خواص کفیر (kefir) که قبل مصرف حتما باید بدانید!
9 مورد از خواص جالب و شگفت انگیر نوشیدنی و دانه کفیر
خواص کفیر بر سلامت بدن بسیار شگفت انگیز است. این نوشیدنی تخمیری فراسودمند یکی از منابع اصلی پروبیوتیک محسوب میشود. کفیر طعم خوشمزه و دلچسبی داشته و قدمت چندین هزار ساله دارد و به علت ارزش تغذیهای بالا و خواص ضد باکتریایی قوی برای کاهش خطر پوکی استخوان ، محافظت در برابر انواع سرطان ، کاهش مشکلات گوارشی ، بهبود آلرژی و آسم و.. مؤثر است.
این نوشیدنی خوشمزه توسط تمام افراد خانواده قابل مصرف بوده و بهترین جایگزین نوشیدنی های صنعتی می باشد. خواص کفیر صرفا به طعم و مزه فوق العاده آن محدود نمی شود. در ادامه برخی از نکات جالب در مورد این نوشیدنی را بررسی می کنیم
1- سرشار از ویتامین ها و پروبیوتیک
بدن ما میلیاردها باکتری مفید در روده دارد. این باکتری ها به هضم غذا و مبارزه با باکتری های مضر کمک می کنند. در زمان بیماری یا مصرف دارو، تعداد باکتری های مفید کاهش می یابد. پروبیوتیکها به بدن کمک میکنند تا ارتش باکتریهای سالم خود را بازیابد و تعادل را بازیابی کند. کفیر یکی از بهترین منابع سرشار انواع پروبیوتیک می باشد. این نوشیدنی حاوی طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد مغذی نیز می باشد که به برخی از آنها اشاره می کنیم.
ماده مغذی | مقدار |
---|---|
کالری | 100 |
چربی | 2 گرم |
چربی اشباع شده | 1 گرم |
چربی غیر اشباع | 0.5 گرم |
چربی ترانس | 0 گرم |
کربوهیدرات | 12 گرم |
قند | 11 گرم |
فیبر | 1 گرم |
پروتئین | 10 گرم |
ویتامین A | 415.5 میکروگرم |
ویتامین C | 0.5 میلی گرم |
ویتامین D | 12 درصد نیاز روزانه |
ویتامین E | 0.1 میلی گرم |
ویتامین K | 2 میکروگرم |
تیامین (B1) | 0.1 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.3 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 0.4 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.1 میلی گرم |
فولات | 31.6 میکروگرم |
ویتامین B12 | 0.7 میکروگرم |
کلسیم | 315.9 میلی گرم |
آهن | 0.1 میلی گرم |
منیزیم | 29.2 میلی گرم |
فسفر | 255.2 میلی گرم |
پتاسیم | 398.5 میلی گرم |
روی | 1.1 میلی گرم |
سلنیوم | 8.7 میکروگرم |
کولین | 36.9 میلی گرم |
این نوشیدنی برای گوارش و سیستم ایمنی بسیار مفید است. طبق تحقیقات علمی مصرف این نوشیدنی در پیشگیری و درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال ، یبوست ، سندرم روده تحریک پذیر و عدم تحمل لاکتوز و.. موثر است.
2- کفیر هیچ وقت تمام نمی شود
دانههای کفیر وظیفه تخمیر شیر و تولید نوشیدنی را بر عهده دارند. این دانهها ، در ظاهر شبیه تکههایی از گل کلم هستند. این دانهها دارای خاصیت دائمی رشد و تکثیر هستند.شما با یکبار خرید این محصول از فروشگاه پربیوتیک برای همیشه میتوانید از این دانه ها استفاده و نوشیدنی تهیه کنید. حتی اگر هفته ای چند روز از شیر تغذیه کنند بازهم زنده می مانند و امکان تکثیر فراهم خواهد بود. نگهداری از آنها بسیار ساده می باشد ولی برخی عوامل باعث از بین رفتن دانه ها می شود:
- تماس مستقیم با فلزات: ظروف و قاشقی که استفاده می کنید نباید فلزی باشد.
