساده و پرکاربردتر هستش . ممنون از همراهیت

    1. مجتبی عزیز سلام. در صورتی تمایل به استفاده از دانه ها ندارید می‌تونین به مدت یک هفته الی 10 روز داخل شیر در یخچال نگهداری کنید. ممنون از همراهیت

      1. باسلام ..آیا میشه بااضافه کردن مقداری دوغ کفیر ب شیر فرایند تخمیر انجام بشه و دوغ کفیر بدست بیاد؟؟

        1. معصومه جان سلام. برای بهترین نوشیدنی با بیشترین خاصیت حتما باید از دونه ها استفاده کنید.

  16. با سلام اگر بخواهیم ۴ لیتر شیر پر چرب را به ماست کفیر تبدیل کنیم، باید ۴ لیتر نوشیدنی کفیر، به عنوان استارتر به این ۴ لیتر شیر پر چرب اضافه کنیم؟ با تشکر

    1. مجتبی عزیز سلام. برای این مقدار حدود 240 تا 300 میلی نوشیدنی کفیر بدون افزودنی (مثل نمک، گل و..) کفایت می کنه. ممنون از همراهیت

  17. با سلام اگر بخواهیم برای تولید ماست کفیر ، نوشیدنی کفیر را به شیر اضافه کنیم، باید دانه هارا از نوشیدنی جدا کنیم و بعد به شیر اضافه کنیم؟ با تشکر از راهنمائیتان

    1. مجتبی عزیز سلام. بله قبل مصرف یا تهیه ماست حتما باید دانه ها را جدا کنید. ممنون از همراهیت

      1. سلام اگه از این دانه ها استفاده کنیم زمان تخمیر کاهش پیدا میکنه؟
        برای اینکه سریع شیر رو تخمیر کنیم چه باید کرد؟

        1. سلام میثم جان. بله هرچه میزان دانه ها بیشتر و شیر کمتر باشه تخمیر سریع تر انجام میشه.

  18. سلامم
    بیشترین زمانی که میشه قارچ کفیرو در شیر در کابینت نگه داشت چقدر هست ؟ من مایل به ترش شدن/غلیظ تر شدن هر چه بیشترش هستم!

    1. نگار عزیز سلام. این زمان با توجه به دمای محیط ، نوع شیر و ذائقه شما متفاوت هستش. پیشنهاد می کنیم بیشتر از 48 ساعت نشه. ممنون از همراهیت

      1. ممنون میشم راهنمایی کنید..لایه زرد رنگی که بعدازمخلوط کردن قارچ وشیر و نگهداری ان درکابینت آشپزخانه بعداز48ساعت روی فراورده تشکیل میشه مضر است یا اینکه ن .وآیا نوعی کپک ؟؟؟؟

        1. محمد عزیز سلام. لایه ای که بهش اشاره داری چربی یا سرشیر هستش و مشکلی محسوب نمیشه. می تونی قبل از مصرف جدا کنی و دور بریزی یا از شیر کم چرب تری استفاده کنی. ممنون از همراهیت

          1. سلام بنده قارچ تهیه کردم از یه شخصی خیلی قارچ ها کوچیک هست ولی تخمیر انجام میشه و دوغ خوشمزه ایی میده تا48 ساعت گذاشتم یکم سطح دوغ زرد شده بود و دانه ها بیشتر شده بود ولی ریز بودن به نظرتون خراب شده؟

          2. سارا جان سلام. کیفیت و سلامت دانه ها اهمیت بالایی داره. چون وضعیت سلامت دانه ها مشخص نیست امکان بررسی وجود نداره متاسفانه.

  19. با سلام بنده سه شنبه ۱۲ بهمن، قارچ کفیر دریافت کردم ابتدا شیر پاستوریزه پگاه با ماندگاری بالا را از یخچال خارج کرده و مقداری گرم کردم تا حدی که به دمای محیط رسید در ادامه قارچ کفیر رابا استفاده از آبکش صاف و به شیر در ظرف شیشه ای اضافه کردم. در ادامه روی ظرف را با پارچه بسته و داخل کمد گذاشتم که دماسنج دمای ۲۲ درجه را نشان می دهد الان بعد از ۴۲ ساعت بعد از باز کردن پارچه یه کمی بوی ترشیدگی احساس می کنم و ظاهرا دانه کفیر بزرگتر و بیشتر شده اند ولی شیر دلمه نشده و مثل خود شیر آبکی هستش و مزه آن، خیلی کم ترش شده که خیلی کم است ولی کفیر از دوغ غلیظ تر است و موقع خوردن باید آب اضافه کرد ولی مال بنده اینجوری نیست چکار باید کرد؟

