اخباراخبار حوزه سلامت
مصرف حداقلی لبنیات در برابر مصرف زیاد لوازم آرایش

دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در همایش تغذیه سالم، سفیران سلامت در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: مصرف لبنیات در کشور ما در مقایسه با برخی دیگر از کشورها بسیار کم است و حتی به یک سوم مصرف برخی از آنها میرسد.

وی افزود: در ۳۰ سال آینده یک سوم ایرانیها دچار دیابت خواهند شد و اگر از امروز اقدامات لازم را برای کاهش این مشکل انجام دهیم، در سالهای آینده جواب این موضوع را خواهیم گرفت.
وی با اشاره به نبود شرایط مناسب در زمینه پیشگیری از ابتلا به دیابت و فشار خون در کشور، گفت: با توجه به سبک زندگی اشتباه و رژیم غذایی نامناسب نسل جوان که حاصل تکنولوژی، وسایل ارتباط جمعی و آموزش نامناسب است، چشم انداز خوبی در این زمینه نداریم و سال به سال شاهد شرایط بدتری هستیم.مصرف بالای نمک، چربی و شکر زمینههای بروز بیماریهای مختلفی را فراهم میکند و کارشناسان معتقدند که ممکن است تا 30 سال آینده، یک سوم مردم ایران به دیابت مبتلا شوند بنابراین باید از امروز شروع کنیم تا نتیجه آن را در 30 سال آینده ببینیم.
مطالب مرتبط: کنترل و درمان دیابت با مصرف کامبوچا
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وضع کشور از نظر پیشگیری از بیماری ها چندان مناسب نیست و با توجه به تغییر سبک زندگی مردم و آموزشهای نامناسب رسانه ای که بخشی از آن ره آورد تکنولوژی و توسعه وسایل ارتباط جمعی است، وضع بیماریها در کشور، سال به سال نامناسبتر میشود.با مصرف غذای نامناسب وضع بیماریها سال به سال نامناسب تر میشود
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه همه دستگاههای اجرایی کشور باید به سلامت مردم توجه ویژه ای داشته باشند، گفت: از آنها میخواهیم که به بهداشت و درمان مردم کمک کنند اما بخشی از پیشگیری نیز به مردم مربوط میشود که در زندگی روزمره، از مصرف برخی مواد غذایی یا رفتارها پرهیز کنند.
وزیر بهداشت تأکید کرد: ما میتوانیم هم به مواد مخدر یا به خواندن کتاب، یا به دروغ و صداقت، اعتیاد پیدا کنیم بنابراین اعتیاد به اعمال پسندیده و رفتارهای سالم به سلامتی کمک میکند.
وزیر بهداشت میزان اضافه وزن و چاقی در سنین میانسالی در ایران را 70 درصد عنوان کرد و افزود: سفیران سلامت وقتی به نقش پیامبری خود عمل میکنند که اول مراقب سلامتی خود و بعد مراقب سلامتی خانواده، بستگان، همسایه ها و جامعه باشند.
هاشمی با اشاره به ضرورت کاهش مصرف نمک، گفت: از مسئولان جهاد کشاورزی میخواهیم که به حرف نانوایان توجه کنند و وقتی به آنها میگوییم که از نمک کمتری در نان استفاده کنند، میگویند که گندم داخلی کیفیت مناسبی ندارد و برای افزایش کیفیت آن، باید نمک زیادی به آرد اضافه شود بنابراین تقاضا داریم تا زمینههای صادرات گندم داخلی و واردات گندم خارجی و ترکیب گندم داخلی و خارجی را فراهم کنند زیرا در این صورت هر قدر هم که ویتامین D به آرد اضافه شود اما حاوی مقدار زیادی نمک خواهد بود.
وزیر بهداشت افزود: حتماً باید به مصرف منطقی روغن، شکر و نمک و نیز تحرک کافی و فعالیت فیزیکی توجه داشته باشیم و همیشه سعی کنیم که نه به غذاها و رفتارهای نامناسب بلکه به رفتارها و غذاهای مناسب، معتاد شویم.
هاشمی همچنین وضع مصرف لبنیات در کشور را بسیار نامناسب عنوان کرد و گفت: مصرف لبنیات مردم ایران در مقایسه با کشورهای جهان و منطقه، بسیار پایین است اما در استفاده از لوازم آرایشی مقام اول دنیا را داریم.