- نور شدید به مدت طولانی: برای انجام تخمیر نیاز به محیط تاریم مثل کابینت آشپزخانه است.
- مواد پادزیست و کلر آب: از آب کتری که جوشانیده و سرد شده استفاده کنید.
- حرارت بالا و یا انجماد: دمای مناسب بین 20 الی 27 درجه (دمای محیط) می باشد.
با رعایت این نکات می توانید با یکبار خرید دانه کفیر به مدت چندین سال استفاده و نوشیدنی تهیه کنید. برای خرید به فروشگاه پربیوتیک مراجعه کنید.
3- کفیر مختص ایران نیست
این محصول مختص ایران نیست و در اکثر کشور ها طرفداران زیادی دارد. پیش بینی می شود با افزایش آگاهی در مورد تاثیرات مفید مصرف کفیر ،در کنار در دسترس بودن و طرز تهیه آسان ، بیشترین افزایش تقاضا در بین مصرف کنندگان اروپایی باشد.
در پژوهش های اخیر که در وبسایت Prnewswire منتشر شده است ، ارزش بازار جهانی کفیر در سال 2018 حدود 1,374 میلیون دلار بوده که پیش بینی می شود این رقم در سال 2027 به بیش از 2,258 میلیون دلار برسد.
برخی از سایت های معروف فروش قارچ کفیر و برند های معتبر عرضه کننده نوشیدنی عبارت اند از:
- Body Ecology Kefir Starter, 6 Packets
- YOGOURMET Kefir Starter
- Kefir Grains – Living Probiotic Enriched
- Milk Kefir Grains
- MILK KEFIR GRAINS
4- میزان الکل کفیر
همانطور که می دانید کفیر دوغ نیست، بلکه از تخمیر شیر به وسیله دانه های کفیر تهیه می شود. بیشتر محصولات تخمیری به طور طبیعی الکل تولید میکنند. الکل این نوشیدنی به قدری کم است که به صفر نزدیک میشود و در واقع از نظر شرعی خالی از هر گونه اشکال است.
مقدار الکلی که مخمرها تولید می کنند به مقدار قند قابل تخمیر بستگی دارد. اکثر مواد غذایی، حتی میوه های تازه و بسیاری از مواد غذائی کنسروی مقدار بسیار کمی الکل دارند. برای مثال آب پرتقال تازه دارای حدود 0.3 درصد الکل می باشد. آب پرتقال هایی که به صورت بسته بندی در فروشگاه ها به فروش می رسند، حدود 0.5 درصد و اگر تاریخ مصرف آن نزدیک به انتها باشد حدود 1 درصد الکل دارند.
جالب است بدانید استاندارد پذیرفته شده در صنایع غذایی بین المللی در کشور های مختلف بین 0.5 تا 2.8 درصد الکل می باشد. به عنوان مثال در صنایع غذایی کشورهای اروپایی و آمریکا، نوشیدنی هایی که حداکثر 2.8 درصد الکل داشته باشد را جزو نوشیدنی های غیر الکلی دسته بندی می نمایند.
از نظر شرعی بیشتر مراجع تقلید، مواد غذایی که الکل داخل آنها کمتر از 2 درصد باشد و مشهور به نوشیدنی الکلی نباشند را حلال می دانند. به عنوان مثال نظر آیت الله سیستانی در رابطه با الکل را در سایت رسمی ایشان در این لینک مطالعه فرمائید.
5- استفاده در غذا و پخت و پز
این محصول به جز استفاده به عنوان نوشیدنی، دارای کاربردهای خوراکی دیگری هم هست. نمونههای آن عبارتاند از:
- پختوپز: جایگزینی کفیر با ماست یا کره در غذاهای پختنی، میتواند یک راه عالی برای افزودن پروبیوتیک به رژیم غذایی روزانهتان باشد.مافینهای کفیر بدون گلوتن
- اسموتی: میتوانید اسموتیهای سالمتری داشته باشید.
- سوپ: به جای خامهی معمولی یا آب گوشت، طعمی تند را به سوپ خود ببخشید.
