مشاوره تلگرامکانال تلگرام
خانه / آموزش / کفیر / انتخاب شیر برای تهیه نوشیدنی کفیر

انتخاب شیر برای تهیه نوشیدنی کفیر

شیر مناسب

از هموژنیزه تا پاستوریزه از ارگانیک تا غیر ارگانیک ، کم چرب و پر چرب! گزینه های زیادی برای انتخاب شیر مورد استفاده برای کفیر وجود دارد.در این مقاله برای پاسخ به این پرسش همراه ما باشید.

شیر مورد استفده برای تهیه نوشیدنی کفیر ممکن است خصوصیات و ویژگی های نوشیدنی کفیر را تحت تاثیر قرار دهد.

انواع شیر با روش های فراوری مختلف در بافت و ریز یا درشت شدن دانه کفیر شما اثرگذار است.

درحالی که اکثر انواع شیر برای تخمیر مناسب هستند، برخی از فاکتور ها را هنگام انتخاب شیر برای نوشیدنی کفیر مهم هستند.

انتخاب شیر برای تهیه نوشیدنی کفیر

شیرگاو

شیر گاو به عنوان پر استفاده ترین و محبوب ترین نوع شیر برای تخمیر استفاده می شود.تخمیر با شیر گاو باعث درشت و نرم شدن دانه های کفیر می شود.

شیر بز

پس از شیر گاو شیر بز نیز در اکثر کشور ها از محبوبیت بالایی برای تخمیر برخوردار است.ساختار شیر بز متفاوت از شیر گاو است که به خودی خود باعث رقیق شدن نوشیدنی می شود.نحوه تهیه نوشیدنی کفیر با شیر بز را در سایت پربیوتیک مطالعه کنید.

شیر گوسفند

شیر گوسفند شیرین تر از شیر گاو  و حاوی پروتئین بیشتری است در نتیجه باعث غلیظ و خامه ای شدن نوشیدنی کفیر می شود.البته عموماً شیر گوسفند برای تهیه پنیر مورد استفاده قرار می گیرد ولی برای تهیه نوشیدنی کفیر با مزه متفاوت هم کاربرد دارد.

شیر غیر لبنی

در برخی از موارد از شیر غیر لبنی نیز برای تخمیر دانه های کفیر می توان بهره برد.برای مثال می توان از شیر نارگیل تا زمان مشاهده “دوره تجدید حیات” استفاده کرد.

دوره تجدید حیات:هنگام استفاده از شیر لبنی ملزم به رعایت دوره ۲۴ ساعته برای تخمیر هستید.در مواردی که از شیر نارگیل برای تخمیر استفاده می کنید اجازه دهید مدت زمان بیشتری برای تخمیر باقی بمانند.

شیر فاقد لاکتوز

شیر فاقد لاکتوز محیط مناسبی برای تخمیر ایجاد نمی کند.افرادی که بیماری عدم جذب لاکتوز دارند نگران نباشند چون لاکتوز شیر هنگام عمل تخمیر کاهش می یابد.با این حال می توانید مقاله “کاهش لاکتوز کفیر” را در وب سایت پربوتیک مطالعه کنید.

شیر پاستوری + تهیه کفیر خانگی 

شیر پاستوریزه چست؟

شیر پاستوریزه تا دمای ۱۶۱درجه فارنهایت به مدت ۱۵ الی ۲۰ ثانیه گرم شده و بلافاصله تا دمای ۳۹درجه فارنهایت برای ذخیره سازی و حمل و نقل سرد می شود.همچنین برای آبرسانی دانه کفیر مفید عنوان شده است.

شیر استریلیزه چیست؟

شیر استریلیزه (UP) و (UHT) تا دمای ۲۷۵درجه فارنهایت یا بالاتر به مدت یک ثانیه حرارت می دهند.این نوع شیر برای تخمیر نامناسب است.

چربی شیر + تهیه کفیر خانگی 

آیا می توانم از شیر کم چرب یا بدون چربی برای تهیه نوشیدنی کفیر استفاده کنم؟

بله، اما در نظر داشته باشید نوشیدنی ساخته شده با شیر کم چرب رقیق تر از شیر پرچرب خواهد بود

گام بعدی چیست!

در این مقاله تلاش کردیم شما را در انتخاب شیر مناسب برای تهیه بهترین نوشیدنی کفیر مطابق با سلیقه شما یاری کنیم تا شما با توجه به موارد فوق ، نوشیدنی سالم خانگی با سلیقه خود را آماده سازید.

لطفا از دیگر مقالات سایت بازدید و با اشتراک گذاری مطالب ما را یاری کنید.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.