    1. مجتبی عزیز سلام. یکی از عوامل تاثیرگذار در کیفیت نوشیدنی کیفیت شیر هستش. اگه امکان استفاده از شیر های سنتی ندارید از شیر پاستوریزه استفاده کنید. شیر های با ماندگاری بالا و یا هموژنیزه برای دانه ها اصلا مناسب نیست. مواردی که اشاره کردین کاملا طبیعی هستش و در بند 11 بروشور آموزشی کاملا توضیح داده شده. بعد از چندین مرحله تخمیر ،محصولتون ترش و به غلظت مناسب میرسه. ممنون از همراهیت

  20. سلام. اگر قارچ کفیر در پارچه توری در اب یا شیر گذاشته شود ممکن است به قارچ آسیبی برسد؟

    1. دوست خوبم سلام. نخیر درصورتیکه پارچه کاملا پاکیزه باشه مشکلی ایجاد نمیشه میتونین از این روش هم استفاده کنید.

  21. سلام
    ممنون از سایت خوبتون
    میخواستم بدونم دانه کفیرها که هر روز بزرگتر میشن و به هم میچسبن اگه هر روز با شیر درست تغذیه بشن و در دمایه درست باشن ایا امکان از بین رفتنشون هست؟یا ساده تر بگم امکان از بین رفتن دانه ها به علت مثلابالا رفتن تعداد روزهای تخمییر هست؟

    1. علی عزیز سلام. عواملی که باعث از بین رفتن دانه ها میشن شامل دمای بالا یا پایین ، فلزات ، شیر آلوده ، نگهداری غیر اصولی و.. هستش . تخمیر در صورتی که به صورت صحیح انجام شود باعث تقویت و تکثیر دانه ها میشه. ممنون از همراهیت

  22. سلام اگه کفیرروتوظرف فلزی صاف کنیم بعدسریع به ظرف پلاستیکی انتقال بدیم ایابازم خراب میشه

    1. ایمان عزیز سلام. برای یک یا دو دفعه به صورت کوتاه‌مدت اشکالی نداره ولی در بلند مدت باعث از بین رفت دانه ها میشه.

  23. سلام من در منزل کفیر رو درست کردم، شیر خیلی بریده شده و نمیشه اون رو صافی کرد و دانه های قارچ رو از آن جداکرد و شیر اصلا مزه ترشی نگرفته فکر کنم خراب شده لطفا راهنمایی کنید

    1. سلام شهرام عزیز. سفارش ها به صورت به روز بسته بندی و ارسال میشن و کاملا سالم به دستتون میرسه. از زمانی که به دستتون میرسه تا یک هفته میتونین طبق بروشور اقدام به تهیه محصول کنین. ممنون از همراهیت

      1. با سلام و درود
        اون شیری رو که قارچ رو داخلش ریختیم و ۱ هفته در یخچال نگهداری کردیم، آیا برای تخمیر مجدد قابل استفاده هست یا به دلیل موندن زیاد باید دور بریزیم و از شیر تازه استفاده کنیم؟

        1. نجمه جان سلام. در صورتی که کمتر از یک هفته باشه می تونی استفاده کنی ولی مزه ترشی نداره و کمی شیرین هستش.

  24. سلام
    من دوغ کفیر که درست میکنم بالای شیشه یه مایع مثل پنیر به وجود میاد و پایین شیشه اب هستش . زمان جدا کردن دانه های کفیر کاملا به این مایع شبیه پنیر چسبیده میشند و به زحمت میشه با صافی و قاشق جداشون کرد . چه جوری میشه این دونه ها رو راحت تر جدا کرد.

    1. سلام حداد عزیز. اگه روی ظرفتون حالت پنیر میشه (شبیه ماست نیست و با فشار بافت باز نمیشه) دلیلش اینه که محیط تخمیر گرم بوده و قبل تخمیر توسط دونه ، شیر بریده یا فاسد شده . میتونین دونه ها رو جدا کنید و این بار در محیط خنک تری قرار بدین. اگه براتون مقدور نیست میتونین در طول روز سه تا پنج ساعت داخل یخچال قرار بدین تا شیر خیلی گرم نشه. البته این مورد فقط تابستان اتفاق می افته . ممنون از همراهیت.

