فروشگاه پربیوتیک
آموزش

کفیر آب : بررسی 10 شایعه و باور غلط درباره این نوشیدنی

کفیرآب نام نوشیدنی مفید و خوشمزه ای است که توسط دانه های زنده کفیرآب تهیه می شود. همه ما کفیر را به خوبی می شناسیم و با خواص آن نیز آشنا هستیم ولی کفیرآب محصول جدیدی است که در سال های گذشته توسط فروشگاه پربیوتیک وارد ایران شده است. تهیه این نوشیدنی در خانه آسان است .
از خواص این نوشیدنی طبیعی و گازدار میتوان به خاصیت ضدسرطانی ، منبع سرشار پروبیوتیک ، اسیدهای آلی ، آنزیم های مفید ، آنتی اکسیدان ها و بهبود گوارش اشاره کرد. با توجه به شباهت آن با کفیر و کامبوجا ، برخی تصورات غلط راجع به این نوشیدنی وجود دارد. وب سایت culturesforhealth در مقاله جالبی این موارد را بررسی کرده . با ما همراه باشید.

شایعه شماره 1: كفیر آب و کامبوجا يكسان هستند

درست است که کفیر آب و کامبوچا شباهت‌های زیادی با هم دارند؛ هر دو نوشیدنی پروبیوتیک هستند و هر دو را میتوان گازدار و با میوه‌ها مزه‌دار کرد. با این‌حال، این نوشیدنی‌های تخمیر شده دارای چندین تفاوت مهم هستند.
مدت زمان لازم برای تخمیر این نوشیدنی‌ها و میکروارگانیسم‌های دخیل در تخمیر آنها بسیار متفاوت است.
در حالی‌که هر دو نوشیدنی تخمیری هستند، به درمان و بهبود مشکلات گوارشی کمک شایانی می کنند ولی حاوی سطوح متفاوتی از اسیدها و باکتری‌های مفید می‌باشند.

کفیرآب با طعم های مختلف
کفیرآب با طعم های مختلف

همچنین طعم آنها نیز کاملاً متفاوت است. کامبوچا مزه ترش و شیرینی دارد، در حالی‌که کفیر آب از نظر طعم گازدار و شیرین‌تر است. حتی پس از تخمیر دوم، طعم و مزه متفاوتی دارند
نکته: زمانی که شما بعد از تخمیر و جدا کردن قارچ ها، به نوشیدنی میوه اضافه می کنید و یک یا دو روز در کابینت فرصت می دهید خوشمزه و گازدار تر شود به این عمل تخمیر دوم یا ثانویه گفته می شود.

شایعه شماره 2: کفیر آب حاوی مقدار زیادی قند است

مانند کومبوچا و کفیر ، میزان قند نهایی کفیر آب بستگی به مدت زمان تخمیر آن دارد. در حین تخمیر، دانه‌ها شکر را مصرف می‌کنند و آن را به دی‌اکسید کربن ، اسیدهای آلی، ویتامین ها ، باکتری‌ها، آنتی اکسیدان و آنزیم های مفید تبدیل می‌کنند.
اگر می‌خواهید از شکر اجتناب کنید، اجازه دهید نوشیدنی شما کامل تخمیر شود تا شکر به حداقل برسد. وقتی داخل بطری می ریزید، هنوز شکر کافی را برای گازدار شدن با افزودن میوه یا آب‌میوه دارد، اما پس از اتمام تخمیر دوم، مقدار شکر کمتری خواهد داشت.

استفاده از دانه‌های کفیر آب برای تخمیر آب نارگیل، راه دیگری برای ایجاد یک نوشیدنی پروبیوتیک با قند کمتر است. فقط مطمئن شوید که برای حفظ سلامت دانه ها، بین تخمیر در شکر و آب نارگیل تعادل وجود داشته باشد!

