فروشگاه پربیوتیک
کفیر

بهترین نوع شیر برای تهیه کفیر کدام است؟

بررسی خواص انواع شیر و عملکرد دانه های کفیر

کفیر، این نوشیدنی سنتی و پرخاصیت، سال‌هاست که در کشورهای مختلف به عنوان یکی از منابع غنی پروبیوتیک‌ها شناخته شده است. اما آنچه که کمتر به آن توجه می‌شود، تأثیر نوع شیری است که برای تهیه این اکسیر سلامتی انتخاب می‌شود. انتخاب شیر مناسب، نقشی حیاتی در کیفیت و مزایای نهایی کفیر ایفا می‌کند و خصوصیات نوشیدنی را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله، به بررسی دقیق انواع شیر و ویژگی‌های هر یک برای تهیه کفیر خواهیم پرداخت تا بتوانید بهترین گزینه را برای تهیه این نوشیدنی مفید و خوشمزه انتخاب کنید. اگر شما نیز علاقه‌مند به بهبود سلامت خود از طریق مصرف کفیر هستید، با ما همراه باشید تا نکات مهم در انتخاب شیر مناسب را با شما در میان بگذاریم.

انواع شیر برای تهیه دوغ کفیر

شیر گاو

شیر گاو به عنوان پر استفاده ترین و محبوب ترین شیر برای تخمیر استفاده می شود همچنین دارای حدود 1 گرم پروتئین می باشد و به عبارتی هر لیوان شیر گاو حاوی 8.2 گرم پروتئین است.تخمیر با شیر گاو باعث درشت و نرم شدن دانه های کفیر می شود.

شیر بز

مواد و ترکیبات موثر موجود در شیر بز باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می‌شود و عفونت باکتریایی را کنترل کرده و DNA افرادی که به دلیل درمان کم خونی به مدت طولانی از آهن استفاده کرده‌اند و ذخیره‌ آن بیش از حد شده است محافظت می‌کند. پس از شیر گاو شیر بز، در اکثر کشور ها از محبوبیت بالایی برای تخمیر برخوردار است. ساختار شیر بز متفاوت از شیر گاو است که به خودی خود باعث رقیق شدن نوشیدنی می شود. نحوه تهیه نوشیدنی کفیر با شیر بز را در سایت پربیوتیک مطالعه کنید.

ارزش غذایی شیر
ارزش غذایی و خواص شیر های مختلف برای تهیه کفیر

شیر گوسفند

شیر گوسفند شیرین تر از شیر گاو  و حاوی پروتئین بیشتری است در نتیجه باعث غلیظ و خامه ای شدن نوشیدنی کفیر می شود.البته عموماً شیر گوسفند برای تهیه پنیر مورد استفاده قرار می گیرد ولی برای تهیه نوشیدنی کفیر با مزه متفاوت هم کاربرد دارد.

شیر غیر لبنی

در برخی از موارد از شیر غیر لبنی نیز برای تخمیر دانه های کفیر می توان بهره برد. برای مثال می توان از شیر نارگیل استفاده کرد.هنگام استفاده از شیر لبنی ملزم به رعایت دوره 24 ساعته برای تخمیر هستید. در مواردی که از شیر نارگیل برای تخمیر استفاده می کنید اجازه دهید مدت زمان بیشتری برای تخمیر باقی بمانند.

شیرنارگیل
شیرنارگیل

انواع فاقد لاکتوز

لاکتوز یکی از قند‌های موجود در شیر است. افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند نمی‌توانند لاکتاز بسازند. لاکتاز آنزیمی است که لاکتوز را هضم می‌کند. چنین افرادی بعد از مصرف لبنیات از ورم معده، گاز معده، معده درد و اسهال رنج می‌برند.شیر فاقد لاکتوز محیط مناسبی برای تخمیر ایجاد نمی کند. افرادی که بیماری عدم جذب لاکتوز دارند نگران نباشند چون لاکتوز شیر هنگام عمل تخمیر کاهش می یابد و نزدیک به صفر است.

نوع پاستوریزه 

شیر پاستوریزه تا دمای 161درجه فارنهایت به مدت 15 الی 20 ثانیه گرم شده و بلافاصله تا دمای 39درجه فارنهایت برای ذخیره سازی و حمل و نقل سرد می شود.همچنین برای آبرسانی دانه کفیر مفید عنوان شده است.

نوع استریلیزه

شیر استریلیزه (UP) و (UHT) تا دمای 275درجه فارنهایت یا بالاتر به مدت یک ثانیه حرارت می دهند.این نوع شیر برای تخمیر نامناسب است.

شیر بادام
شیر بادام

میزان چربی

آیا می توان از شیر کم چرب یا بدون چربی برای تهیه نوشیدنی کفیر استفاده کنم؟ بله، اما در نظر داشته باشید نوشیدنی ساخته شده با شیر کم چرب رقیق تر از شیر پرچرب خواهد بود و همچنین چربی بالای شیر در طولانی مدت برای رشد دانه های کفیر مفید نمی باشد .