      1. سلام محمود عزیز.
        خوردن قارچ کفیر هیچ مشکلی نداره چون از پروتئین ، باکتری و ریز مغزی هائی تشکیل شده که برای بدن مفید بوده و هیچ ضرری ندارد. نکته ای که هست با خوردن این دانه احتمال داره با کمبود برای تهیه نوشیدنی مواجه بشین. پیشنهاد می کنیم که از سبد با سوراخ ریزتر استفاده کنین تا از آن رد نشوند و فقط مایع کفیر از آن جدا شود. موفق باشید.

    2. راه صحیح این هست :
      در ابتدا و قبل از رد کردن از صافی، مایع سفت بالایی را قسمت آب پایینی کاملا با قاضق چوبی بهم بزنید که کاملا یکدست شود و سپسی خواهید دید که با تکان دادن صافی براحتی دانه های کفیر جدا میشود.

  25. سلام برای گاز دار شدن دوغمون چیکار کنیم حتی مدت زمان تخمیر رو هم تا 72 ساعت بردم ولی گاز دار نشد

    1. علی عزیز سلام. پیشنهاد می کنم بعد از جدا کردن دونه ها ، نوشیدنی را داخل بطری در‌بسته بریزید و یک روز داخل کابینت قرار بدین تا بیشتر گازدار بشه. ممنون از همراهیت

      1. سلام. برای تهیه دوغ اگر دو روز اول در بطری در بسته باشه مشکلی ایجاد میکنه؟ قبل خوردن هست؟ برای تهیه ماست منظور از استارتر کفیر چی هست؟

        1. سلام فرزانه عزیز. متاسفانه متوجه سوال اولت نشدم در صورت امکان بیشتر توضیح بدین. در مورد استارتر کفیر از همان نوشیدنی که تهیه کردین (بدون اضافه کردن نمک و افزودنی) استفاده کنید.

  26. سلام،برای اولین سری درست کردم ۳۶ ساعت گذاشتم بمونه بعد از بهم زدن،کفیر که صاف کردم به صورت آبکی بود و حالت جامد نداشت
    دلیلش چیه؟

    1. سلام میلاد عزیز. نوشیدنی نهایی از دوغ غلیظ تر و از ماست رقیق تر هستش و برای مصرف به صورت نوشیدنی نیاز به افزودن آب هستش. البته طبق آموزش همین صفحه ماست هم میتونین تهیه کنین. ممنون از همراهیت.

      1. سلام.بعد 24ساعت که قارچ را از دوغ جدا میکنم یه دوغ صاف و یکدست و شیرین تولید شده را داخل دمای آشپزخانه نگه میدارم که ترش بشه.بعد چند ساعتی مایع سفت ماست مانندی بالا و آب پایین جمع میشه.وقتی با همزن دستی هم میزنم دوغ حالت دون دون پیدا می‌کنه.علت چیه؟
        قارچم سالم هست.شیری که استفاده میکنم سالم هست.

        1. زهرا جان سلام. اگه محیط تخمیر خنک تر باشه نوشیدنی شما یک دست میشه. برای تخمیر می تونی تا 48ساعت هم فرصت بدی.

  27. با سلام در آموزش تهیه ماست کفیر نوشته اید: «حالا نوبت اضافه کردن نوشیدنی کفیر به عنوان استارتر است. به هر شیشه 1⁄4 فنجان (60 میلی لیتر) کفیر اضافه کنید ، سپس مقدار مساوی شیر اضافه و مخلوط کنید.»
    ۱-منظور از نوشیدنی کفیر چیست؟ آیا باید همراهش قارچ کفیر هم باشد؟
    در هر شیشه به ازای ۶۰ میلی لیتر کفیر چند میلی لیتر شیر باید ریخته شود؟
    ۳-درب شیشه های ماست با چه پوشیده شود؟
    ۴-ماست کفیر تهیه شده تا چند روز قابلیت نگهداری در یخچال با حفظ خواص مفیدش را دارد؟