دانه های کفیرآب
دانه های کفیرآب

شایعه شماره 3: کفیرآب حاوی مقدار زیادی الکل است

الکل یک محصول جانبی تخمیر حتی برای کفیر شیر و کامبوچا است. کفیر آب هم از این قائده مستثنی نیست.
از آنجا که کفیر آب به اندازه کومبوچا اسید استیک نداشته، طعم تندی آن را هم ندارد. بنابراین الکل موجود در کفیر آب کمی بیشتر قابل توجه است؛ زیرا با طعم زینک-آهن-پروتئین تندی که در کامبوچا وجود دارد، پوشانده نشده است. با این اوصاف، میزان الکل در تخمیر نهایی نوشیدنی بسیار اندک است و عملاً وجود ندارد.
الکل تولید شده بسیار اندک و عملاً وجود ندارد و از نظر شرعی خالی از هر گونه اشکال می باشد.

شایعه شماره 4: این نوشیدنی را می توان بدون کفیر آب تهیه کرد

برخی از محصولات کارخانه ای و دستورالعمل‌های تولید نوشیدنی در اینترنت وجود دارد که گاهی به عنوان “کفیر آب” به بازار عرضه شده یا با کفیر آب اشتباه گرفته می‌شوند. آنها در واقع کفیر آب نیستند مگر اینکه با دانه‌های واقعی تخمیر شده باشند. مخمرها و باکتری‌های موجود در تخمیر این نوشیدنی، منحصر به‌فرد بوده و طعم آن خوشمزه و تکرار نشدنی است.

شایعه شماره 5: دانه‌های کفیر آب را می توانید خودتان درست کنید

یک سوال رایج این است که «آیا میتوانم خودم دانه‌های کفیر آب درست کنم؟»
پاسخ کوتاه به این سوال منفی و پاسخ طولانی این است که میکروارگانیسم‌ها و پلی‌ساکاریدهای خاصی که برای تشکیل دانه های کفیر آب وجود دارد، چیزی نیست که کسی بتواند درست کند.

دانه های کفیرآب
دانه های کفیرآب

اگر به دانه‌های کفیر آب، مواد مغذی و محیط مناسب داده شود، می‌توانند در حین تخمیر، تکثیر شوند. با این‌حال، خود دانه‌ها را نمیتوان از نوشیدنی کفیر آب تخمیر شده یا هر چیز دیگری ایجاد کرد. بنابراین باید دانه‌های کفیر آب را از یک منبع معتبر مثل فروشگاه پربیوتیک تهیه کنید. این دانه ها مانند کفیر ، زنده هستند. شما با یکبار خرید و رعایت دستورالعمل تهیه ، مدت های میتوانید نوشیدنی فراسودمند تهیه و مصرف کنید.

شایعه شماره 6: برای تهیه باید از شکر خاص استفاده کنید

درست است که برخی از شکر ها برای دانه‌های کفیر آب بهتر از بقیه هستند، با این‌حال چندین شکر وجود دارد که برای تهیه کفیر آب مفید است.
گزینه‌ها و انتخاب‌های شما چیست؟

انتخاب شکر برای نوشیدنی
انتخاب شکر برای نوشیدنی

شکر دانه‌ریز که گاهی اوقات به عنوان ساکارز نیز شناخته می‌شود؛ در این مورد به خوبی عمل می‌کند. با این حال حاوی مقدار زیادی از مواد معدنی که برای سالم ماندن دانه‌های کفیر آب مهم است، نیست. خوشبختانه ترکیب شکر نیشکر با ملاس (شیره شکر) در شکر قهوه ای ، سوکانات یا شکر نارگیل این معضل را حل می‌کند.
در مورد قند نارگیل، از آنجا که میزان مواد معدنی آن بسیار زیاد است، توصیه می‌کنیم فقط از مقادیر کمی از آن در ترکیب با شکر نیشکر استفاده کنید.

شایعه شماره 7: کفیر آب و کفیرشیر رامی‌توان به جای هم استفاده کرد

ساختار و میکروارگانیسم‌های دانه‌های کفیر شیر و کفیر آب، منحصر به‌فرد اند. بنابراین نمیتوان مستقیماً یکی را با دیگری عوض کرد یا از دانه‌های اضافی برای تخمیر محیط دیگر استفاده کرد.

