ماست یا کفیر (کدام بهتر است؟) مقایسه کفیر با ماست
درباره فواید و مضرات کفیر و ماست بیشتر بدانید

کفیر و ماست هر دو محصولات لبنی تخمیر شده هستند، اما گول ظاهر را نخورید! آنها باهم فرق دارند. هرچند هر دو محصول تخمیری هستند اما کفیر حاوی پروبیوتیک بیشتری است. برخی از ماستهای تجاری به دلیل پاستوریزه شدن بعد از تخمیر، اصلا پروبیوتیک ندارند. برای تهیه ماست فقط به دو نوع باکتری نیاز است. برای اطمینان از وجود پروبیوتیک در ماست باید به دنبال علامت “زنده و فعال” باشید. برخی از ماستهای یونانی و ارگانیک ممکن است حاوی پروبیوتیک باشند، اما باز هم به پای پروبیوتیک موجود در کفیر نمیرسند. در این مقاله به بررسی شباهات و تفاوت های این دو محصول می پردازیم. همراه باشید.

پروبیوتیک کفیر در مقابل ماست
زمانی که صحبت از تقویت میکروبایوم بدن و حمایت از سلامت روده و ایمنی به میان میآید، به لطف داشتن پروبیوتیک بیشتر، کفیر گزینه بسیار مقرون به صرفهتری نسبت به ماست است. کفیر حاوی بیش از ۱۲ نوع پروبیوتیک زنده به میزان ۲۵ تا ۳۰ میلیارد است. در حالی که ماست معمولا تنها حاوی ۲ تا ۶ نوع باکتری زنده و فعال است و به طور متوسط حدود ۶ میلیارد پروبیوتیک دارد. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد کفیر که باعث میشود از ماست متنوعتر باشد، ترکیب مخمر و باکتریهای مفید در آن است.
مقایسه ارزش غذایی ماست و کفیر
ماده مغذی | ماست | کفیر |
---|---|---|
کالری | 60-100 در هر 100 گرم | 60-80 در هر 100 گرم |
پروتئین | 3-5 گرم در هر 100 گرم | 3-4 گرم در هر 100 گرم |
چربی | 0.5-10 گرم در هر 100 گرم | 2-6 گرم در هر 100 گرم |
کربوهیدرات | 4-5 گرم در هر 100 گرم | 4-5 گرم در هر 100 گرم |
قند | 3-6 گرم در هر 100 گرم | 2-4 گرم در هر 100 گرم |
کلسیم | 100-150 میلی گرم در هر 100 گرم | 150-200 میلی گرم در هر 100 گرم |
پتاسیم | 150-200 میلی گرم در هر 100 گرم | 150-200 میلی گرم در هر 100 گرم |
ویتامین D | کم | زیاد |
ویتامین B12 | کم | کم |
پروبیوتیک | کم | زیاد |
آنتی اکسیدان | کم | زیاد |
منابع: WebMD و Healthline
پروتئین و مواد مغذی بیشتر کفیر در مقابل ماست
ماست یونانی نوعی ماست محبوب است که به خاطر داشتن پروتئین بالا تبلیغ میشود، اما برخی از مواد مغذی باارزش مانند کلسیم، پتاسیم و برخی پروبیوتیکها در طی فرآیند صاف کردن از آن جدا میشوند. از آنجایی که کفیر صاف نمیشود، گزینهای عالی برای دریافت حداکثر مواد مغذی طبیعی موجود در شیر تخمیر شده است. کفیر منبع عالی کلسیم و همچنین منبع عالی ویتامین D است که در اکثر ماستها وجود ندارد. هر وعده ۲۳۰ گرمی کفیر حاوی ۱۰ گرم پروتئین باکیفیت است، در حالی که بیشتر ماستها در بهترین حالت ممکن است تنها حاوی ۴ تا ۶ گرم پروتئین باشند. علاوه بر این، فرآیند طولانی مدت تخمیر کفیر باعث افزایش محتوای ویتامینهای گروه B، ویتامین K، اسید فولیک، کلسیم و اسیدهای آمینه میشود.