- چاشنی سالاد: میتواند به عنوان یک مبنا برای چاشنیهای تند سالاد استفاده شود.پنیرِ کفیری در روغن زیتون
- بستنی – میتواند به بستنی خانگی اضافه شود تا آن را سالمتر و اتکای آن به قندها و شیرینکنندههای مصنوعی را کاهش دهد.
- دیپها و سسها – میتوانید به عنوان مبنای دیپهای خامهای و غنی از پروبیوتیک استفاده کنید.
- شستشوی صورت – پروبیوتیکهای موجود در نوشیدنی میتواند به بهبود توازن اسید/باز در پوست یاری برساند و ظاهر آن را نوسازی کند.ماسک کفیر صورت برای انواع پوست
6- طرز تهیه ساده و آسان
تولید و پرورش دانه ها بسیار ساده است. در حقیقت نیاز نیست کار خاصی انجام دهید! زمانی که شیر به دانه ها اضافه می کنید علاوه بر تخمیر و تبدیل شیر به نوشیدنی ،دانه ها نیز از لاکتوز شیر تغذیه کرده و تکثیر می شوند. تهیه نوشیدنی نیز ساده است و تلاش چندانی نمیخواهد. تنها باید مواد زیر را برای شروع کار داشته باشید:
- ظرف شیشه ای یا پلاستیکی
- مقداری دانه کفیر
- 1 لیتر شیر
فروشگاه پربیوتیک به عنوان اولین عرضه کننده قارچ کفیر و قارچ کامبوچا در ایران و تنها دارنده نماد اعتماد از وزارت صنعت معدن و تجارت می باشد. کارشناسان مرکز دانه های با کیفیت ممتاز را در شرایط سنتی و کاملا بهداشتی پرورش داده و آماده عرضه به هموطنان عزیز می نمایند .
محصول ارسالی سایت پربیوتیک همراه با بروشور آموزشی بوده که تمامی نکات توضیح داده شده است. در ادامه به اختصار نحوه تهیه این نوشیدنی شفابخش بیان می شود.
- دانهها را داخل شیشه بریزید، سپس 1 لیتر شیر را به آن اضافه کنید.
- به مکانی تاریک مثل کابینت آشپرخانه انتقال داده و یک تا دو روز برای تخمیر فرصت دهید.
- پس از مشاهده علائم تخمیر مثل دلمه بستن ، محتوی بطری را از صافی دانه ریز پلاستیکی عبور دهید.
- نوشیدنی را در یخچال نگهداری کرده و نوش جان کنید.
- دانه ها را می توانید برای تخمیر مجدد داخل شیر قرار داده و یا به مدت یک هفته در یخچال قرار دهید.
مطالعه بیشتر:
7- فرق کفیر کارخانه ای کاله با خانگی
کفیر محصول جدیدی در سبد محصولات شرکت کاله نیست. قبلا در بازار ایران با عنوان کاله یا ونوس عرضه می شده. به تازگی با نام ناری در لباسی جدید، با شعار تقویت سیستم ایمنی بدن به بازار عرضه شده است. این نوشیدنی در بسیاری از کشورهای دنیا، با برندهایی همچون Lifeway، Green Valley و Maple Hill تولید می شود.
نوشیدنی تهیه شده در کارخانه از نظر طعم ، مزه و غلظت از نوشیدنی تهیه شده در منزل ضعیف تر است. کارخانه برای ماندگاری بالا ، مجبور به اضافه کردن نمک به نوشیدنی است که استفاده آن را برای افراد با رژیم غذایی کم نمک تا حد زیادی غیرممکن ساخته است. باکتری های مفید پروبیوتیک طول عمر محدودی دارند. در فرایند پاستوریزاسیون و انتقال ،متاسفانه بیشتر خواص پروبیوتیک محصول از بین می رود.
