ترجمه شدهمقاله و مصاحبه

دوغ کفیر چه خواصی برای سلامتی دارد؟

۹ خاصیت مهم دوغ کفیر که بایستی بدانید

کفیر نوشیدنی حاصل از تخمیر شیر می‌باشد که خواص مفید بسیاری دارد و یکی از منابع اصلی پروبیوتیک‌ محسوب می‌شود. طبق تحقیقات اخیر دانشمندان ،نوشیدنی کفیر به علت ارزش تغذیه‌ای بالا و خواص ضد باکتریایی قوی در مواردی متعددی شامل کاهش و درمان خطر پوکی استخوان ، محافظت در برابر انواع سرطان ، کاهش مشکلات گوارشی ، بهبود آلرژی و آسم و.. مؤثر بوده و همچنین باعث افزایش سطح سلامتی و تسریع در درمان بیماری‌ها می‌شود.
وب‌سایت healthline شامل جمعی از دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اخیراً مقاله‌ای تحت عنوان “۹خاصیت مفید نوشیدنی کفیر برطبق شواهد” منتشر که تقدیم حضورتان می‌گردد.

خواص مفید کفیر

۱- کفیر منبعی فوق العاده بسیاری از موارد مغذی

کفیر نوشیدنی حاصل از تخمیر که به طور سنتی از شیر گاو و یا شیر بز تهیه می شود.این نوشیدنی با اضافه کردن دانه های کفیر به شیر (طبق دستوالعمل خاص) تهیه می شود.در طی یک دوره ۲۴ساعته یا بیشتر میکروارگانیسم های موجود در این دانه ها باعث تخمیر قند شیر و تبدیل آن به نوشیدنی نیروبخش می شود.پس از تخمیر دانه ها را از مایع جدا سازی شده تا برای تخمیر های بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

بنابراین کفیر نوعی نوشیدنی است اما برای تولید این نوشیدنی نیاز به دانه های کفیر می باشد.این نوشیدنی از بخش هایی از شرق اروپا و آسیای جنوب غربی سرچشمه گرفته است.این نام از کلمه keyif ترکیه به معنی احساس خوب پس از خوردن غذا مشتق شده است.باکتری های اسید لاکتیک باعث تبدیل لاکتوز موجود در شیر به اسید لاکتیک می شود، به همین دلیل طعم ترش و مانند ماست دارد.

ترکیبات شیمیایی و ارزش تغذیه‌ای 
ترکیبات۱۰۰ گرمترکیبات۱۰۰ گرم
انرژی۶۵ کیلوکالریترکیبات معدنی (گرم)
چربی (٪)۳٫۵کلسیم۰٫۱۲
پروتئین (٪)۳٫۳فسفر۰٫۱۰
لاکتوز (٪)۴٫۰منیزیم۱۲
آب (٪)۸۷٫۵پتاسیم۰٫۱۵
سدیم۰٫۰۵
اسید شیر (گرم)۰٫۸کلرید۰٫۱۰
اتیل الکل (گرم)۰٫۹
اسید لاکتیک (گرم)۱عناصر جزئی
کلسترول (میلی‌گرم)۱۳آهن (میلی‌گرم)۰٫۰۵
فسفات (میلی‌گرم)۴۰مس (میکرو گرم)۱۲
مولیبدن (میکرو گرم)۵٫۵
اسیدهای آمینه ضروری (گرم)منگنز (میکرو گرم)۵
تریپتوفان۵٫۰۵روی (میلی‌گرم)۰٫۳۶
فنیل آلانین + تیروزین۰٫۳۵
لوسین۰٫۳۴
ایزو لوسین۰٫۲۱ترکیبات آروماتیک
ترئونین۰٫۱۷استالدئید
متیونین + سیستئین۰٫۳۵دی استیل
لیزین۰٫۲۷استوئین
والین۰٫۲۲
ویتامینها (میلی‌گرم)
آ۰٫۰۶ب ۱۲۰٫۵
کاروتن۰٫۰۲نیاسین۰٫۰۹
ب ۱۰٫۰۴ث۱
ب ۲۰٫۱۷دی۰٫۰۸
ب۶۰٫۰۵ای۰٫۱۱

