فروشگاه اینترنتیکانال تلگرام
خانه / مقاله و مصاحبه / ترجمه شده / مقایسه کفیر و ماست! کدام بهتر است؟

مقایسه کفیر و ماست! کدام بهتر است؟

بسیاری از مردم تصور میکنند چون ماست و کفیر هردو از فراورده های لبنی تهیه می شوند تفاوت خاصی بینشان وجود ندارد اما این موضوع صحیح نیست. ماست و کفیر در مواردی مانند چگونگی تهیه ، انواع باکتری های موجود ، مزه و خواص تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند.اگر شما از تفاوت های بین ماست و کفیر آگاه باشید قادر خواهید بود بهترین فراورده لبنی که برای شما مناسب است را انتخاب کنید!

ماست و کفیر

نحوه تخمیر کفیر و ماست

استارتر کفیر ، مزوفیل می باشد.مزوفیل در دمای معمولی خانه عمل تخمیر را انجام می دهد.در نتیجه برای تهیه دوغ کفیر احتیاجی به محیط گرم نبوده و در دمای معمولی خانه نیز عمل تخمیر انجام می شود. برای ماست دو نوع استارتر وجود دارد: مزوفیل و ترموفیل . مزوفیل بدان معنی است که استارتر ماست در دمای اتاق قابل کشت است. در نقطه مقابل ترموفیل استارتر گرمادوستی است. در این نوع استارتر بهتر است از لوازم و دستگاه های مخصوص استفاده شود تا دمای محیط تخمیر حدود 110 درجه فارنهایت (43درجه سانتی گراد) باشد.

تکثیر کفیر در مقابل ماست

عمل آوری هردو از جهاتی شبیه به یکدیگر است.برای تخمیر و عمل آوری ماست از ماست استفاده می شود از سوی دیگر برای تهیه نوشیدنی کفیر از دانه های قابل رشد کفیر استفاده می شود.این دانه ها در واقع توده ای ژلاتینی که پناهگاه باکتری های مفید و مخمر های شیر در استفاده مداوم می باشد.دانه های کفیر باید پس از هربار تخمیر به شیر تازه منتقل شوند.البته امکان نگهداری دانه های کفیر بدون شیر ،داخل محیط یخچال به مدت محدودی وجود دارد.

استارتر ماست نیز در دو نوع قابل استفاده مجدد و یکبار استفاده می باشد.نوع قابل استفاده مجدد همان روش سنتی بوده که برای هر بار تهیه ماست مقداری از ماست قبلی استفاده می شود.در نوع یکبار استفاده می توان از پودر های آماده که از نوع ترموفیل می باشد استفاده نمود و در هربار استفاده به یک بسته پودر نیاز می باشد.

ماست کفیر

مصرف کفیر اثرات ضد سرطانی دارد

انواع باکتری های موجود در کفیر در مقابل ماست

باکتری های موجود در ماست به بهداشت دستگاه گوارش و تامین باکتری های موجود در روده مفید و چون از دستگاه گوارش عبور داده می شوند باکتری های گذرا معروف هستند.باکتری های کفیر می توانند برای دستگاه گوارش بسیار مفید باشند همچنین علاوه بر باکتری های مخمر شامل مجموعه بسیار بزرگی از باکتری های مفید نیز می باشند.مصرف کفیر می‌تواند اثرات ضد سرطانی داشته باشد .باکتری‌های اسیدلاکتیک با مکانیسم‌هایی همچون تغيير فعالیت‌های متابوليك ميكروفلور روده، تغيير شرايط فيزيكي و شيميايي كولون، متصل شدن به كارسينـوژن ها و تخريـب آنها، تغـييرات كيـفي و كمـي ميكـروفلور روده ، توليد مواد ضد سرطان و تقويت پاسخ‌های ايمني ميزبان می‌توانند از سرطان كولون پیش‌گیری كنند.

دوغ کفیر با افزايش حركات روده يا كاهش زمان عبور مواد غذايي از دستگاه گوارش به درمان يبوست كمك می‌کنند و از طريق تعديل فلور ميكروبي روده بر سلامت دستگاه گوارش انسان مؤثرند.

طعم و مزه ماست در مقابل کفیر

میزان ترشی کفیر کمی بیشتر از ماست است.همچنین عطر و طعم مطبوع مخمر بیشتر حس می شود.همچنین با توجه ساعت تخمیر میتوان مزه دلخواه را در نوشیدنی کفیر ایجاد کرد.البته ماست اغلب با قاشق میل می شود ولی کفیر به عنوان نوشیدنی مصرف می شود.

ماست کفیر با میوه

ماست کفیر همراه تکه های میوه

نتیجه گیری: انتخاب با شماست!

در کوتاه مدت ماست منبع نسبتاً خوبی از باکتری های پروبیوتیک مورد نیاز ما با مزه ملایم یا ترش می باشد.همچنین نوشیدنی کفیر کاملترین منبع باکتری های پروبیوتیک می باشد.با استفاده از دانه های کفیر می توانید نوشیدنی با مزه مورد علاقه خودتان را تهیه کنید.در حال حاضر شواهد خوبي براي اثرات کفیر در درمان اسهال عفوني و اسهال ناشي از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و عدم تحمل لاكتوز ، درمان بیماری‌های التهابي روده، سندرم روده تحریک‌پذیر، يبوست، آلودگي به هليكوباكتر پيلوري و پيشگيري از سرطان كولون به‌دست آمده است.پیشنهاد ما استفاده مداوم از نوشیدنی کفیر به عنوان بهترین پروبیوتیک قابل استفاده است.

منبع: culturesforhealth

مقایسه کفیر و ماست! کدام بهتر است؟
6 (100%) 1

یک نظر

  1. خواص کفیر فوق العادست! من برای خانوادم شش ماه پیش از این سایت کفیر خریدیم هر روز استفاده میکنیم منو همسرم که معتادش شدیم طعم خیلی خوبی داره و پرخاصیته.. اگر بهش آب نزنیم به عنوان ماست هم میتونیم استفاده کنیم.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.