بیشتر بخوانید:
لاکتوز صفر کفیر در مقابل ماست
آیا میدانستید کفیر تا 99 درصد بدون لاکتوز است؟ ماست های موجود در بازار همگی دارای لاکتوز (قند شیر) هستند. مصرف این نوع محصولات در برخی افراد باعث معده درد، حالت تهوع، استفراغ و.. می شود. فرآیند منحصر به فرد تخمیر کفیر منجر به کاهش لاکتوز میشود، زیرا باکتریهای پروبیوتیک مفید ، بیشتر قند شیر (لاکتوز) را در طی فرآیند تخمیر مصرف میکنند. این امر باعث میشود کفیر حتی برای بسیاری از افرادی که به طور معمول لاکتوز را به خوبی تحمل نمیکنند، به راحتی قابل هضم باشد.
انواع باکتری های موجود در کفیر در مقابل ماست
باکتری های موجود در ماست به بهداشت دستگاه گوارش و تامین باکتری های موجود در روده مفید و چون از دستگاه گوارش عبور داده می شوند باکتری های گذرا معروف هستند. باکتری های کفیر می توانند برای دستگاه گوارش بسیار مفید باشند همچنین علاوه بر باکتری های مخمر شامل مجموعه بسیار بزرگی از باکتری های مفید نیز می باشند.
مصرف کفیر میتواند اثرات ضد سرطانی داشته باشد .باکتریهای اسیدلاکتیک با مکانیسمهایی همچون تغيير فعالیتهای متابوليك ميكروفلور روده، تغيير شرايط فيزيكي و شيميايي كولون، متصل شدن به كارسينوژن ها و تخريب آنها، تغييرات كيفي و كمی ميكـروفلور روده ، توليد مواد ضد سرطان و تقويت پاسخهای ايمني ميزبان میتوانند از سرطان كولون پیشگیری كنند.
حتماً بخوانید:
کفیر با افزايش حركات روده يا كاهش زمان عبور مواد غذايي از دستگاه گوارش به درمان يبوست كمك میکنند و از طريق تعديل فلور ميكروبي روده بر سلامت دستگاه گوارش انسان مؤثرند.

انتخاب با شماست!
در کوتاه مدت ماست منبع نسبتاً خوبی از باکتری های پروبیوتیک مورد نیاز ما با مزه ملایم یا ترش می باشد. همچنین نوشیدنی کفیر کاملترین منبع باکتری های پروبیوتیک می باشد. با استفاده از دانه های کفیر می توانید نوشیدنی با مزه مورد علاقه خودتان را تهیه کنید. در حال حاضر شواهد خوبي براي اثرات کفیر در درمان اسهال عفوني و اسهال ناشي از مصرف آنتیبیوتیکها و عدم تحمل لاكتوز ، درمان بیماریهای التهابي روده، سندرم روده تحریکپذیر، يبوست، آلودگي به هليكوباكتر پيلوري و پيشگيري از سرطان كولون بهدست آمده است. پیشنهاد ما استفاده مداوم از نوشیدنی کفیر به عنوان بهترین پروبیوتیک قابل استفاده است.
کفیر خواص بیشماری دارد من در سایت health to dayخواندم از جمله :
زود انزالی مردان را از بین میبرد
مانع ایجاد سرطان رکتوم میشود
بد خوابی را اصلاح میکند
مانع یبوست میشود
مردم قفقاز و کشور ژاپن چون همیشه از کفیر استفاده میکنند طول عمر بیشتری دارند
دمت گرم دکتر
هرکسی یکبار کفیر بخوره عاشقش میشه مخصوصا اگه خودش تو خونه درست کرده باشه. وقتی شما تو خونه درست می کنی قیمتش نسبت به ماست کفیر کاله خیلی خیلی به صرفه تر هستش از طرفی از سلامتشم مطمئنی. من دانشجوی سال دوم تغذیه هستم به این نکته توجه کنید باکتری های مفید پروبیوتیک طول عمر خیلی محدودی دارند و بخش زیادی از این باکتری ها تا زمانی که از کارخانه تا به خانه شما برسه از بین میرن. پس چه بهتری که خودتون تو خونه درست کنید. امیدوارم نظرم مفید بوده باشه
سپاس از نظر مفیدتون آقا پوریا.میشه لطفا روش ساده تهیه ش رو بگید؟
چرا از بین می روند ؟؟ علت زنجیره ناقص سرما تا دست مصرف کننده هست
عالی است …
واقعا” بعد از دو ماه اثرات اش را به وضوح می بینید .بعد یک مدتی معتادش می شوید .
سلام. من حدود دوساله که از شما قارچ کفیر خریدم. اولش فکر می کردم یکبار میتونم استفاده کنم ولی هرباری که دوغ درست می کنم حجم قارچ هام بیشتر میشن. واقعا ازتون تشکر می کنم برای فروش این محصول فوق العاده. یکی از بهترین خرید های اینترنتیم بود که تقریبا هر روز دارم ازش استفاده می کنم.
خواص کفیر فوق العادست! من برای خانوادم شش ماه پیش از این سایت کفیر خریدیم هر روز استفاده میکنیم منو همسرم که معتادش شدیم طعم خیلی خوبی داره و پرخاصیته.. اگر بهش آب نزنیم به عنوان ماست هم میتونیم استفاده کنیم.