بیشتر خواص مفید این نوشیدنی با مصرف مکرر (بیش از یک ماه) قابل مشاهده می باشد. بهای بطری یک لیتری ناری کاله در زمان نگارش این مطلب 22.000 تومان می باشد و قیمت ها روزانه در حال افزایش است. شما برای مصرف صرفا یک ماه کفیر ناری نیاز است در حدود 650 هزار تومان هزینه کنید! در صورتی که با خرید دانه کفیر با مبلغی بسیار کمتر به راحتی امکان پرورش و تهیه دوغ و ماست سالم و خوشمزه به صورت دائم در خانه خواهید داشت.
8- دانه های اضافی را بفروشید!
در صورتی که دانه های اصل و با کیفیتی تهیه کرده باشید ، با هر بار انجام تخمیر و تهیه نوشیدنی ، حجم دانه ها نیز بیشتر می شود. پس از چندین بار استفاده در مدت کوتاهی چندین برابر مقدار اولیه دانه کفیر خواهید داشت. در این صورت می توانید میزان تولید روزانه را افزایش دهید و نوشیدنی سریع تر تخمیر می شود.
البته در صورتی که مازاد نیازتان باشد ، می توانید از این دانه ها به دوستان و عزیزانتان هدیه دهید. یکی از افتخارات مجموعه پربیوتیک ارائه محصول باکیفیت است. علاوه بر اینکه دانه های شما تمام نمی شود به راحتی می توانید از طریق فروش این دانه ها کسب درآمد نیز داشته باشید!
9- دانه ها انواع مختلفی دارند
اکثر افراد کفیر را می شناسند و با خواص آن نیز آشنا هستند ولی کفیرآب نوع دیگری از کفیر است که در سال های گذشته توسط فروشگاه پربیوتیک وارد ایران شده است. تهیه این نوشیدنی در خانه آسان است. برخلاف کفیر که با شیر تهیه می شود ، واترکفیر یا کفیر آبی نیازی به شیر ندارد.
از خواص این نوشیدنی طبیعی و گازدار می توان به خاصیت ضدسرطانی ، منبع سرشار پروبیوتیک ، اسیدهای آلی ، آنزیم های مفید ، آنتی اکسیدان ها و بهبود گوارش اشاره کرد.
این نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک های مفید است و دامنه بسیار متنوعی از باکتریهای مفید را شامل می شود. طی تحقیقات دانشمندان بیش از 70 نوع میکروارگانیسم در دانه های کفیر آب یافت شده است. مطالعات نشان می دهد که یک لیوان (250 میلی لیتر) کفیر آب می تواند تا 2.5 میلیارد میکروارگانیسم مفید داشته باشد.
برای تهیه این نوشیدنی ، حدود 3 فنجان آب را با 50 گرم شکر سفید یا قهوه ای در یک ظرف مخلوط کنید تا حل شود. در صورت تمایل میتواند برشهای لیموترش ، نعناع تازه ، زنجبیل برای گازدار و مزه دار شدن اضافه کنید. در مرحله بعدی ، دانههای کفیر آب را اضافه کنید بگذارید 24-48 ساعت تخمیر شود.
پس از تخمیر ، دانههای کفیر آب را با صافی پلاستیکی جدا کرده تا برای تخمیرهای بعدی استفاده باشد. نوشیدنی تهیهشده را در یخچال نگهداری کنید.
نتیجه گیری
این نوشیدنی به دلیل داشتن پروبیوتیکها و ویتامینهای مختلف، فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد و به بهبود گوارش، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهابات و حتی مدیریت وزن کمک میکند. همچنین خواص ضدباکتریایی و ضدسرطانی آن نیز به حفظ سلامت کلی بدن یاری میرساند. در صورتی که میخواهید از این محصول استفاده کنید پیشنهاد می شود به صورت خانگی تهیه و مصرف نموده تا از تمامی خواص سلامتبخشی آن بهره مند شوید.
اگر شما تجربه یا نظری درباره این محصول دارید نظرات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
درود بربزرگواران پروبیوتیک
یه سئوال؟ پزشک بما نوشیدن دوغ کفیر را بمدت ۸ ماه توصیه کرده اند .. البته بخاطر پسوریازیس همسرم.. آیا نوشیدن هروعده غذائی عوارض نداره ؟ ممنون میشم که راهنماییم کنید.
