مشاوره تلگرامکانال تلگرام
خانه / آموزش / طرز تهیه نوشیدنی کفیر و ماست کفیر در منزل

طرز تهیه نوشیدنی کفیر و ماست کفیر در منزل

پس از تهیه قارچ با کیفیت و سالم کفیر می توانید از طریق دستورالعمل زیر نوشیدنی کفیر دلچسب و گوارا تهیه فرمائید.

لطفا توجه داشته باشید کیفیت قارچ کفیر مورد استفاده ارتباط مستقیم با کیفیت و خواص نوشیدنی تولیدی دارد،لطفا در انتخاب قارچ دقت نمائید.

در مقاله ای جداگانه روش تشخیص و ویژگی های قارچ با کیفیت معرفی خواهد شد که میتوانید در بخش آموزش سایت مطالعه مشاهده کنید.

kefir

نکته مهم: قارچ های کفیر به هیچ عنوان نباید اشیای فلزی مثل قاشق ، ظرف و آبکش فلزی در تماس باشند.

۱-جوشاندن شیر تازه و سرد کردن آن( به جز شیرهای پاستوریزه با ماندگاری طولانی )

۲-تهیه ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دهان گشاد درب دار.

۳-برای تهیه ۱ لیتر دوغ یا ماست کفیر میبایست حدود ۲۰ گرم دانه های قارچ کفیر را به ۱ لیتر شیر ( بند ۱ ) و در ظرف ترجیحا شیشه ای ( بند ۲ ) ریخته درب آن نیمه باز و در محل کاملا تاریک مانند کمد آشپزخانه با دمای بین ۱۸ تا ۲۰ درجه ی سانتیگراد به مدت تقریبا ۱۲یا ۱۸ یا ۲۴ یا ۳۰ یا ۴۸ یا ۷۲ ساعت قرار دهید.

نکته ۱: اگر شما تمایل دارید ماست با غلظت بالا تهیه کنید می توانید تا ۳۶ ساعت زمان دهید البته این عمل باعث ترش شدن نوشیدنی کفیر نیز می شود.

نکته ۲: هیچگاه ظرف محتوی شیر و قارچ را به دلیل مسافرت ، ترس از فاسد شدن در محیط آشپزخانه ، به گفته دوستان و آشنایان و یا هر بهانه دیگر بیش از یک هفته در یخچال قرار ندهید . زیرا فعالیت قارچ به طور چشمگیری کاهش یافته که نهایت منجرب به طولانی شدن زمان تخمیر ، توقف تکثیر قارچ و در دراز مدت حتی مرگ آن می شود.

۴-پس از انجام مراحل فوق بایستی به قارچ اجازه دهید تا شیر را کاملا تخمیر و به ماست تبدیل کند. فرایند تخمیر بسته به میزان قارچ شما ، دمای محل و مدت زمان ، متفاوت خواهد بود.

عموما در صورت رعایت نسبت بین شیر و قارچ و گذشت زمان لازم (بند ۳ ) فرایند تخمیر انجام خواهد شد . هر چقدر میزان قارچ بیشتر و شیر کمتر باشد ، به همان نسبت زمان تخمیر کوتاه خواهد شد. از نشانه های تخمیر کامل : دلمه شدن شیر می باشد.

۵-بعد از مشاهده نشانه های تخمیر ، ظرف را به خوبی تکان داده تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط شوند.

۶-محتویات ظرف را با صافی پلاستیکی ( از صافی فلزی و یا قاشق فلزی استفاده نکنید ) صاف کنید .

۷-قارچ درون صافی را درون ظرف حاوی آب بدون کلر (با درجه دمای محیط) فرو کرده و تکان دهید تا دلمه های ماست از آن جدا شود.

۸-سپس شیر تازه(جوشیده شده و هم دما با محیط آشپزخانه) به آن اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر نمایید.

۹-ماست به دست آمده را درون بطری درب بسته ریخته و بخوبی تکان دهید سپس میتوانید با کمی آب رقیق و تبدیل به دوغ کرده و با اضافه نمودن کمی نمک ، نعناع خشک و سایر افزودنی ها و یا به تنهایی مصرف کنید و درون یخچال نگهدارید.

نکته پایانی: در صورت موجود نبودن شیر در منزل ، میتوانید قارچ را به مدت حداکثر تا ۷۲ ساعت درون آب در یخچال با درجه دمای مناسب نگهداری کنید . در غیر اینصورت قارچ در محیط خشک بعد از ۲۴ ساعت از بین رفته و دیگر قادر به ادامه حیات نیست.

6 نظر ها

  1. با عرض سلام وخسته نباشی خدمتتون ممنون از راهنمایی آموزنده تون

  2. سلام خدمت شما

    باتوجه به توصیه شما مبنی بر اینکه قارچ جداشده از صافی را بیش از یکهفته در یخچال نگهندارید این سیوال پیش میآید:

    چون مقدار کفیر بعد از هر بار استفاده زیاد تر میشود و ما ظرف اولیه (اصلی ) را در داخل یخچال قرار میدهیم تا مجددا از ان استفاده شود بدین ترتیب همیشه یک ظرف تقریبا پر از دانه کفیر که شیر هم به ان اضافه شده دریخچال باقی میماند که مدتها (ماهها) در داخل پخچال بوده است درچنین شرایط آیا دانه های کفیر قابل استفاده میباشد یا خیر

    ممنون از توضیح جامع تری

  3. بفرمایید ریزدانه های قارچ که هنگام صاف کردن وارد دوغ میشود قابل خوردن است یا نه باتشکر

    • با سلام.
      مشکلی ندارد چون بافت دانه های کفیر از پروتئین خالص تشکیل شده است.مقدار مصرف نباید زیاد باشد.اگر داخل نوشیدنی تعدادی دانه کفیر باشد و مصرف شود موردی ندارد.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.