کفیرآب و کفیر شیر
کفیرآب و کفیر شیر

تلاش‌هایی برای تبدیل دانه‌های کفیر شیر به دانه‌های کفیر آب انجام شده ولی نتایج آن چندان موفقیت‌آمیز نبوده است.

شایعه شماره 8: دانه‌ها تکثیر نمی‌شوند، پس خراب هستند

عده‌ای نگرانند که دانه‌های کفیر آب آنها خراب شده باشد؛ زیرا آنها را در حال تکثیر نمی‌بینند. درست است که تکثیر در زمان تخمیر نوشیدنی، نشان‌دهنده یک تخمیر قوی و موفق است. با این‌حال، احتمال دارد برای مدتی حجم دانه ها ثبت بماند ولی تخمیر به خوبی انجام شود. اگر تمایل به افزایش دانه‌های خود دارید، انجام برخی اقدامات می تواند مفید باشد.
پکیج کفیرآب

خرید کفیرآب از فروشگاه

شایعه شماره 9: دانه‌ها به میوه خشک شده یا لیمو نیاز دارند

بسیاری از آموزش ها و دستورالعمل‌های تهیه ، افزودن میوه‌ خشک مثل زنجبیل تازه یا لیمو را صحیح می‌دانند. در دستورالعمل‌های دیگر ذکر شده که برای سلامت دانه‌های کفیر آب، نباید هیچ یک از این موارد را اضافه کنید. حال کدام مورد درست است؟

لیمو در نوشیدنی
لیمو در نوشیدنی

افزودن میوه های خشک اغلب برای بهبود مواد معدنی به دانه‌ها استفاده می‌شود. (در صورت اضافه شدن، باید بدون گوگرد و ارگانیک باشند تا از آسیب رساندن به دانه‌ها جلوگیری شود.) با این‌حال این افزودنی‌ها ضروری نیستند؛ زیرا مواد معدنی را میتوان با روش‌های ساده‌تری اعمال کرد.
اما چگونه؟
استفاده از شکر غنی از مواد معدنی، یا استفاده از نصف شکر سفید و نصف شکر قهوه ای یا ترکیب 1 الی 2 قاشق غذاخوری شکر نارگیل به شکر سفید ، بیش از هر چیزی برای رشد دانه ها مفید است.

شایعه شماره 10: کفیرآب فقط برای نوشیدن است

در حالی‌که رایج‌ترین روش لذت بردن از کفیر آب، تهیه یک نوشیدنی گازدار خوشمزه است، میتوان برای تخمیر غلات و شیرهای غیر لبنی هم استفاده کرد.

  • کفیر آب به عنوان استارتر خمیر ترش
    جایگزینی نیمی از مایع دستور نان با کفیر آب و کاهش 50 درصدی مخمر‌، به کفیر آب اجازه می‌دهد تا آرد را بهتر تخمیر کند؛ درست مانند استارتر خمیر ترش.
شیر نارگیل
شیر نارگیل
  • کفیر شیر نارگیل درست کنید
    در صورتی که به نارگیل تازه دسترسی دارید می توانید کفیر شیر نارگیل تهیه کنید.
    تهیه کفیر غیر لبنی مخصوصا برای کسانی که واقعاً به لبنیات حساسیت ندارند، می‌تواند کمی مشکل باشد. با افزودن ¼ فنجان کفیر آب به دو فنجان شیر نارگیل پس از 12 تا 18 ساعت تخمیر ، نوشیدنی کفیر غیر لبنی با طعم و مزه متفاوت تهیه کنید!

پاسخگوی سوالات شما هستیم!