    1. ناصر عزیز سلام.
      بخش اول این مقاله “آموزش تهیه نوشیدنی یا دوغ” و بخش دوم “آموزش تهیه ماست کفیر ” هستش و شما به بخش دوم اشاره کردین. برای تهیه نوشیدنی نیازی به استارتر نیست . همین که دونه ها رو به شیر اضافه کنید و طبق آموزش فرصت بدین تخمیر انجام میشه. سوال اول و دومتون مربوط به تهیه ماست هستش. میتونین به پارچه یا بشقاب بپوشانین. به راحتی میتونین یک هفته تا ده روز در یخچال نگهداری کنین و طعم و خواص بی‌نظیرش لذت ببرید. ممنون از همراهیت

  28. سلام باتشکر ازسایت مفید وراهنمایی هاتون
    میخواستم بپرسم اگه کفیر زمان زیادی توشیربمونه نوشیدنی وکفیر خراب میشه.یافقط ترش میشه؟
    کشک هم بانوشیدنی کفیر میشه درست کرد ؟

    1. سلام سحر عزیز. بستگی داره چه مدت داخل شیر نگهداری می کنید. متاسفانه به زمان اشاره نکردین. ولی در شرایطی که خارج یخچال باشه تا 72 ساعت و داخل یخچال نهایتا یک هفته می تونین داخل شیر نگهداری کنید. بیشتر از این مدت قارچ ها کمی ضعیف میشن. در مورد سوال دوم بله در مورد پنیر، آموزشی منتشر کردیم در مورد کشک هم بزودی آموزش قرار میدیم. ممنون از همراهیت

      1. سلام من کفیر را از شما خریداری کردم میشه راهنمایی کنید که چطور میشه با ماست آماده پاستوریزه که از سوپرمارکت خریدم ماست کفیر درست کنم؟ حتمن باید شیر بخرم؟

        1. سحر عزیز سلام.برای تهیه ماست کفیر دو راهکار دارید: در روش اول شما می‌تونین به روش سنتی ماست کفیر تهیه کنید در این روش بعد از جوشاندن شیر و رسیدن به دمای مطلوب مقداری از نوشیدنی رو به عنوان استارتر به شیر اضافه می کنید و طبق روش های سنتی ماست تهیه می کنید (بالا توضیح داده شده است) در این روش باکتری های پروبیوتیک کمتری در شیر وجود دارد. در روش دوم می تونید نوشیدنی کفیر آماده شده را کیسه کنید تا با کاهش مقدار آب به عنوان ماست استفاده کنید. البته لازم به ذکر هستش که اگه شیر با کیفیتی استفاده کنید غلظت محصول نوشیدنی بیشتر خواهد بود . ممنون از همراهیت

  29. باسلام و عرض ادب خدمت شما و کلیه همکارانتون و تشکر بابت سایت بسیار عالی و، مفید و راهنمایی های ارزنده شما سوالی داشتم که میخواستم از شما راهنمایی بگیرم
    چند ماهی هست که من دوغ و ماست کفیر درست میکنم و استفاده میکنم تا به امروز همیشه توی ظرف شیشه ای درست میکردم میخوام ببینم اگر اینبار تو ظروف پلاستیکی درست کنم تغییری در کیفیت کفیر تولید شده بوجود میاد یا خیر
    باسپاس از شما

    1. سلام علیرضا عزیز. خوشحالیم از خریدتون راضی هستین.
      بهتره از ظروف شیشه ای استفاده کنید البته امکان استفاده از ظروف پلاستیکی هم وجود داره. ممنون از همراهیت

  30. من به دنبال طرز تهیه کفیر بودم . از این وبسایت استفاده کردم یعنی هم نحوه تهیه کفیر رو یاد گرفتم هم خریدم. خیلی راضیم. سایت های زیادی رو مطالعه کردم. طعمشو که خیلی دوست دارم امیدوارم خواصی که گفته شده هم واقعیت داشته باشه.

  31. سلام خدمت شما. ماست یا دوغ کفیر رو بعد اماده شدن چقد میتونیم توی یخچال نگه داریم؟
    بعد دونه های داخل شیر تا چندبار حدودا میتونن کار کنن و هی ماست و دوغ بسازن؟ یعنی به مرور ضعیف میشن ؟ مدتش چقده؟

    1. سلام فاطمه عزیز.
      بعد آماده شدن دوغ ، بهتره کمتر از یک هفته مصرف کنید تا همه خواص و باکتری های مفیدش حفظ بشه. هرباری که شما نوشیدنی تهیه کنید علاوه بر تخمیر ،دونه ها از شیر تغذیه و رشد می کنند و ضعیف نمی شوند. ممنون از همراهیت.

