مشاوره تلگرامکانال تلگرام
خانه / مقاله و مصاحبه / ترجمه شده / تفاوت علمی بین کفیر و ماست

تفاوت علمی بین کفیر و ماست

ماست و کفیر

بسیاری از مردم تصور میکنند چون ماست و کفیر هردو از فراورده های لبنی تهیه می شوند تفاوت خاصی بینشان وجود ندارد اما این موضوع صحیح نیست.

ماست و کفیر در مواردی مانند چگونگی تهیه ، انواع باکتری های موجود ، مزه و خواص تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند.

اگر شما از تفاوت های بین ماست و کفیر آگاه باشید قادر خواهید بود بهترین فراورده لبنی که برای شما مناسب است را انتخاب کنید!

انواع استارتر کفیر و ماست

استارتر کفیر – مزوفیل – در دمای معمولی خانه عمل تخمیر را انجام می دهد.برای ماست دو نوع استارتر وجود دارد: مزوفیل و ترموفیل . مزوفیل بدان معنی است که استارتر ماست در دمای اتاق قابل کشت است. در نقطه مقابل ترموفیل استارتر گرمادوستی است. در این نوع استارتر بهتر است از لوازم و دستگاه های مخصوص استفاده شود تا دمای محیط تخمیر حدود ۱۱۰ درجه فارنهایت (۴۳درجه سانتی گراد) باشد.

تکثیر کفیر در مقابل ماست

عمل آوری هردو از جهاتی شبیه به یکدیگر است.

برای تخمیر و عمل آوری ماست از ماست استفاده می شود از سوی دیگر برای تهیه نوشیدنی کفیر از دانه های قابل رشد کفیر استفاده می شود.

این دانه ها در واقع توده ای ژلاتینی که پناهگاه باکتری های مفید و مخمر های شیر در استفاده مداوم می باشد.دانه های کفیر باید پس از هربار تخمیر به شیر تازه منتقل شوند.

استارتر ماست نیز در دو نوع قابل استفاده مجدد و یکبار استفاده می باشد.نوع قابل استفاده مجدد همان روش سنتی بوده که برای هر بار تهیه ماست مقداری از ماست قبلی استفاده می شود.در نوع یکبار استفاده می توان از پودر های آماده که از نوع ترموفیل می باشد استفاده نمود و در هربار استفاده به یک بسته پودر نیاز می باشد.

انواع باکتری های موجود در کقیر در مقابل ماست

باکتری های کفیر می توانند برای دستگاه گوارش بسیار مفید باشند همچنین علاوه بر باکتری های مخمر شامل مجموعه بسیار بزرگی از باکتری های مفید نیز می باشند.

باکتری های موجود در ماست به بهداشت دستگاه گوارش و تامین باکتری های موجود در روده مفید و چون از دستگاه گوارش عبور داده می شوند باکتری های گذرا معروف هستند.

طعم و مزه و قوام ماست در مقابل کفیر

میزان ترشی کفیر کمی بیشتر از ماست است.همچنین عطر و طعم مطبوع مخمر بیشتر حس می شود.همچنین با توجه ساعت تخمیر میتوان مزه دلخواه را در نوشیدنی کفیر ایجاد کرد.البته ماست اغلب با قاشق میل می شود ولی کفیر به عنوان نوشیدنی مصرف می شود.

نتیجه گیری: انتخاب با شماست!

در کوتاه مدت ماست منبع به نسبت خوبی از باکتری های پروبیوتیک مورد نیاز ما با مزه ملایم یا ترش می باشد.همچنین نوشیدنی کفیر بهترین و بزرگ ترین منبع باکتری های پروبیوتیک می باشد.با استفاده از دانه های کفیر می توانید نوشیدنی با مزه مورد علاقه خودتان را تهیه کنید.پیشنهاد ما استفاده مداوم از نوشیدنی کفیر به عنوان بهترین پروبیوتیک قابل استفاده است.

 

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.