در صورتی که با مطالعه این مقاله همچنان پاسخ پرسش خود را دریافت نکردید از طریق بخش نظرات در انتهای این صفحه با ما در ارتباط باشید. همچنین از شما می خواهیم که تجربه خرید خود از این فروشگاه و یا مصرف کفیر آب با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقاله مفید بود؟ (17 امتیاز)
فروشگاه پربیوتیک

نوشته های مشابه

‫13 دیدگاه ها

  1. من مدتیه کفیر آب درست میکنم و میخورم. ولی به شدت بو و طعم الکل میده. اصلا اونطور ک نوشتین مقدارش کم نیست. انگار الکل با آب قاطی کردم و میخورم. مصرفش برای طولانی مدت به کبد آسیب نمیزنه؟؟؟

    1. معصومه جان سلام. میزان الکل این نوشیدنی بسیار ناچیر (بین 0.02 الی 0.05 درصد) هستش و این میزان در تمامی آب میوه ها و نوشیدنی های تخمیری وجود داره. با این حال می تونید از مرکبات (بدلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین) برای تخمیر استفاده کنید که همین میزان ناجیز رو هم کاهش میده. اگر بازهم نگران وجود الکل هستید می تونید با تهیه یک هیدرومتر به سادگی میزان الکل رو بررسی کنید . ممنون از همراهیت

  2. با سلام
    من کفیر آب رو مدتی در یخچال نگهداری کردم کپک زده ؛ آب رو تعویض کردم اما بازم کپک هست دیگه قابل استفاده نیست؟

    1. دوست خوبم سلام. اگه مدت زیادی از دونه ها استفاده نکنی ضعیف شده و از بین میرند علاوه بر این کپک هم مشاهده کردید. پیشنهاد می کنم دونه های جدید تهیه کنی . ممنون از همراهیت.

  3. سلام من کفیر اب سفارش دادم امروز رسید دستم باید کل مواد داخل بطری رو بریزم برای تخمیر یا فقط یکم ازش بردارم روی برگه دستور ننوشته چه مقدار باید بریزم میشه راهنمایی بفرمایید

    1. زهرا عزیز سلام. کل محتوای بطری رو با صافی دونه ریز پلاستکی صاف کنید و برای تخمیر به ظرف آب و کمی شکل حل شده (طبق بروشور) اضافه کنید. دونه ها علاوه بر تخمیر نوشیدنی از شکر تغذیه و رشد می کنند. ممنون از همراهیت

  4. چه فرقی بین کفیرآب و مخمر معمولی که در حقیقت سویه سایکرومایسز سرویسز محسوب میشه، وجود داره؟ هر دو شکر رو تخمیر می‌کنن و خروجی این تخمیر گاز کربنیک و الکل و یکسری مواد مغذی دیگست.
    نام علمی کفیرآب چیست؟

    1. شاهین عزیز سلام. این دانه ها زنده و طبیعی هستند و با یکبار خرید مدت ها می تونین استفاده کنید. با نام Water Kefir یا Tibicos می تونین جستتجو کنید.

    1. بهمن عزیز سلام
      دانه های کفیر می توانند سال ها زنده بمانند. با این حال، اگر فراموش شوند (مثلاً برای مدت طولانی در یخچال بمانند)، ممکن است ضعیف شوند و بمیرند. برای اینکه بفهمید دانه های کفیر آب شما مرده اند یا خیر ، می توانید آنها را با تخمیر آزمایش کنید. اگر دانه ها مرده باشند، آب بسیار شیرین می ماند و نشانه های تخمیر مثل حباب و کف روی سطح ایجاد نمی شود. نشانه دیگر ،ظاهر شدن کپک روی سطح مایع است. متأسفانه، اگر این اتفاق بیفتد، هیچ کاری نمی توانید انجام دهید. دانه های جدید تهیه و دوباره شروع کنید!

    1. دوست خوبم سلام.برای پیگیری سفارشتون به اطلاعات بیشتری نیاز داریم.لطفا با شماره 71053511 در تماس باشید. ممنون از همراهیت

پاسخ دادن به پربیوتیک لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
0
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

محدود