گیتی جان سلام. مصرف نوشیدنی کفیر هیچ عوارضی نداره و توسط تمام افراد قابل مصرف هستش.
خاستگاه کفیر، فلات ایران بوده و هست! اروپاییا هم هرچی ترفند دامی و فراورده های شیری که ما بلدیمو دزدیدن و حالشو بردن!
سلام وقتتون بخیر من الان میخواستم دوغ کفیر درست کنم خیلی غلیظ شده، و مزه ی شیر میده
اصلا شبیه دوغ نیست
چیکارش کنم
نازیلا جان سلام . برای ترش شدن نوشیدنی دو راه حل داری: اول اینکه زمان تخمیر طولانی تر باشه. یعنی بجای 24 ساعت 48 ساعت فرصت های تخمیر بدید. راه حل دوم اینکه بعد از جدا کردن دونه ها ، نوشیدنی آماده را داخل ظرف در بسته (مثل بطری نوشابه خانواده) ریخته چند روز خارج یخچال نگهداری کنی تا حسابی ترش و گازدار بشه. سوالی داشتی حتما بپرس ممنون از همراهیت
سلام عزیزگرامی بنده طبق دستورتهیه ای که از پروبیوتیک برام ارسال شد ۷۲ ساعت درجای تاریک داخل کابینت قرارمیدهم و دوغ ترش خوشمزه ای تولید میشود.
سلام گیتی جان. خوشحالیم که از محصول و خریدتون راضی هستید.
سلام گرامی.. بنده الان دوسه ماهه که دارم از قارچکفیری که از همین شرکت محترم خریداری نمودم دوغ و ماست تهیه میکنم. که البته بیشتر دوغ.. بخاطر توصیه یک پزشک محترم برای درمان پسوریازیس همسرم ، تولید میکنم. و توی بطریها ابتدا کنی نعناع و نمکی که قبل از داخل بطری ریختن بدوغ اضافه کرده ام میریزم و سپس دوغ را به بطری منتقل میکنم و بسیار عالی و خوشمزه و غلیظ میباشد.. و ازدوغهای بیرون خیلی باکیفیت ترو خوشمزه و غلیظ میباشد. علاوه براینکه بدون مواد افزودنیست و بهداشتیو سالم تهیه شده. درضمن قارچها نیز افزایش پیداکرده و اگر کسی مایل باشد، بااجازه شرکت محترم میتوانم بفروشم..
سلام واتر کفیر را از کجا باید تهیه کرد
عباس عزیز سلام. از فروشگاه اینترنتی پربیوتیک می تونی ثبت سفارش کنی.
کفیر چیست؟ ماست و دوغ کفیر یک ماده غذایی متفاوت از ماست و دوغهای معمولی است که با کمک شبه غلات کفیر به یک پروبیوتیک بسیار قوی تبدیل شده است. از جمله خواص کفیر میتوان به کاهش وزن، ضدالتهاب بودن، محافظت در برابر سرطان و تقویت استخوانها اشاره کرد.
سلام
من قارچ کفیر دارم و دوغ تهیه میکنم و استفاده میکنم عالیه
میخواستم ببینم چطور میشه ماستشو و کشکشو درست کرد.
ممنونم
سلام ابوالفضل عزیز.
برای اطلاع از نحوه تهیه به مقاله طرز تهیه ماست و کشک کفیر مراجعه بفرمائید.
سلام.من مدت زیادی مشکل گوارش داشتم جوری که بیرون از خونه خیلی اذیت میشدم. به توصیه یکی از دوستام هر روز کفیر میخورم الحمدلله حالم خیلی بهتر شده
سلام خیلی عالیه فقط یه سوال آیا روی قد کشیدم بچه ها تاثیر داره یانه؟
سلام حسین عزیز
همینطور که اشاره شد کفیر قوی تر از شیر و ماست پروبیوتیک هستش و میتونه با جذب کلسیم ،سلول های استخوانی را افزایش بده و باعث تراکم استخوان میشه و برای کودکان هم خیلی مفیده. ممنون از همراهیت