این نوشیدنی نیروبخش همچنین شامل طیف گسترده ای از مواد فعال زیستی از جمله اسید های آلی و peptides که تاثیر بسیار زیادی روی سلامتی دارد می باشد.نسخه بدون لبنیات را می توان با آب نارگیل یا شیر نارگیل نیز تهیه کرد ولی خواص نوشیدنی مبتنی بر لبنیات را نخواهد داشت.

۲-کفیر قوی تر از ماست پروبیوتیک است

برخی از میکروارگانیسم ها می توانند اثرات مفیدی بر روی سلامتی داشته باشد.این میکروارگانیسم ها که به عنوان پروبیوتیک شناخته شده اند تاثیر زیادی روی سلامتی از طریق هضم ، مدیریت وزن و سلامت روان داشته باشند.ماست بهترین ماده غذایی پروبیوتیک در رژیم غذایی غربی است ،اما در واقع کفیر یک منبع بسیار قوی تر و پربیوتیک تر از ماست می باشد.
این نوشیدنی حاوی حدود ۳۰ نوع از باکتری ها و مخمر های مفید می باشد که آن را به یک منبع پروبیوتیک بسیار غنی و متنوع تبدیل کرده است.

کفیر بهتر از ماست

۳-کفیر دارای خواص ضد باکتریایی قوی می باشد

پژوهشگران معتقد اند پروبیوتیک خاص موجود در این نوشیدنی محافظت بالایی در مقابل عفونت دارد.این امر به علت پروبیوتیک لاکتوباسیلوس که مختص این نوشیدنی می باشد.مطالعات نشان می دهد که این پروبیوتیک می تواند رشد باکتری های گوناگون مضر ،از جمله سالمونلا، هلیکوباکتر پیلوری و باکتری E. coli  را مهار کند.

۴-کفیر در کاهش و درمان خطر پوکی استخوان نقش مهمی دارد

پوکی استخوان مشکلی مهم در اکثر جوامع محسوب می شد.این امر بویژه در زنان مسن شایع است.وخامت اوضاع بافت استخوان به طرز چشمگیری خطر شکستگی را افزایش می دهد.اطمینان از مصرف کلسیم کافی یکی از موثر ترین راه ها برای بهبود سلامت استخوان و کاهش روند پیشرفت پوکی استخوان است.
نوشیدنی کفیر تهیه شده از لبنیات نه تنها یک منبع عظیم کلسیم،بلکه سرشار از ویتامین K2 نیز می باشد که نقش محوری در متابولیسم کلسیم دارد و باعث کاهش خطر شکستگی به میزان ۸۱درصد می شود.

پوکی استخوان

مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است که نوشیدنی کفیر می تواند جذب کلسیم توسط سلول های استخوانی را افزایش دهد.این امر منجر به بهبود تراکم استخوان، و جلوگیری از شکستگی آن می شود.

۵-کفیر و محافظت در برابر سرطان

سرطان یکی از عوامل اصلی مرگ در جهان است.سرطان زمانی اتفاق می افتد که رشد سلول های بدن از حالت طبیعی خارج و منجر به ایجاد تومور شود.به اعتقاد دانشمندان ،پروبیوتیک در محصولات لبنی تخمیری مانند کفیر باعث مهار رشد تومور با کاهش تشکیل ترکیبات سرطان زا و همچنین باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می شود.
این نقش محافظتی در محیط آزمایشگاه توسط دانشمندان ثابت شده است.بررسی ها نشان می دهند تعداد سلول های سرطان پستان انسان را ۵۶درصد کاهش می دهد در حالی که این رقم برای ماست پروبیوتیک تنها ۱۴درصد می باشد.

۶-کفیر باعث کاهش مشکلات گوارشی مختلف می شود.