      1. سلام پری عزیز. اگه چند ساعت داخل یخچال باشه نوشیدنی ته‌نشین میشه و کاملا عادیه.

  32. سلام وقت بخیر

    این اولین بار است که از پروبیوتیک خرید کردم . بعد از هر تخمیر و تولید دوغ یا ماست کفیر ، تکلیفمان با دانه های کفیر چیست ؟

    1. سلام فرید عزیز. بعد از اینکه نوشیدنی شما تخمیر شد می تونید دونه های کفیر را جدا کنید ، اگه شیر داخل منزل دارین مجدد به شیر اضافه کنید تا تخمیر انجام بشه ، در صورتی که تمایل به استفاده ندارین می تونین داخل آب جوشیده سرد شده تا چند روز داخل یخچال نگهداری کنید تا دوباره بتونید استفاده کنید. در نتیجه شما با یکبار خرید محصول و نگهداری از دونه ها تا مدت ها می تونین نوشیدنی خوشمزه و مفید درست کنید . ممنون از همراهیت.

  33. با سلام
    اگه شیری که برای قارچ کفیر میخوایم استفاده کنیم رو تو قابلمه های فلزی (روحی ) بجوشونیم و بگذاریم سرد شه ، ایا این هم برای قارچ مضره ؟
    اگر بله پس شیر رو تو چی بجوشونیم ؟

    1. سلام نیکو عزیز.
      شما از هر نوع ظرفی برای جوشاندن شیر می تونین استفاده کنید مشکلی نداره. موردی که اهمیت داره در زمان تخمیر دونه های کفیر نباید داخل ظرف فلزی باشند و یا با قاشق فلزی تماس داشته باشند. ممنون از همراهیت.

      1. منیژه
        سلام من خارج از ایران زندگی میکنم و قارچ کفیر تهیه کردم و آن را در بطری خالی اب معدنی ریختم و شیر را اضافه کردم بعد از مدت ۶ روز تخمیر انجام شد و به صورت ماست رقیق درامد و بعد از صاف کردن با آب نوشیدنی ترش نبود و مزه هم نداشت ممنون میشم راهنمایی کنید

        1. منیژه عزیز سلام. 6 روز برای تخمیر زمان زیادی هستش. احتمال داره دونه هایی که تهیه کردید قدرت کافی برای تخمیر نداشته باشند. از مقدار شیر کمتری برای تخمیر استفاده کنید.

  34. سلام
    من امروز اولین کفیر رو از قارچهای ارسالی شما گرفتم طعمش یه مقدار شیرین بود و به مزه شیربیشتر نزدیک بود تا ماست، من 24 ساعت بهشون فرصت دادم فکر کنم باید مدت طولانی‌تری باید می‌ماند.
    اما سوالاتی که دارم همراه قارچهایی که در تصویرهای شما نشان داده شده در قارچ ارسالی برای بنده مقدار از قارچها حالت پارچه مانند مشابه رویه ماستهای محلی وجود داره این حالت برای قارچها طبیعی است؟
    سوال دیگرم جایی تو اینترنت خوندم قارچهایی که رو کفیر شناور میشوند را باید جدا کرد و دور ریخت چون خاصیت تخمیر ندارند این موضوع درسته؟

    1. سلام آقای رضایی عزیز.
      طعم محصول نهایی متناسب با ذائقه شما بین شیرین و ترش قابل تغییره . اگر 24 ساعت تخمیر شود شیرین ولی 48 ساعت ترش خواهد بود. محصول ارسالی معروف به قارچ شکمی است که به دلیل طعم بی نظیر و راحتی استفاده طرفداران بسیاری در دنیا دارد. در رابطه با سوال آخر تایید نمی شود. موفق باشید.

  35. سلام با تشکراز شما، کفیر و کامبوجا را می توان در ظرف پلاستیکی بانکه تهیه کرد یا حتما باید ظرف شیشه ای باشد؟

    1. سلام علیرضا عزیز. پیشنهاد میکنیم حتما از ظروف شیشه ای استفاده کنید.

  36. سلام. من قارچ کفیر رو از وب سایت شما تهیه کردم و باهاش ماست درست میکنم اما نحوه نگهداری اون رو بعد تز جدا کردن از ماست نمیدونم میشه لطف کنید توضیح بدید
    من کامبوجا رو هم تهیه کردم ولی هنوز موفق به تهیه نشدم نحوه نگهداری اون رو هم توضیح بدید ممنون

    1. سلام آقای قاسم زاده. با تشکر از خریدتون.
      برای نگهداری دانه های کفیر می‌توانید به مدت حداکثر تا 72 ساعت درون آب و یا یک هفته داخل شیر در یخچال با درجه دمای مناسب نگهداری کنید . گ
      در مورد کامابوجا تا 3 ماه داخل یاچال داخل مایع استارتر ارسالی سالم می ماند. بروشور آموزشی را مطالعه بفرمائید سوالی داشتند با ما تماس بگیرید.

  37. کفیر خیلی خوبه بعد ازخرید از این سایت هر روز استفاده میکنیم و از شر نوشابه و دوغای بیرون راحت شدیم.مرسی از پربیوتیک

    1. با سلام پس از درست کردن۷۲ ساعت ماست دربطری شیشه ای رویه ماست دچار کپکی برنگ زرد در میآید که من آن رویه را از ماست جدا کرده ودور میریزم آیا این کپک طبیعی است نکنه سمی باشه با تشکر هاتف

      1. بهمن عزیز سلام. موردی که اشاره می کنی مربوط به چربی شیر یا سرشیر هستش . اگه قبل از اضافه کردن به دونه ها سرشیر رو بگیری یا از درپوش زمان تخمیر استفاده کنی این مشکل پیش نمیاد . ممنون از همراهیت

  38. با سلام ، برای بار سوم از سایتتون کفیر برای مغازه لبنیاتیم خریدم همه چی مرتب و ارسال به موقع . از راهنمایی های تلفنیتون خیلی استفاده کردم پاینده باشید .

  39. سلام..من میخواستم قارچ کفیر رو سفارش بدم.ولی میخوام قارچ رو با خودم به سفر ببرم و نمیدونم شرایط نگهداریش به چه صورته و من جقدر میتونم توی دمای معمولی با خودم حمل کنم..با در نظر گرفتن اینکه زمان سفر بسیار طولانی هست میخواستم در صورت امکان راهنمایی کنید

  40. سلام . من از شما سه ماه پیش کفیر تهیه کردم از همون روز اول عاشق طعمش شدم . خیلییی خوبه . دست کردنشم تو خونه اصلا سخت نیست و ده دقیقه هم زمان نمیبره .
    خیلی ممنونم ازتون

  41. من قارچ را ازسایت شما خریداری و مطابق برشور اقدام به تهیه نمودم.اما بعد از 24 ساعت شیر دو قسمت شده بودِقسمت بالا مثل پنیر و قسمت پایین مثل اب پنیر شده.قار چ هار و جدا و کلی هم هم زدم.اما متاسفانه هم شیرین شده هم حالت دون دون توش داره.خلاصه مثل اینکه برای بار اول خوب نشو و نمیدونم اشکال کار کجاس.رو در هم پارچه با کش بسته بودم

    1. باسلام . در اکثر موارد به علت گرمای هوا ، فراید تخمیر بصورت کامل انجام نمی شود . پیشنهاد می کند اگر در منطقه گرمسیری هستید اواسط زمان تخمیر ، بطری شامل دانه کفیر و شیر را به مدت 1 ساعت در یخچال قرار داده و مجدداً به کابینت انتقال دهید .

  42. دومین محموله ی نوشیدنی کفیرم رو هم آماده کردم. حس میکنم قارچ ها دارن بزرگتر و بیشتر میشن. شایدم اشتباه میکنم.
    نوشیدنی این بار خیلی بهتر از بار قبل شد.

  43. درود
    اولین دوغ کفیرم رو با قارچهای نازنینی که آقای محبی فرستاده بود درست کردم. نتیجه ش شگفت زده م کرد. عالی شد و الان قارچهای عزیز در حال تخمیر دو لیتر دیگه شیر هستن.
    این قارچها همزمان با تخمیر شیر خودشون هم رشد میکنن؟
    با اون میزان قارچ اولیه که ارسال میشه دو لیتر شیر رو توی 72 ساعت تخمیر کردم.

  44. سلام.برای تهیه کفیر که ضد اسهال باشد چقدر زمان نیازاست ودمای محیط چقدر باشد؟بهترین شیر برای تهیه کفیر کدام است؟

  45. سلام معمولا کفیری که من تهیه میکنم بعداز 24ساعت ازمرحله دلمه دلمه شدن گذشته و اب مایه شبیه ماست در ظرف جدا میشود ایا این امر مشکلی دارد یا خیر بهتر است جدا شود یا خیر لطفا توضیح کامل دهید ممنون از زحمات شما

    1. با سلام.
      نخیر کاملا عادی بوده و هیچ مشکلی ندارد.
      بهتر است برای راحتی کار قبل از جداسازی دانه ها، همانطور که در بروشور نیز اشاره شده ، ابتدا چندین بار به آهستگی با قاشقی پلاستیکی یا چوبی مایع بدست آمده را مخلوط کرده سپس از آبکش عبور دهید.

      1. سلام چند سالی هست که از قارچ کفیر برای تهیه دوغ استفاده میکنم و غالبا دوغ با کیفیت و خوش طعمی بدست میاد. ولی اخیرا دوغ تهیه شده طعم خوبی نمیده به طوری که حتی با دوغ ویا ماست دیگه ای هم که مخلوط میکنم بازم طعمش احساس میشه . چه مشکلی میتونه بوجود اومده باشه ممنون

        1. مجید عزیز سلام. ابتدا از سلامت دانه ها مطمئن بشین .دانه ها باید سفید صدفی باشن و بوی خوش لبنیات بدن درغیر این صورت دانه ها خراب شدند.همچنین عواملی مثل مقدار و نوع شیر ، زمان تخمیر و دمای محیط بر روی طعم و مزه نوشیدنی نهایی تاثیرگذار هستش . این نکات رو رعایت کنید اگر بازهم سوالی داشتین از طریق پشتیبانی در ارتباط باشید. ممنون از همراهیت

  46. بفرمایید ریزدانه های قارچ که هنگام صاف کردن وارد دوغ میشود قابل خوردن است یا نه باتشکر

    1. با سلام.
      مشکلی ندارد چون بافت دانه های کفیر از پروتئین خالص تشکیل شده است.مقدار مصرف نباید زیاد باشد.اگر داخل نوشیدنی تعدادی دانه کفیر باشد و مصرف شود موردی ندارد.

  47. سلام خدمت شما

    باتوجه به توصیه شما مبنی بر اینکه قارچ جداشده از صافی را بیش از یکهفته در یخچال نگهندارید این سیوال پیش میآید:

    چون مقدار کفیر بعد از هر بار استفاده زیاد تر میشود و ما ظرف اولیه (اصلی ) را در داخل یخچال قرار میدهیم تا مجددا از ان استفاده شود بدین ترتیب همیشه یک ظرف تقریبا پر از دانه کفیر که شیر هم به ان اضافه شده دریخچال باقی میماند که مدتها (ماهها) در داخل پخچال بوده است درچنین شرایط آیا دانه های کفیر قابل استفاده میباشد یا خیر

    ممنون از توضیح جامع تری

    1. با سلام خدمت شما
      پیشنهاد می شود بیش از ده روز در یخچال نگهداری نفرمائید.چون دانه رفته رفته ضعیف شده و قدرت تخمیر خود را از دست می دهند.

    2. سلام ببخشید برای چه مدت میشه قارچ کفیر و بدون این که با شیر مخلوط کنیم نگه داریم

      1. سلام نازنین عزیز.
        اگر مدتی امکان استفاده از دانه های کفیر را ندارین یا شیر در اختیارتون نیست میتونین به مدت حدود یک هفته دانه های قارچ رو داخل آب بدون کلر ،داخل یخچال نگهداری کنید . البته این کار باعث ضعیف شدن دانه ها میشه ولی بعد مدتی با تخمیر های مجدد بازهم امکان تخمیر مناسب خواهند داشت.

          1. محمدرضا جان سلام. میتونی داخل آب داخل یخچال تا سه روز یا داخل شیر درون یخچال تا یک هفته نگهداری کنی. در بروشور همراه محصول روش های نگهداری کاملا توضیح داده شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

محدود