نتیجه گیری

انتخاب شیر مناسب برای تهیه نوشیدنی کفیر، تأثیر قابل توجهی بر کیفیت و خواص آن دارد. همان‌طور که مشاهده کردیم، هر نوع شیر ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد که می‌تواند بر فرآیند تخمیر و ترکیب نهایی کفیر اثرگذار باشد. شیر پرچرب، شیر کم‌چرب و حتی شیرهای غیرلبنی هر کدام می‌توانند نتایج متفاوتی را در تهیه کفیر به ارمغان بیاورند. بنابراین، انتخاب صحیح شیر نه تنها به طعم و مزه کفیر کمک می‌کند، بلکه می‌تواند خواص سلامتی آن را نیز تقویت کند.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم که تجربیات و نظرات خود را درباره انتخاب شیر مناسب برای تهیه کفیر با ما در میان بگذارید. آیا شما تا به حال از نوع خاصی از شیر برای تهیه کفیر استفاده کرده‌اید؟ نتایج آن چگونه بوده است؟ نظرات و تجربیات شما می‌تواند به دیگران در انتخاب بهترین شیر کمک کند. منتظر دیدگاه‌های ارزشمند شما هستیم!

مقاله مفید بود؟ (30 امتیاز)
منبع
culturesforhealth
فروشگاه پربیوتیک

نوشته های مشابه

‫22 دیدگاه ها

  1. سلام چرا کفیر من اندازە شون کوچک شدە. مرتب ازشون استفادە می کنم . و هر بار هم تقریبا ۳ روز درون می مونند . و ماست خوب و غلیظی هم درست می شه

    1. فرشته جان سلام. عوامل زیادی مثل نوع شیری که استفاده می کنید و دمای محیط در افزایش حجم و تعداد دانه ها دخیل هستش. اگه دسترسی دارید از شیر آزاد لبنیاتی ها استفاده کنید.

  2. سلام روز بخیر میخاستم بدونم که امکانش هست که قارچ کفیر رو داخل یه توری بریزیم درش رو ببندیم بعد داخل شیر قرار بدیم تا موقع جدا کردن راحت تر باشه؟ یا قارچ ها باید تحت فشار نباشن؟ ممنون

  3. سلام قارچ کفیر ک جدا کردم برا اینکه زنده بمونه هر هفته فقط یکم شیر ب ظرفش اظاف کنم یا هر هفته قارچهارو هم با اب بشورم قبلش

  4. از محصول فوق العاده مفیدتون سپاسگزارم بعد کرونا بخاطر آنتی بیوتیک مشکل گوارش داشتم برطرف شد.

  5. باسلام وقت بخیر من به تازگی قارچ کفیر از شما تهیه کردم با شیر فله ای درست کردم شیر رو‌جوشاندم ولی سرشیر رو‌خارج نکزدم حالا بعد از ۱۸ساعت شیر هنوز خیلی شیرینه علت چیه؟

    1. زهرا عزیز سلام.
      چربی زیادی هم برای دونه ها خوب نیست بهتره جدا کنید. بعد از اینکه بسته به دستتون رسید شاید تخمیر سری اول و دوم به خوبی انجام نشه با تکرار مراجل مشکل رفع میشه. ممنون از همراهیت

  6. سلام. من هر سه تا رو سفارش دادم. کفیر شیر اوایل خوب نمی شد ولی بعد یک هفته تکرار بالاخره مشکلاتش برطرف و درست شد و خیلی خوب میشه. کفیر با شیر محلی خیلی غلیظ میشه و اگر مایع کفیر رو به یک سطل ماست معمولی اضافه کنیم و بگذاریم بمونه یک سطل ماست کفیر با کیفیت میده. کفیر آب هم خوب میشه و خیلی راحته درست کردنش و راحت تر از کفیر شیر. کامبوچا ولی هنوز زمانش نرسیده امیدوارم اونم خوب بشه.

  7. سلام. من اشتباهاً یه بار از شیر بدون لاکتوز استفاده کردم و تولید کفیر سریع تر صورت گرفت. طعمش هم زیاد تفاوت نداشت. دلیل سرعت بیشتر تولید رو تا حدودی می دونم به خاطر چی بوده. فقط احتمال می دم که استفاده پیاپی اثر خوبی روی متابولیسم میکروبی نداشته باشه و احتمالاً جمعیت میکروبی تا یه مدتی توی شکستن لاکتوز تنبل بشن. نظر شما چیه؟

  8. سلام اگه ممکنه لطفا بگید چطور میزان چربی شیر رو تشخیص بدیم و اگه پرچرب بود برای تهیه کفیر چربی اش رو کاهش بدیم .

    1. باسلام. برای تهیه نوشیدنی کفیر امکان استفاده از شیر پاستوریزه و همچنین شیر فله که توسط لبنیاتی ها عرضه میشود وجود دارد. در رابطه با شیر پاستوریزه میزان چربی مشخص می باشد. ولی شیر فله اکثر اوقات میزان چربی بالایی داشته که برای رشد دانه های کفیر چربی زیاد مناسب نیست. بهتر است شیر فله را بعد از به جوش آمدن مدت زمان بیشتری حرارت داده تا میزان چربی بیشتری بعد از خنک شدن جدا شود. باتشکر

      1. یوسف عزیز سلام. اگه از شیر پاستوریزه و بسته بندی شده کارخانه ای استفاده می کنید نیازی به جوشاندن ندارد.برای استفاده از شیر های فله ای و سنتی قبل مصرف حتما باید جوشانده و سرد شود.

      1. سلام میلاد جان. در صورتی که به شیر فله دسترسی دارید میتونه انتخاب بهتری باشه ولی محدودیتی در استفاده از شیر پاستوریزه هم وجود نداره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

محدود