محصولات پروبیوتیک مانند کفیر می تواند به بازگرداندن تعادل باکتری های مفید روده کمک شایانی کند.به همین دلیل برای بسیاری از اشکال اسهال بسیار مفید می باشد.شواهدی بسیاری وجود دارد که می تواند به انواع و اقسام مشکلات گوارشی کمک کند.این موضوع شامل سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ، زخم های ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری و عدم تحمل لاکتوز و انواع دیگر می باشد.به همین دلیل برای افرادی که مشکل هضم دارند بسیار مفید است.

۷-کفیر مشکل عدم تحمل لاکتوز را ندارد

مواد لبنی به طور معمول حاوی قند طبیعی به نام لاکتوز می باشند.بسیاری از مردم، به خصوص بزرگسالان قادر به تجزیه و هضم لاکتوز به درستی نیستند و این مشکل عدم تحمل لاکتوز نامیده می شود.

کفیر و عدم تحمل لاکتور

باکتری های اسید لاکتیک موجود در غذاهای لبنی تخمیری(مانند کفیر) لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل نموده بنابراین این نوشیدنی درصد بسیار کمتری لاکتوز نسبت به شیر دارد.به همین دلیل این نوشیدنی به همه افراد جامعه مخصوصا کسانی که از مشکل عدم تحمل لاکتوز رنج می برند توصیه می شود.

۸-کفیر علائم آلرژی و آسم را بهبود می بخشد

واکنش های آرژیک توسط پاسخ های التهابی در برابر مواد زیست محیطی بی ضرر ایجاد می شود.افرادی که سیستم ایمنی بدن بیش از حد حساسی دارند مستعد ابتلا به آلرژی که می تواند شرایطی مانند آسم را تحریک کند می باشند.بررسی های اخیر نشان داده مصرف نوشیدنی کفیر باعث سرکوب واکنش های التهابی مربوط به آلرژی و آسم می شود.

۹-تهیه کفیر در خانه آسان است

اگر شما از کیفیت نوشیدنی خریداری شده از فروشگاه اطمینان ندارید می توانید با تهیه دانه ها این نوشیدنی خوشمزه را در منزل تهیه کنید.پکیج ارسالی فروشگاه پربیوتیک شامل قارچ زنده کفیر همراه با بروشور آموزشی بوده که تمامی نکات توضیح داده شده است .
برای تهیه دانه های با کیفیت ممتاز میتوانید به فروشگاه پربیوتیک مراجعه بفرمایید .

دوغ کفیر

تهیه نوشیدنی کفیر بسیار ساده است برای تهیه نوشیدنی ، پس از تهیه پکیج از فروشگاه پربیوتیک مقدار یک الی دو قاشق دانه ها را داخل بطری شیشه ای ریخته و به مقدار دو لیوان شیر به آن اضافه نمایید.بطری شیشه ای را داخل مکان تاریک گذاشته به مدت ۱۲ الی ۳۶ ساعت برای تخمیر فرصت دهید.پس از فراید تخمیر دانه ها را از نوشیدنی جدا کرده و در صورت تمایل مقداری نمک اضافه کرده و نوشیدنی کفیر درجه یک و سالم خود را نوش جان کنید.
دانه های کفیر قابل رشد و تکثیر می باشد. درصورت رعایت نکات اعلام شده در بروشور همراه محصول به مدت چندین ماه می توانید دوغ و ماست پربیوتیک در منزل تهیه کنید .

نظر شما چیست؟

در نهایت از شما می خواهیم که تجربه خرید خود از این فروشگاه و یا مصرف نوشیدنی کفیر در بخش نظرات با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید تا با این کار بتوانیم به یکدیگر در جهت بهبود و افزایش سلامت کمک کنیم.

منبع
healthline
برچسب ها

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. سلام.من مدت زیادی مشکل گوارش داشتم جوری که بیرون از خونه خیلی اذیت میشدم. به توصیه یکی از دوستام هر روز کفیر میخورم الحمدلله حالم خیلی بهتر شده

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن